Fender Highway - výměna snímačů
Pravidla fóra
Fender Highway - výměna snímačů
Ahoj, mám Fender highway a zajímalo by mě jeslti by mělo smysl, nebo spíš vliv na lepší zvuk, kdybych na kytaru nasadil tyhle snímače
http://kytary.cz/fender-original-57-62-strat/HN002690/ jen jeslti by to mělo vzestupnou tendenci ? Netuším totiž v jaký cenový hladině se pohybujou ty snímače co dává Fender do kytar nebo tak...možná je to zbytečná ta výměna, ale zajímalo by mě, jestli bych tímhle pomohl zvuku
dík 
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Fender Highway - výměna snímačů
osobně mám dojem, že proti tomu, co se dává do H1 nástrojů je téměř každý jiný snímač od renomované firmy výhra
co jsem porovnával několik nástrojových řad od fenderu vedle sebe, tak Highway one mi vždycky vyšly zvukově nejhorší - díky snímačům, nasucho to obvykle nehrálo špatně
co jsem porovnával několik nástrojových řad od fenderu vedle sebe, tak Highway one mi vždycky vyšly zvukově nejhorší - díky snímačům, nasucho to obvykle nehrálo špatně
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
bude to hrát dost jinak. Snímače na highway jsou takové... no já je moc nepochopil 
57 62 jsou takové ucinkánky, je to klasický zvuk stratu z řelomu padesátky, šedesátky jak už název napovídá. Velice precizní čistý zvuk s dokonalou separací zvuku jednotlivých strun, výšky jsou příjemné, není to takové to nepříjemné cinkání, které je na některých modernějších stratech. Jsou ale takové slaboučké a kobylový snímač je hodně do výšek. Pokud chceš zvuk klasického vintage strata, tak je to podle mě jedna z nejlepších sad. Pokud chceš něco modernějšího, tak bych se poohlédl jinam.
57 62 jsou takové ucinkánky, je to klasický zvuk stratu z řelomu padesátky, šedesátky jak už název napovídá. Velice precizní čistý zvuk s dokonalou separací zvuku jednotlivých strun, výšky jsou příjemné, není to takové to nepříjemné cinkání, které je na některých modernějších stratech. Jsou ale takové slaboučké a kobylový snímač je hodně do výšek. Pokud chceš zvuk klasického vintage strata, tak je to podle mě jedna z nejlepších sad. Pokud chceš něco modernějšího, tak bych se poohlédl jinam.
Tak to jsem rád, že je to fajn sada...dost se mi ten zvuk zamlouvá co jsem slyšel. A když je tady řeč o modernějším zvuku co byste mi doporučili ? A jinak všechny singel snímače mají stejné rozměry nebo ? Abych si neobjednal nějakou sadu a pak byl problém s otvory v kytaře
teda podle mě je to stejny...ale stojí to už pár tisícovek, tak se raděj ptám
Jinak třebas David Gilmour z PInk Floyd má taky strata a lezou mu z toho super zvuky...dělají to snímače, aparát, nebo efekty ?
do jistý míry asi všecko....každopádně jestli by se jeho zvuk dal zařadit mezi modernější tak bych se rád přiblížil. MOžná je to taky kytarou no :/
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
pokud se chceš přiblížit Gilmourovu zvuku, tak podle http://www.gilmourish.com je ideální kombinace Fender Custom Shop 69 ke krku a doprostřed a Seymour Duncan SSL5 ke kobylce
DiMarzio FS-1 taky připadá v úvahu 
edit: ještě pokud se ti líbí zvuk, jaký měl na Pulse, tak nejsnadnější cestou je koupit si DG20 set... což jsou pokud vím EMG aktivní singly s SPC a EXG úpravami tónu
kdyžtak si o tom něco najdi
edit: ještě pokud se ti líbí zvuk, jaký měl na Pulse, tak nejsnadnější cestou je koupit si DG20 set... což jsou pokud vím EMG aktivní singly s SPC a EXG úpravami tónu
u davida to jsou hlavne ruce
jinak ty EMG nejsou singly a jsou takove hodne. hraje to hezky, ale nema to takovou prirozenou vrnivost tonu u singlu, dlouho jsem o nich uvazoval ale po prezkouseni na vlastni aparat jsem se rozhodl ze do nich nepujdu. na higain dobra vec ale uz to proste nejsou klasicke stratovske snimace, je to moc ucesany. ty C69 jsou podle me super singly na zkresleni, maji takovy hrubsi charakter a to osobne zeru. hodne se mi na zkreslenejsi veci libily i seymour duncan quarter pound nebo klasicke texasy. jinak skvele vyrobky delaji firmy suhr (pro me asi nejlepsi snimace co jsem na stratu slysel) nebo lindy fralin, nicmene to uz je trochu jina cenova kdyz se bavime o novych kusech u ceskych dovozcu - pouzite popr. ze zahranici by se ale daly sehnat ve tvem cenovem limitu.
