Jakou sedmistrunku pro amatera?

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Demilich

Re: Jakou sedmistrunku pro amatera?

Příspěvek od Demilich »

DirX and others: Jo, tu Ibanezku 7321 jsem zkoušel se stock snímačema.
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
Alexi_Laiho

Příspěvek od Alexi_Laiho »

T1-4 píše:Takze, po letech se do toho zase chci oprit a kdyz uz tak se sedmickou. Styl asi nejakej numetal, pantera, divine herresy apod.. Pokud bude nejak cas zajet do praglu mile rad si je tam vyzkousim vsechny ale i tak bych rad slysel nazory na jednotlive nastroje na normalni penize (40tis za K7 opravdu dat nechci)

btw. NECHCI TREMOLO !!!! jedine pevnou kobylku nejlepe se strunama skrz telo ale to neni podminkou. :)

Takze :

http://kytary.cz/ibanez-sedmistrunna-el ... /HN005179/ - asi tak trochu klasika levnejch 7mi strun, hraje na ni kde kdo, nadava na ni kde kdo. Mozna by pro moje hrani stacila.

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... /HN092907/ - novy ESP vubec neznam rad se dozvim

http://kytary.cz/ibanez-signature-model ... /HN095829/ - kornovka za 20tis je maximalni cenovej strop, na youtube vypada a hraje slusne ale jak v realu?

pak tu mame zastup Schecteru - musim rict ze se mi opravdu libej hlavne hlavy

Omen Extreme 7 http://www.music-city.cz/schecter-elekt ... -4527.html

Demon 7 http://www.music-city.cz/schecter-elekt ... -4694.html

Damien 7 http://www.music-city.cz/schecter-elekt ... -4680.html

a ruzny C7 http://www.music-city.cz/schecter-elekt ... -4669.html

i Cort se mi dost libi http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103270/

tak co sedmistrunkari poradte, diky.

zdar, hele mam doma sedmičku od ltd , tu signovku a i od cortu evla, tak kdybys měl furt zájem , dejvědět
vše prodávam ,tak kdyby byl zájem..
Cort evl z47 SD snímač , esp-ltd signovku Steava z Deftones s pasivnim emg
Peavey Valveking , rockwell 4x12

zas si ta k***a vzala dalšího... 1. 5. 1975 - 1. 8. 2008
Barthor

Příspěvek od Barthor »

Musím říct, že ten zvuk továrních snímačů na Ibaneze 7321 není až taková hrůza, jak může člověk usoudit z různých zdrojů na internetu. Je pravda, že se nadají srovnávat s EMG v Schecteru ani s DM Blaze (které má osazené kamarád), ale dá se s nimi žít.

Osobně se mi při výběru sedmistrunu moc líbil zvuk Schecteru s EMG, ale moc mi neseděl jeho krk (byl jsem z Jacksona zvyklý na "ploché D"). U Ibanezy to bylo přesně opačně. A protože výměnu snímačů jsem vyhodnotil jako menší zlo než výměnu krku, mám teď v arzenálu Ibanezu.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

cerfotoc píše:
Dark Axel píše:Snímače nejsou všechno :wink: jak tam chybí dřevo tak je to ztracený
u pasivů. u aktivů to tolik neplatí podle mě...a každopádně držel sem 7321 se stock snimacema a pak s RM a oboje znelo pro moje ucho hrozne blative, zahuhlane - no nechtel bych to, mam z ty kytary proste spatnej pocit, nerad na ni hraju a sem s ní v kontaktu docela často, protože leží nevyužitá u nás na zkušebně...kamos tam ma EMG 81-7 aktivy a celkem pohodička... :)
nj, uznvám že jako pasivkář se soustředím hlavně na ně :-D
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Hm takze schecter nebo ibanez s vymenou snimacu :( Tak sem zvedavej jak mi to vyjde. Dik vsem.
Dean Avalanche 7 + EMG707, IMG Stage Line GAT-100R+4x12 box, DigiTech RP7
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Ted sem nekde videl stribrnyho deana 7ku za bura :D Ze bych koupil a poladil ho? :D
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

T1-4 píše:Ted sem nekde videl stribrnyho deana 7ku za bura :D Ze bych koupil a poladil ho? :D
tak nějak jsem ti ho doporučoval :roll: a byl to i rvní příspěvek tohoto tématu :roll:
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

nj promin to sem prehlid, ale fakt se toho bojim ze to bude nejaka mrcha co po zabrani do strun praskne vejpul :D Hledal sem dean kytary, sice Vcka Dimebaga jsou super ale tohle je divny i ta cena tak nevim. Ale na to moje praseni by to snad stacilo. Jeste k tomu Randalla a 4x12 a uvidime co z toho vyleze. :)
Barthor

