http://youtube.com/watch?v=NZ48F1rXpKk
Pražce
Pravidla fóra
Fakt jsem nepochopil smysl Magorova příspěvku ohledně Gi"P"sona
, prosím tě, kdyžtak se nauč alespoň číst a psát. Opravdu nechápu co by bylo divného hrát metal na Gibsona, podívej se například na skupinu Zao, nebo dokonce na Metallicu (i když ty myslím používají Les Pauly od ESP). Zrovna Les Paul je dle mýho názoru jedna z nejlepších kytar na metal, jelikož krásně basuje a jestli tě opravdu tak štve když někdo hraje metal na Les Pauly tak se koukni na tohle (sice to neni Les Paul ale lubovka od yamahy a jak krásně to zní)...
Ibanez RG321MH
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Strunal Classical 4855
VOX AD50VT2-XL
...ladička utopená ve vodce, okousaný trsátka, rozšlapanej kabel...only metal, do peeche
Jen zamky nestaci, musis k nim mit i FloydRose tremolo. To ze nahore struny pritahnes (zamknes) neznamena ze zustanou presne tak naladeny jak si je naladil, proto jsou na Floyd tremolu doladovaci srouby na doladeni.Magor píše:nebyla zas tak špatná, protože sem zkoušel od stagu dvě kytary a to ty co jsem vypsal, ale na konec jsem koupil Ibanez se snímači H-S-H a jednozvratným tremolem(prostě snad ta nejlevněší od ibanezu) kytary od stagu byly totálně sh*t, radši sem litr ještě přihodil. akorát mě trochu mrzí že nemám na té ibanez zámky.
http://eshop.kytary.cz/IBANEZ-GRG-170DX ... Ibanez:1:0
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
drncanie strun po mesiaci
Ja by som chcel tiez nieco k tym prazcom...mam novu gitaru cca 1mesiac.Godin. Ked som ju kupoval tak podla toho co si pametam som si urcite daval pozor nato aby mi nedrnčali struny...ale dnes mi to tam drnci takmer na vsetkych prazcoch -hlavne na strune G, trochu som to skusal pocuvat v kombe a tam to moc nepocujem, ale tak normalne na sucho alebo ked mam hram iba sam s kombom sa mi to vobec nepaci, ... spominali ste tu nastavenie kobylky alebo krku, vedeli by ste mi to niekto podrobnejsie vysvetlit, moze to naozaj byt sposobene tym?vdaka
Re: drncanie strun po mesiaci
Napis:pch píše:Ja by som chcel tiez nieco k tym prazcom...mam novu gitaru cca 1mesiac.Godin. Ked som ju kupoval tak podla toho co si pametam som si urcite daval pozor nato aby mi nedrnčali struny...ale dnes mi to tam drnci takmer na vsetkych prazcoch -hlavne na strune G, trochu som to skusal pocuvat v kombe a tam to moc nepocujem, ale tak normalne na sucho alebo ked mam hram iba sam s kombom sa mi to vobec nepaci, ... spominali ste tu nastavenie kobylky alebo krku, vedeli by ste mi to niekto podrobnejsie vysvetlit, moze to naozaj byt sposobene tym?vdaka
1. tloustku strun, ktere mas (na kazdou se musi zmenit prohnuti krku - viz. thread "Dulezite: Novacci! .....")
2. jestli pouzivas standartni ladeni nebo podladujes
3. zmer (nejlepe kovovym stolarskym, nebo ustrihnutym papirovym, celuloidovym meritkem) vzdalenost mezi strunou(E/e) a 12. prazcem
4. zkontroluj jestli mas spravne nastavene prohnuti krku - pri stisknuti strun celym prstem na 1. a poslednim prazci by mela byt na 12.pr mezera cca 0,5mm mezi strunou a prazcem / pri stisknuti celym prstem na 1.pr a 12.pr by cca uprostred mela byt vzdalenost mezi strunou a prazcem tak akorat na prostrceni papiru - struny nesmi lezet na prazcich! (to byva casta pricina drnceni)
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
No kdybys sehnal Gibsona za 5 klacků, tak bys na něho hrál i punkDejw píše:Co je nemoznyho na tom hrat na Gibsona metal?Magor píše:http://www.muziker.cz/default.aspx?SX-S ... _id;106119
tohle je jedinán která se mi líbí, jediná která přichází dále v úvahu je Stagg I400, ale tu tam nemají, nebo bych to ještě viděl na Stagg X400 nebo X300
hledal jsem kytaru, která by měla kombina H-S-H a nejlépe bez tremola a aby byla určena na rock, hard,metal protože netuším jaký styl se přesně v kapele uchytí, protože nastávají různé změny a bylo by mi fakt trapně hrát metal na nějakou Gipson, to je prostě nemožné. Takže bych chtěl takovou jako jsem uváděl výše. jenže taková jak jsem si všiml se moc nevyrábí a ještě k tomu ne
do výše 5000,-
- pigdestroyer
- last.fm: tlumok
- Bandzone: pigdestroyer
- Kontaktovat uživatele:
zasadne nesouhlasim s tim ze PM de lip na lpcku - je to podle me presne naopak ale jinak lp na metal je samozrejme naprosto v poradku. urcite zna naky to pod, tam hraje na 7mu lp ktera se mi nelibi sice vubec ale hraji naky ty nu-sracky jak zminil pan Mpetrpeter píše: Na vysoky kobyle jde treba palm muting mnohen lip nez na nejakym Floydu, a kdyz mas pekny mahagonovy LP a silny snimace, tak ti z toho polezou metal zvuky ze se budes divit.