jinak snimace zvuku vzdycky trochu pomuzou, nicmene kvalitni snimace spis jen zdurazni charakter nastroje. jalova kytara s dobrejma snimacema bude hrat lip nez se spatnejma, nicmene porad bude slyset ze to je jalovej nastroj
me osobne treba snimace na H1 prijdou v klidu a nikdy jsem s nima nemel problem. jasne ze pro me nejsou na takove vysi jako treba ty CS69 ale i tak mi to neprijde jako nejaky provar.
jinak snimace zvuku vzdycky trochu pomuzou, nicmene kvalitni snimace spis jen zdurazni charakter nastroje. jalova kytara s dobrejma snimacema bude hrat lip nez se spatnejma, nicmene porad bude slyset ze to je jalovej nastroj
Mě to téma také zajímá. Chystám se totiž koupit nějaké Tele a nový US Standard mě dost nebaví. Má překvapivě placatý a hodný zvuk a menší rozdíl v barvě zvuku, při přepínání, než tomu bylo dříve. Zatím jsem objevil v Guitarparku modré Relic, které hraje naprosto úžasně, jen se ho štítím dotknout, cena je strašlivá a ještě z něj lezou pražce. A já blbec prodal za 21.000 Tele Custom z 80.let, protože bylo strašně zrychtované, ale to je 15 let
Pak mě příjemně překvapil Classic 50 z jasanu, přitom je to levná kytara.
Jaké snímače bys doporučil pro Tele HW nebo Classic? Někde psali, že Tele HW nemá obrácené vinutí na snímači, aby prostřední poloha nevrčela, jinak že to hraje dobře.Ještě jsem na něj nehrál, tak nevím. Na fórech se nadává jen na Straty a občas Jazzbassy.
Paradoxně Precision HW 2008 je můj nejlepší nástroj. Má fantastikou kobylu, americký snímač z předchozího US Standard modelu, tón dlouhý a vyrovnaný a úplně sametové basy.
Jaké snímače bys doporučil pro Tele HW nebo Classic? Někde psali, že Tele HW nemá obrácené vinutí na snímači, aby prostřední poloha nevrčela, jinak že to hraje dobře.Ještě jsem na něj nehrál, tak nevím. Na fórech se nadává jen na Straty a občas Jazzbassy.
Paradoxně Precision HW 2008 je můj nejlepší nástroj. Má fantastikou kobylu, americký snímač z předchozího US Standard modelu, tón dlouhý a vyrovnaný a úplně sametové basy.
Dark Axel píše:osobně mám dojem, že proti tomu, co se dává do H1 nástrojů je téměř každý jiný snímač od renomované firmy výhra![]()
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já říkám že byly nejhorší kvůli snímačům
co se týče hraní nasucho tak tam ten potenciál rozhodně byl
Tele HW jsem měl v ruce taky, proovnával jsem s mexikem, USA standart a deluxe a zase ta samá písnička - díky snímačům to podle mě hrálo nejhůře
jinak Strata HW jsem proovnával jen s Classic 50 mám ten pocit a ten 50 proti tomu hrál naprosto bohovsky
Tele HW jsem měl v ruce taky, proovnával jsem s mexikem, USA standart a deluxe a zase ta samá písnička - díky snímačům to podle mě hrálo nejhůře
jinak Strata HW jsem proovnával jen s Classic 50 mám ten pocit a ten 50 proti tomu hrál naprosto bohovsky
na tele jsou fantastické snímače Nocaster. Pak ještě Original Vintage, ale ty nejsou reverse wound.
někdo má rád i Texas Special, na mě jsou ale už dost silné a trochu nepříjemné ve výškách.
