Záčínam-rada s výběrem LP

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
megamimi

Re: Záčínam-rada s výběrem LP

Příspěvek od megamimi »

Ahoj lidi,potrebuji poradit nez se rozhodnu.
Skoro mesic planuji koupi nove kytary,porad jsem se nemohl rozhodnout jakou.
Zamiloval jsem si tvar LP a po dlouhem uvazovani vybral tyto dve krasky

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... /HN104207/

http://kytary.cz/esp-ltd-elektricka-kyt ... /HN104209/

Na youtube jsem slysel i par ukazek a libi se mi zvuk obou ,ta s pasivnima snimacema se mi zda zvukove univerzalnejsi,ale vetsina lidi doporucuje na tvrdou muziku aktivni EMG tak nevim no.
Nemam buhvi jakej aparat,jen male kombo bydlim v byte a budu hrat vetsinou ne moc nahlas nebo do sluchatek.

Co by jste mi doporucily ?

Diky vsem za odpoved a radu.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tohle je opravdu jen o subjektivních recenzích, protože objektivně jsou ty kytary zcela stejně povedené a hrajou zcela stejně dobře - výběr ti schvaluju, jsou to dobré nástroje :wink:

Nicméně - verze s pasivama bude mít mnohem barevnější zvuk, jak kvůli snímačům, tak i kvůli tomu, že má javorový top. Pro mě by to byla jasná volba. I ty Duncany, které na ní jsou, jsou dostatečně dobré na tvrdou hudbu, však taky patří mezi nejpoužívanější vůbec.

U verze s aktivama je ti asi jasný, jaký můžeš očekávat zvuk ze snímačů. Celomahagonové tělo bude mít hutnější, ale o něco tupější zvuk, než mahagon + javorový top.

A na malé kombo v bytě, hraní potichu nebo do sluchátek, tam rozdíl nějak výrazně nepocítíš. Na druhou stranu nástroj téhle úrovně už je investice do budoucnosti, takže mysli i na to, co budeš chtít dále.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Nero píše:Tohle je opravdu jen o subjektivních recenzích, protože objektivně jsou ty kytary zcela stejně povedené a hrajou zcela stejně dobře - výběr ti schvaluju, jsou to dobré nástroje :wink:

Nicméně - verze s pasivama bude mít mnohem barevnější zvuk, jak kvůli snímačům, tak i kvůli tomu, že má javorový top. Pro mě by to byla jasná volba. I ty Duncany, které na ní jsou, jsou dostatečně dobré na tvrdou hudbu, však taky patří mezi nejpoužívanější vůbec.

U verze s aktivama je ti asi jasný, jaký můžeš očekávat zvuk ze snímačů. Celomahagonové tělo bude mít hutnější, ale o něco tupější zvuk, než mahagon + javorový top.

A na malé kombo v bytě, hraní potichu nebo do sluchátek, tam rozdíl nějak výrazně nepocítíš. Na druhou stranu nástroj téhle úrovně už je investice do budoucnosti, takže mysli i na to, co budeš chtít dále.
Diky moc,jsem rad ze jsi poradil moc si toho vazim :) je dobra rada nekoho kdo tomu doopravdy rozumi.
Take se spise priklanim k verzi s pasivama,sice ma o 2 prazce mene ale myslim ze me to nebude tak vadit.
Ta budoucnost no ja sam nevim ale na druhou stranu se mi nechce kupovat zase nejake levne drevo ,jedno uz doma mam a je to des :) .
Ja koukal i na bazar je tam dost Epin customu a standartu ( cca od 7000 do 12000 korun ) ale nevim jestli kupovat takovou kytaru na tvrdou hru .
Pak je tam jeste Gibson z roku 95 za 18000 korun urcite kvalitni nastroj ale jsem docela lajk a kupovat neco takhle bazaci z toho mam docela strach abych nenaletel :(
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hmm, na rozdíl pražců jsem zapomněl - ale osobně bych mu moc význam nepřikládal, ten tón navíc osobně využiju opravdu málokdy. Pokud se rozhodneš pro pasivní verzi, uděláš podle mě dobře - a kdybys náhodou někdy zatoužil po aktivech, vždy můžeš vyměnit a pasivy prodat.

Na epi kašli, ty ESP-LTD hrajou znatelně lépe (už kvůli snímačům) a i zpracováním mi přijdou o dost dál. Ten Gibson, to bude co? Nějaký studio nebo tak něco? Mohl by to být dobrý kauf, ale chtělo by to pečlivě zkontrolovat. A dosta možná bys nakonec zjistil, že to LTD je lepší...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Take si rikam ze ta kytara je nadherna a zvukove si mi hrozne libi vim ze zvuk dela hodne i kombo ale myslim ze ta kytara za to stoji a je to muj sen ,hrozne ji chci :oops:
Ten Gibson je cerne studioz roku 95 tady na bazaru za 18000 korun.
Je tam uz dost dlouho ale to neznamena ze nemusi byt kvalitni ale jak rikam mam z toho obavu nejsem zadnej profik abych vzal do ruky kytaru a hned poznal ze je to delo.... :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já zas nejsem zrovna Gibson odborník, takže ti neřeknu, jestli ročník 95 byl dobrej nebo ne :D Každopádně čím déle tam kytara leží, tím víc to chce zkoumat, v čem je problém :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
megamimi