ja myslim ze s tim PM to je co ruka, to jiny nazor....
Me osobne se taky na na kobyle typu Tune O´Matic tlumi dlani lip, protoze kobyla je vys od tela, kameny strun citim na ruce a muzu lip regulovat "miru" zatlumeni ...
Na Floydu se tlumi uplne na ho***, pze tam tu dlan pres ty vsechny kovovy ptakoviny proste jentak nedostanes a musis hodne pritlacit aby si ty struny zatlumil... a stejne je netlumis na kamenech kobyly, ale pred, coz je blbe...
Me osobne se taky na na kobyle typu Tune O´Matic tlumi dlani lip, protoze kobyla je vys od tela, kameny strun citim na ruce a muzu lip regulovat "miru" zatlumeni ...
Na Floydu se tlumi uplne na ho***, pze tam tu dlan pres ty vsechny kovovy ptakoviny proste jentak nedostanes a musis hodne pritlacit aby si ty struny zatlumil... a stejne je netlumis na kamenech kobyly, ale pred, coz je blbe...
- Jens Ludwig
- Odborník
nechci zakládat novej thread, tak to píšu sem
dostala se mi do ruky jedna Jantara v dost zuboženým stavu a kámoš chce, abych mu jí předělal... s tělem zas takovej problém nebude, ale bojim se krku a hmatníku obzvlášť... krom toho, že vrstva dřeva použitá na hmatník je děsně úzká, bude to chtít i vyměnit nulťák a hlavně pražce - z těch mam největší obavu, pač sem to ještě nedělal - ví někdo jak na to???
zatim to vidim uplně selsky - původní opatrně vytrhám kleštěma a pak na jejich místo gumovým kladívkem přiklepnu nový... nebo na to existuje jinej postup????
jinak až se do tý kytary pustím, tak se těšte na fotky - řek bych, že hodně lidem to hne s žaludkem
Edit - šup z kytar do HW a příslušenství
dostala se mi do ruky jedna Jantara v dost zuboženým stavu a kámoš chce, abych mu jí předělal... s tělem zas takovej problém nebude, ale bojim se krku a hmatníku obzvlášť... krom toho, že vrstva dřeva použitá na hmatník je děsně úzká, bude to chtít i vyměnit nulťák a hlavně pražce - z těch mam největší obavu, pač sem to ještě nedělal - ví někdo jak na to???
zatim to vidim uplně selsky - původní opatrně vytrhám kleštěma a pak na jejich místo gumovým kladívkem přiklepnu nový... nebo na to existuje jinej postup????
jinak až se do tý kytary pustím, tak se těšte na fotky - řek bych, že hodně lidem to hne s žaludkem
Edit - šup z kytar do HW a příslušenství
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
dělal jsem to takto: ostrým nožíkem podebereš pražec na konci, odchlípneš a kleštěmi opatrně vytáhneš. cvakneš si délku něco přes, srovnáš, podložíš krk pevnou podložkou v místě výměny(krytou filcem nebo tak abys to nevodřel), mírně zabrousíš třísky okolo drážky jemným smirkem, vyfoukneš bordel, nasadíš pražec na straně do drážky a přes tvrdý dřevo - hranolek- ho narazíš kladivkem (gumová palička nemá ten potřebnej uder a pruží) po celé délce aby sednul. Nipexkama odstřihneš co je přes a kamínkem zabrousíš boky doztracena a povrch taky jemně zabrousíš. Jakmile je vyměníš takto nahrubo všechny nasadíš strunu a pražec po pražci kontroluješ aby to nedrnčelo a zabrušuješ kde vadí. Pokud podbrousíš moc musíš ho vyměnit nebo bys musel sedřít všechny za ním, je to dost drbačka ale když to baví..
sory je to dlouhý jsem prnda uprndaná...hu