Mohl bych kdyžtak poslat kontakt na jednoho brňáka, se kterým jsme snímače na tele docela řešili, prodával jsem mu sadu Dimarzií. Teď používá u kobyl snad všech svých telat humbucker Dimarzio Fast Track - ač je to zastánce spíše pravověrného telecího zvuku, tak mu ten humbáč moc vyhovuje - pozor, je to slaboučký humbáč s nějakýma 5-6k a výstupem srovnatelným s vintage singlecoilem. U krku používá různé fenderácké singly. třeba by nebylo špatné hodit řeč s ním. Mívá asi docela často koncerty a taky často nahrává, tak by to mohl byt člověk, který prostě ví.
mě by zajímalo, jak hrají třeba sady od Tonerider, hlavně sada s Alnico III magnetem s velkým návinem by mě od nich zajímala opravdu hodně... k sehnání do 2t, ale u ebay.
Snímače od Fendera už mám docela zmáklé a nic krom těch Nocasteru a Original Vintage mě nějak dostalo...
někdo má rád i Texas Special, na mě jsou ale už dost silné a trochu nepříjemné ve výškách.
Mohl bych kdyžtak poslat kontakt na jednoho brňáka, se kterým jsme snímače na tele docela řešili, prodával jsem mu sadu Dimarzií. Teď používá u kobyl snad všech svých telat humbucker Dimarzio Fast Track - ač je to zastánce spíše pravověrného telecího zvuku, tak mu ten humbáč moc vyhovuje - pozor, je to slaboučký humbáč s nějakýma 5-6k a výstupem srovnatelným s vintage singlecoilem. U krku používá různé fenderácké singly. třeba by nebylo špatné hodit řeč s ním. Mívá asi docela často koncerty a taky často nahrává, tak by to mohl byt člověk, který prostě ví.
mě by zajímalo, jak hrají třeba sady od Tonerider, hlavně sada s Alnico III magnetem s velkým návinem by mě od nich zajímala opravdu hodně... k sehnání do 2t, ale u ebay.
Snímače od Fendera už mám docela zmáklé a nic krom těch Nocasteru a Original Vintage mě nějak dostalo...
Mohl bys mi prosímtě dát i nějaký odkaz kde tyhle věci splašit...nejlépe z českého shopu ? Můj rozhled o e-shopy s věcmi na kytaru končí u kytar.cz a muzikantaDark Axel píše:pokud se chceš přiblížit Gilmourovu zvuku, tak podle http://www.gilmourish.com je ideální kombinace Fender Custom Shop 69 ke krku a doprostřed a Seymour Duncan SSL5 ke kobylceDiMarzio FS-1 taky připadá v úvahu
edit: ještě pokud se ti líbí zvuk, jaký měl na Pulse, tak nejsnadnější cestou je koupit si DG20 set... což jsou pokud vím EMG aktivní singly s SPC a EXG úpravami tónukdyžtak si o tom něco najdi
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Nemá někdo zkušenosti se singly Fender Lace Sensor Gold? Plánuju koupi toho Highway One strata a narval bych tohle do středu a krku a ke kobyle asi DiMarzio Air Norton...
Ty Lace Sensory Gold by, podle toho, co jsem se dočetl, neměly hučet při zkreslení a mohly by mít klasický zvuk strata z padesátých let...
Ty Lace Sensory Gold by, podle toho, co jsem se dočetl, neměly hučet při zkreslení a mohly by mít klasický zvuk strata z padesátých let...