Příspěvek od megamimi »

No prave, zkoumat ale ja jsem na tohle jelito :D tak radci koupim neco se zarukou a moznosti to vymenit nebo vratit.
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

hele být tebou bych si koupil to ltd,ale ještě jen tak ten gibson studio hraje hůř než ten ep custom
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Co jsem tak osobně zkoušel Gibsony, tak se to poměrně liší kus od kusy. S novými LP od Gibsonu mam problém, že mam pocit, že chybí dynamika dřeva, že z té kytary hrají pouze struny. Když už jsem Gibsona a Studio skoro zavřel do přihrádky k ničemu, tak se do hudebnin připletl jeden pán co hledal aparát a měl Gibsona Studio, který zpíval dřevem naprosto neuvěřitelně. Takže chce to zkusit, v mých očích starší gibson = lepší gibson. Toť má zkušenost.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

To studio podle vseho prodava jonas1 tady z fora, takze bych se toho nebal..
trziste/p-gibson-les-paul-studio-fender ... 17751.html

Urcite si to chce vyzkouset, podle videa z youtubu bych se moc neridil, hlavne lidi se tam jdou podivat, jak hraje ten a ten efekt a uplne zapomenou, ze se tam na tom zvuku podili i kytara a kombo a mysli si, ze celej ten zvuk je udelanej tim efektem a potom, co si koupi ten efekt se divi, ze jim to tak doma nehraje.. A to samy je s kytarou.

Mezi tema kytarama budou hlavne rozdily v tom javorovym topu a ve snimacich, kvalite mahagonu a jakej je profil krku. A jeste je potreba si uvedomit, ze ten gibson ti neztrati na hodnote po tom, co ho koupis, dokonce se muze stat, ze ta jeho cena i poroste, zatimco u Ltd, ti ta jeho cena okamzite spadne o 5 tisic dolu..
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Navíc LTD mi pořád připadá jen a pouze jako zvuk superstrata naroubovaný na tvar LP, IMHO bych do ke klasickému LP moc necpal. Je to všechno jen o zkoušení. Já osobně fandím starším nástrojům, když nemají vady protože dřevo je usazené, některé roky mají i vyšší kvalitu dřeva atd. atd.

megamimi

Příspěvek od megamimi »

Ahoj.
Nepopiram ze mate pravdu ,ta kytara na cene asi klesat nebude ,ale jak rikam mam obavy z toho kupovat starsi nastroj jsem amater ,nerad bych udelal chybu a vyhodil 18000 korun oknem :) .
Ano je to to Studio od Jonase na ktere jsem koukal,libi se mi dokonce i cerna barva je podle meho gusta.Co jsem koukal na ty fotky tak ma par oderek laku co jsem vypozoroval ale to urcite neni na vadu.
Myslite ze se tahle kytara hodi na tvrdej styl muziky? U Gibsonu jsou to spise Explorery ktere jsou delane na tvrdarnu nebo ne?
Rikas ze bych se te kytary nemel bat? :)
No popremyslim a uvidim mozna ze kdyby ta cena byla o neco nizsi tak bych do nej sel :P .
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ono klasické Gibson LP se objevuje od jazzu přes rock, trash, metalcore až po death metal. Občas jen s výměnou snímačů (osobně bych si na kytaru aktivní EMG nedal) - takže bych se nebál, jde jen o to si to vyzkoušet, aby sis byl jistý, tak si nejdřív zajeď ozkoušet to LTD hezky v klidu a pak se jeď mrknout na to LP. To že je kytara, nebo aparát déle na bazaru se stane, některé nástroje, hned nenajdou svého kupce.

megamimi

Příspěvek od megamimi »

No a kdybych se fakt nedokazal rozhodnout tak koupim neco tady :)

http://www.tootoomart.com/s?kw=gibson

za ty prachy :mrgreen:
megamimi

Příspěvek od megamimi »

Red Bull píše:Ono klasické Gibson LP se objevuje od jazzu přes rock, trash, metalcore až po death metal. Občas jen s výměnou snímačů (osobně bych si na kytaru aktivní EMG nedal) - takže bych se nebál, jde jen o to si to vyzkoušet, aby sis byl jistý, tak si nejdřív zajeď ozkoušet to LTD hezky v klidu a pak se jeď mrknout na to LP. To že je kytara, nebo aparát déle na bazaru se stane, některé nástroje, hned nenajdou svého kupce.

koukam ze hrajes na Scheckerku.Jaka je ta kytara ? Ted jsem na ne koukal V Music city a ty ceny jsou docela dobre.... :)
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Ten můj Schecter je na prodejm nabažil jsem se ho dost. Schecter je kvalitní značka, ale stejně člověk musí vybírat. Tuhle kytaru jsem vybral z 25 kusů různých kytar, co se válely po Praze. Konkurence byla vysoká a v možné částce, byla tahle kytara to nejlepší.

Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“