Combo pro Reggae...

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
spoofy

Combo pro Reggae...

Příspěvek od spoofy »

Ahoj, poradte mi nejake Combo s efekty pro Reggae tak do 10000,- Zacinam a moc se v tom zatim nevyznam. Diky moc vsem i za dalsi informace, co budu dal potrebovat.
wikxzen
Rádce

Re: Combo pro Reggae...

Příspěvek od wikxzen »

A na co hraji tvi reggae oblibenci? Google ti jiste rekne nejvic... zesilovac chces do domu nebo do zkusebny?
panedge

Příspěvek od panedge »

Myslím,že na reggae bych si vyprdnul na kombo s efekty,ale spíš koukal po celolampě,myslím,že hojně užíváným sou Fendery
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, ja jsem videl pokazde Fendery a tusim, ze i Duala :)
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
spoofy

Příspěvek od spoofy »

Diky za typ...zkusim Fender, celolampu maji od 7000,- (chci to domu, na zkusebnu je jeste cas). A jakym stylem docilim zkraceni delay u Reggae tonu down-up? Diky moc, stupidni dotaz ale nemam s elektrikou zatim zadne zkusenosti.
panedge

Příspěvek od panedge »

spoofy píše:Diky za typ...zkusim Fender, celolampu maji od 7000,- (chci to domu, na zkusebnu je jeste cas). A jakym stylem docilim zkraceni delay u Reggae tonu down-up? Diky moc, stupidni dotaz ale nemam s elektrikou zatim zadne zkusenosti.
Počkej tak teď ti moc nerozumím,zkus to vysvětlit pořádně.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
woro90

Příspěvek od woro90 »

spoofy píše:Diky za typ...zkusim Fender, celolampu maji od 7000,- (chci to domu, na zkusebnu je jeste cas). A jakym stylem docilim zkraceni delay u Reggae tonu down-up? Diky moc, stupidni dotaz ale nemam s elektrikou zatim zadne zkusenosti.
Rukou? :wink: V reggae záleží, zvlášť u elektriky, na tlumení malíkovou hranou pravačky, a u akordů bez prázdných strun také na tlumení přizvedáváním prstů levačky (píšu to jako pro praváka). Hodně lidí také v reggae používá tlumení téměř celou dlaní pravačky, takové to charakteristické plácnutí. Někteří dokonce používají místo úderu nahoru ozvěnu úderu dolů, drží to strojové tempo. Ale možná jsem tě nepochopil, radši to ještě dovysvětli nebo pošli nějakou ukázku, ať ti tu neradím kraviny.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
panedge

Příspěvek od panedge »

woro-no jo ale on tam motá ještě delay do toho :P
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Já bych vyzkoušel Roland Jazz Chorus....krásný kombo
woro90

Příspěvek od woro90 »

panedge píše:woro-no jo ale on tam motá ještě delay do toho :P
Podle mě myslel decay, ale mohl myslet také cokoli jiného :D
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

cokoliv co ma dobry cisty zvuk, mala celolampa fender by imho nebyla spatne. ja na reggae preferuju americky cisty zvuky - stara mesa, fender twin a tak. nekdo zas radeji vox, je to o vkusu. nicmene kdyz jsem sem tam hraval s jednou skackovou kapelou tak jsem musel hrat na valvestate 8080 a kazdej ten zvuk chvalil :D lidi to vetsinou vubec neresi.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

60'Rock_N'_Roll píše:Já bych vyzkoušel Roland Jazz Chorus....krásný kombo
Jednou jsem na něj hrál (dost dlouho) a jediný, co jsem si z oho odnesl, je následující - už nikdy více. Totálně nechápu, co je pro tolik hudebníků na světě na JC tak zajímavý, mě to vůbec nebavilo a daný peníz bych do něj nikdy neinvestoval...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

JC je specificky zvuk, rozhodne bych ho necharakterizoval jako provar. je to cisty zesak, zkresleni od nej necekej ;)
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Nero píše:co je pro tolik hudebníků na světě na JC tak zajímavý
[/quote]

Ten perfektně čistej hlasitej zvuk... :wink:
eugeene
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eugeene »

60'Rock_N'_Roll píše:
Ten perfektně čistej hlasitej zvuk... :wink:[/quote]

promiň, ale fakt mi to nedá a musím se zeptat: Ty si na to osobně hrál ?
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Já bych teda souhlasil s Kinxem (ostatně jako obvykle). JC-120 je sice hezkej velkej kus nábytku, ale to určitě není jednak dostupný a jednak jazzmani držej cenu dost vysoko - výš, než tuším hranici. Osobně jsem měl třeba Rolanda Bolta, na toho by to taky šlo...
Asi bych taky (právě jako Kinx) volil nějakou celolampu s obyčejným reverbem, žádný digitály, asi bych chtěl zvuk spíš staršího stylu a měkčí, aby to nerušilo v klubu, kdybych celej večer dělal upchuck/downchuck a neotrávilo mne to ani po x hodinách. A jelikož bych nechtěl tahat velkou krávu, šel bych klasicky do 1x12 předpokládaje, že normální reggae muzikant nemá moc bedňáků. A jelikož Fender lampa je klasika v daném stylu, šel bych do ní.

Co se zážitků s reggae týče, tak maximální jsem měl někde u rovníku, kde jsem v podstatě týden propařil v reggae klubu, protože to bylo něco úžasnýho. A černoši jeli na jeden zvuk z nějakýho Fendera a nepotřebovali nic jinýho. Jenom ruce, žádný krabky. Takže pro mne je to o obyčejným lampovým fenderu a pak to zahrát tak, jak je ukázáno tady - a to IMHO naprosto stačí:

Upchuck.....downchuck....tráva..tráva...upchuck...downchuck...tráva...tráva...pohoda klídek... Sleep smiling...
Obrázek
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

co se tyce hrani reggae tak treba driv jsem hral ty "downchucky" jako hraje ten typek, nicmene pozdeji jsem zjistil ze v kapele zni cisteji a lip kdyz hraju jen upstroky. jinak to frazovani neni tak jednoduchy jak se zda, imho to rodily stredoevropan nemuze nikdy nafrazovat jako jamajcan a tak se misto reggae a ska u nas spis pestuje dechovka na druhou dobu :) ale nerikam ze to tak je spatne. podle me mame (nebo aspon vetsina z nas) v krvi tvrdosijny polka rytmus a to tak nejak sumirujeme do vseho. staci si vedle sebe posadit ceskeho a cizokrajneho bubenika :) oni zas nezahrajou tu polku jako my, kazdy ma proste neco :))
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cybermuff »

Je to tak. Ja byl z domorodýho reggae totálně našrot - to bylo něco naprosto odlišného od CZ/SK produkce.
Obrázek
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Kinx píše:JC je specificky zvuk, rozhodne bych ho necharakterizoval jako provar. je to cisty zesak, zkresleni od nej necekej ;)
Však já vím, co je JC zač. O zkreslení vůbec nemluvím. Ale mě ten čistý absolutně nezaujal, prostě nuda nuda nuda... Zlatý lampy v A/B class a americkej sound - to je moje :P
60'Rock_N'_Roll píše:
Ten perfektně čistej hlasitej zvuk... :wink:
Mě právě zas tak perfektní nepřijde, a to že jsem to zkoušel se špičkovejma nástrojema.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

tak ja nevim, me to prijde jako takovej opravdu klasickej cistej zvuk. treba jsi hral na nejakou pokazenou verzi :) mam znamyho co tu jednoreprakovou slabsi verzi celkem uspesne vyuziva s ruznyma krabickama i na zkreslenejsi zvuky a zni to hezky.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“