male a sikme bruska na prstoch
Pravidla fóra
male a sikme bruska na prstoch
zdravim som tu nova...mam mensi problem. Mam male bruska a sikme,este k tomu dlhsie nechty a viac sa uz skratit nedaju a problem je v tom ze sa mi tazko na hmatniku ukladaju prsty,ak strunu zatlacim tak aby nedrncala tak sa mi brusko prsta opiera o dalsiu strunu.Neviete mi niekto poradid PROSIM......ci je nieco,alebo nejaky sposob si nejak s niecim vypomoct.Vopred dik
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
Re: male a sikme bruska na prstoch
zkus jeste ohoblovat ty nehty...posledni clanky prstu by mely byt k hmatniku kolmo
viem ze by mali byt kolmo,ale viac ich uz nezbrusim.....su skratene na maximum jak sa mi len dali. Ked dam prsty kolmo na hmatnik, nechty sa mi dotykaju hmatniku a bruska prstov nepritlacia struny tak jak by mali 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
to je zle, nevim jestli ti stim nekdo poradi...jak rika muj ucitel kytary, todle si proste budes muset vychytat sama, ten sklon
- DL
- Kontaktovat uživatele:
Hmm, ne ze bych mel taky tenhle problem, nicméně objevil jsem, že když vždycky když stříháš nehty a vezmeš ho trochu víc, tak to příště to jde zase o trochu víc a tak dále, mě se to podařilo řekl bych kolem 2,5mm nahnat 
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Au, velmi bolestivá metoda, jinak, jak říkal McKozias, prostě to nějak vychytej sama, zkoušej různé metody, ale bacha ať se pak nenaučíš nějaký zlozvyk. To máš těžké, snad poradí jiní.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a nevim jak moc strihas ty nehty ale ja je taky strihal az docela...no trochu to bolelo:D ale ted to je vklidku
no ja ich skracujem tak jak sa mi najviac daju....ale fakt ma potom dost aj bolia
.......bodli by nejake naprstky alebo nieco take,ja neviem
predpokladam, ze si nedavno zacla hrat, protoze bych rekl, ze popisujes "porodni bolesti", kteryma si v pocatcich prosel kazdej...za a) to brisko...ono ti ztvrdne a taky se ti zvetsi (koukni na nektery kytaristy, maj konce prstu jak E.T. svuj slavnej ukazovak). za b) ty nehty...musis si najit polohu prstu, ktery ti vyhovuje...kolmo ke strunam ma defacto jit posledni clanek prstu...ale az se ti zvetsi briska prstu, zjistis ze to kolmo je v romezi + - nekolika stupnu...a to uz ti staci k tomu, aby ses vyhla dotyku nehtama....a samozrejme strihat a strihat...neverim, ze kdyz budes mit ostrihany prsty, ze ti to bude nejak vadit...to bys byla svetova anomalie...Jak rikam, tohle je typicky "zacatecnicky trapeni"
Herdek a jak dlouho mam hrat, nez mi prsty ztvrdnou?
Me maji tendenci "tvrdnout" okraje prstu, ale to nevydrzim dyl jak pul dne a bez milosti striham. Taky nemam takovy ten kratky druh nehtu jak vyvoleni, takze zastrihavam vzdy do bolestiva, ale i pak nemuzu jit kolmo. Nicmene "nejak" hraju no... Taky se mi stava, ze mi struna do kraje nehtu udela drazku, to je taky zajimavy 
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
-
real_dead_one
chce to trénovat a trénovat... vůbec nevadí že se ti prst dotýká jiné struny pokud ta sturna nemá znít otevřená. Já to naopak dělám schválně aby mi nezněla jiná struna než chci...
A nehty na levé ruce se mi časem zkrátily samy. mám je cca o 2mm kratší než na pravé. Žádné morbidní stříhání jsem neprováděl. HRaním se sami zkrátili
A nehty na levé ruce se mi časem zkrátily samy. mám je cca o 2mm kratší než na pravé. Žádné morbidní stříhání jsem neprováděl. HRaním se sami zkrátili
jak dlouho hrajes? Tejden?...casem se ti to vytvori...to je vec tak mesice...a postupem casu to tvrdne a tvrdne...Jimmy2 píše:Herdek a jak dlouho mam hrat, nez mi prsty ztvrdnou?Me maji tendenci "tvrdnout" okraje prstu, ale to nevydrzim dyl jak pul dne a bez milosti striham. Taky nemam takovy ten kratky druh nehtu jak vyvoleni, takze zastrihavam vzdy do bolestiva, ale i pak nemuzu jit kolmo. Nicmene "nejak" hraju no... Taky se mi stava, ze mi struna do kraje nehtu udela drazku, to je taky zajimavy
Ne když máš na krátké menzuře devítkyholkoun píše:jak dlouho hrajes? Tejden?...casem se ti to vytvori...to je vec tak mesice...a postupem casu to tvrdne a tvrdne...Jimmy2 píše:Herdek a jak dlouho mam hrat, nez mi prsty ztvrdnou?Me maji tendenci "tvrdnout" okraje prstu, ale to nevydrzim dyl jak pul dne a bez milosti striham. Taky nemam takovy ten kratky druh nehtu jak vyvoleni, takze zastrihavam vzdy do bolestiva, ale i pak nemuzu jit kolmo. Nicmene "nejak" hraju no... Taky se mi stava, ze mi struna do kraje nehtu udela drazku, to je taky zajimavy
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Mne nejde zrovna o tie bruska,viem ze casom stvrdnu,a tu bolest dokazem nejak prekusnut....len ma stve ze mi rastu nechty tak ze ich mam zarovno brusiek na prstoch,a to ked chcem pritlacit strunu na hmatniku tak sa mi to poriadne nedari,pretoze aj ked mam tie nechty uplne skratene aj tak mi prekazaju.A ked sa mi podari ju pritlacit tak jak sa ma zas sa mi prst opiera o vedlajsiu strunu.Schvalne by som tie moje blbe prsty aj vyfotila aby ste to sami videli ze je to fakt u mna problem 
Já začal hrát v útlém dětství, takže si na nehty nepamatuju, ale neměl jsem rád stříhání nehtů.