Příspěvek od Barthor »

Musíš to brát tak, že je to základní model sedmikvaltu, tudíž nemůžeš čekat zázraky. Na druhou stranu, cena je, řekl bych, přívětivá. Takže jí běž okouknout, jak vypadá na živo, zkus si na ní zahrát a budeš mít o něco jasněji :) Pak můžeme dále polemizovat v aktuálním tématu.
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Jasny, bohuzel do prahy to mam sakra z ruky. Ale uz sem v kontaktu s majitelem a nejak to poresime. Vzdycky sem mel radeji kytary, ktery nikdo nema :) nez nejakou kterou clovek vidi vsude jako HTP Fabii :)
DirX

Příspěvek od DirX »

Kdyby ses rozhodl jinak tak je volný ten můj jackson s EMG 707 za 12tis, je čerstvě seřízená u kytaráře....
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Hm taky pekna, ale s tou hokejkou byhc se asi necejtil :) Vzdy mi to prislo takovy moc zvlastni :D ... vim vymejslim si blbosti :)
DirX

Příspěvek od DirX »

To já se s ní cítím perfektně :D
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
LukyTukySpeky

Příspěvek od LukyTukySpeky »

vykasli se na deana kup radsi toho toho jacksona, nebo ibaneze, nebo shectera (jestli ti sedne krk) :?
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Asi do nej pujdu, prodat to muzu dycky. Holt prachu moc neni a jeste potrebuju aparat.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Čau lidi. Jelikož nechci zakládat nový téma tak bych se tu chtěl zeptat na názory ohledně Schecteru Omen extreme. Zatim jsem měl možnost jí jednou držet v ruce a celkem se mi líbila (víc než Schectery s duncan designed snímačema) ale zajímá mě jak si stojí oproti ostatním sedmám v podoný cenový relaci a jestli neni ještě nějakej lepší kauf za ty prachy. Jinak podotýkám že jí budu kupovat nejdřív tak v prosinci
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
T1-4

Příspěvek od T1-4 »

Kdyz pises sem asi myslis Omen Extreme 7. Abych rekl pravdu vzdy se mi Schectery hrozne libily.Libi se mi hlava i telo, proste paradni kytara. Struny skrz jinak bych dnes kytaru ani nechtel. Dost sem nad ni uvazoval. Nevim jak na tom budou snimace ja mam nna kytare EMG707. Na posledni chvily jsem narazil na takovou podivnou kytaru za par korun tak nakonec schecter nebyl. Sedel ti v ruce krk? Ne kazdymu u schecteru sedi. Spousta lidi co znam si radeji koupila Ibanez 7321 nebo nejakou podobnou kytaru kvuli tvaru krku.
klobasnik2

Příspěvek od klobasnik2 »

Je to off topic, ale potřebuju poradit. Co říkáte na tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum ...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

klobasnik2 píše:Co říkáte na tohle http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=5 ... rder=datum ...
ze to je podivne poskladany.
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

T1-4 píše:Kdyz pises sem asi myslis Omen Extreme 7. Abych rekl pravdu vzdy se mi Schectery hrozne libily.Libi se mi hlava i telo, proste paradni kytara. Struny skrz jinak bych dnes kytaru ani nechtel. Dost sem nad ni uvazoval. Nevim jak na tom budou snimace ja mam nna kytare EMG707. Na posledni chvily jsem narazil na takovou podivnou kytaru za par korun tak nakonec schecter nebyl. Sedel ti v ruce krk? Ne kazdymu u schecteru sedi. Spousta lidi co znam si radeji koupila Ibanez 7321 nebo nejakou podobnou kytaru kvuli tvaru krku.
Tak v ruce už jsem jí měl. I dneska jsem si jí chtěl znovu zkusit ale jelikož na music city byly obsazený obě zkušebny a neměl jsem zas tolik času tak jsem si jí brnknul na sucho. Ale já ten krk mám rád je to takový správný poleno mírně do C profilu podobnej profil jako má moje cortka jen trochu větší dřevo do ruky :D Takze s tim problem nemám. Snímače co se pamatuju jsou na stock vcelku dost ok ale asi si na ní budu muset zas brnknout protože jsem na ní naposled hrál tak před rokem
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“