Doporučuju si sednout k nějakému jednoduchému chromatickému cvičení (aby si nemačkala struny jen zbůhdarma) a opravdu velmi se soustřeď na každej prst zvlášť - najdi si tu správnou polohu (poslední články by měly bejt kolmo, ale nic se nesmí přehánět). Jde o to, aby se ti to vrylo do podvědomí. Je to hodně namáhavý a zdlouhavý (udržet pozornost u takový nudy není sranda) nicméně po takovejch sedmi dnech už bys měla mít návyk a když pak hraješ, tak už to můžeš kontrolovat daleko rychlejš a obratnějš. Budeš na tom mnohem líp, než ti, kteří cvičej zbrkle, drnčí jím to a vůbec.
Prostě soustředit se.
K bolavejm bříškům mám radu: vyhradit si minimálně deset minut ze cvičení na nějakej pattern pro všechny prsty - tzn. aby každý z prstů byl zaměstnán za den alespoň jednou. To radím proto, že jsem to nedělal, dlouhou dobu jsem moc nepoužíval prostředníček a pak najednou...docela zbytečná a otravná nepříjemnost.
Doporučuju při cvičení nejen klasické údery, ale i "slajdy" každým prstem zvlášť, a taky bending (ale jen half bending!) + samozřejmě dávat si přestávky.
Snad se to někomu hodí do mlýna
Doporučuju si sednout k nějakému jednoduchému chromatickému cvičení (aby si nemačkala struny jen zbůhdarma) a opravdu velmi se soustřeď na každej prst zvlášť - najdi si tu správnou polohu (poslední články by měly bejt kolmo, ale nic se nesmí přehánět). Jde o to, aby se ti to vrylo do podvědomí. Je to hodně namáhavý a zdlouhavý (udržet pozornost u takový nudy není sranda) nicméně po takovejch sedmi dnech už bys měla mít návyk a když pak hraješ, tak už to můžeš kontrolovat daleko rychlejš a obratnějš. Budeš na tom mnohem líp, než ti, kteří cvičej zbrkle, drnčí jím to a vůbec.
Prostě soustředit se.
K bolavejm bříškům mám radu: vyhradit si minimálně deset minut ze cvičení na nějakej pattern pro všechny prsty - tzn. aby každý z prstů byl zaměstnán za den alespoň jednou. To radím proto, že jsem to nedělal, dlouhou dobu jsem moc nepoužíval prostředníček a pak najednou...docela zbytečná a otravná nepříjemnost.
Doporučuju při cvičení nejen klasické údery, ale i "slajdy" každým prstem zvlášť, a taky bending (ale jen half bending!) + samozřejmě dávat si přestávky.
Snad se to někomu hodí do mlýna
-
Teorge
Musíš často stříhat a časem si tím častým stříháním nehty zkrátíš. Vím co myslíš měl jsem to stejně, že když jsem je dal kolmo a měl jsem je ostříhané, tak jsem stejně nadával, že si ničím hmatník...
-
Teorge
VFjr: mě přijde dobrý vibrato u toho si tou strunou pojezdím celé bříško 
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
jak ti to bude tvrdnout ty prsty tak ti briska trosku narostou...to bude ok
Tak je vyfot:-) (OT - muzes pridat i neco pikantnejsiho:-D)majulka píše:Mne nejde zrovna o tie bruska,viem ze casom stvrdnu,a tu bolest dokazem nejak prekusnut....len ma stve ze mi rastu nechty tak ze ich mam zarovno brusiek na prstoch,a to ked chcem pritlacit strunu na hmatniku tak sa mi to poriadne nedari,pretoze aj ked mam tie nechty uplne skratene aj tak mi prekazaju.A ked sa mi podari ju pritlacit tak jak sa ma zas sa mi prst opiera o vedlajsiu strunu.Schvalne by som tie moje blbe prsty aj vyfotila aby ste to sami videli ze je to fakt u mna problem
kazdopadne fakt resis porodni bolesti, kteri proste postupem casu naprosto jiny...ale objevej se zase jiny, takze nemej strach, ze nebudes mit co resit:-D
Na akustiku semo taaamo mozna tak 2 roky, elektrickou mam tak by voko 3 mesice mozna.. Pravidelne denne jsem zacal hrat nedavno, tak dva tydny zpet.. Jinak, briska me neboli nic, jenom ten nehet je neprijemny v tom, ze holt nemuzu uplne kolmo.holkoun píše:jak dlouho hrajes? Tejden?...casem se ti to vytvori...to je vec tak mesice...a postupem casu to tvrdne a tvrdne...
Na akustice vubec nevim co je, na el. jsem mel desitky a ted mam hybridy 10-52.woro90 píše:Ne když máš na krátké menzuře devítky
Asi mam nejakou zvlastni peci o ruce nebo nevim
P.S.: Kdyz jsem jako dite skolou povinne chodil do lidovky na housle, tak jsem myslim take zadne zmeny na prstech nepozoroval
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.