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
- Radek Kysely
- Kontaktovat uživatele:
Není to sice český e-shop, ale u takové ceny už máš poštovné zdarma. Tady jen Gilmourův set EMGček:wiston píše:Mohl bys mi prosímtě dát i nějaký odkaz kde tyhle věci splašit...nejlépe z českého shopu ? Můj rozhled o e-shopy s věcmi na kytaru končí u kytar.cz a muzikantaDark Axel píše:pokud se chceš přiblížit Gilmourovu zvuku, tak podle http://www.gilmourish.com je ideální kombinace Fender Custom Shop 69 ke krku a doprostřed a Seymour Duncan SSL5 ke kobylceDiMarzio FS-1 taky připadá v úvahu
edit: ještě pokud se ti líbí zvuk, jaký měl na Pulse, tak nejsnadnější cestou je koupit si DG20 set... což jsou pokud vím EMG aktivní singly s SPC a EXG úpravami tónukdyžtak si o tom něco najdi
Díky...jinak kdybys mi mohl navrhnout více kombinací na toho Highway ? Hodlal bych do toho nacpat snímače i v ceně kolem 10 000 kč
jen potřebuju se trošku zorientovat a poradit
http://www.thomann.de/gb/emg_dg20_david_gilmour.htm
EDIT: Tady jsou ty CS69 (bohužel jen v setu) a tady ten Seymour-Dunacn SSL-5 nebo DiMarzio FS-1
Gibson ES-339, Hohner B2A '89, Shure SLX14, homemade Kalamazoo Model I
Snímače asi super
ale možná bych toho zvuku, nebo podobnýmu dosáhl pomocí nějakejch který maj klasickej vzhled
možná je to divný ale prsotě strat s tímhle mi nejde pod nos...i když ty peníze bych obětoval ale radeji za ty kalsický nějaký....jinak nevím jestli má smysl investovat. Vlastně ani nevím co má David za typ kytary a nevim jestli s H1 můžu nasimlovat podobnej zvuk...přecejenom na yktaře taky záleží, ale myslím ze H1 hraje docela slušně...na sucho je to slyšet...ale ty snímače jsou podle mě naprdlajsku, tak to chci vyměnit. Ani nečekám stejnej zvuk jako Gilmoure ale chci to změnit...aby to mělo "koule"
a ten zvuk byl něčím zajímavej, plnej...ale nechci žádnej humbucker...
možná jsem moc náročnej 
Lace Sensor jsem na stratovi měl - Gold, Hot Gold, Silver... je to hodně specifický zvuk. Takový "hodný". Chybí tomu hodně taková ta dravost pro strata typická. Jinak nebrumí - je to jediná konstrukce snímače, která nebrumí, přestože se nejedná o stacked humbucker. Lace mají velmi zvláštní konstrukci a kvůli tomu taky trochu jinak zní. Snímače Lace Gold sice mají podobný výstup jako snímače z padesátých let ( a nebo sady, které ze snímačů z padesátých let vychází - lépe řečeno), znějí ale dost jinak. Zvuk je takový uhlazený, hlavně při zkreslení to vyjde hodně najevo. Na některých aparátech může pak chybět takový ten břink klasických fender singlecoilů. Zvuk je ale zase velice precizní a žádné frekv. spektrum není zanedbáno, někteří o nich ale m,uví jako o sterilně znějících. Mě se třeba zase tak nelíbily, abych si je nechával, jeden můj známý je ale má a je s nimi moc spokojený a tvrdí, že nic lepšího ještě na kytaře neměl - čili je to opět velmi individuální.
Pokud chceš vyloženě bezbrum, tak pořiď Dimarzio - dělají 3 druhy Area (které vychází ze zvuku klasických fender singlecoilu z daných období), dělají také pár svých snímačů, které jsou většinou o něco silnější. Nic lepšího z bezbrumu jsem na kytaře neměl.
Pokud brum příliš nevadí, tak bych volil něco od Fendera - 57-62, 69 Custom Shop, pro trochu silnější výstum Texas Special (pro mě mají ale takové nepříjemné výšky)... těmito sadami toho člověk moc nepokazí.
Shopy v čr moc zásobené nejsou. Doporučuju si zřídit účet na ebay a nakupovat ze zahraničí. U nás je všechno hodně drahé a v 80% také "ne skaldem". Snímače se u nás taky tak nějak "nevedou"... Něco jde splašit i na bazaru.
Pokud chceš vyloženě bezbrum, tak pořiď Dimarzio - dělají 3 druhy Area (které vychází ze zvuku klasických fender singlecoilu z daných období), dělají také pár svých snímačů, které jsou většinou o něco silnější. Nic lepšího z bezbrumu jsem na kytaře neměl.
Pokud brum příliš nevadí, tak bych volil něco od Fendera - 57-62, 69 Custom Shop, pro trochu silnější výstum Texas Special (pro mě mají ale takové nepříjemné výšky)... těmito sadami toho člověk moc nepokazí.
Shopy v čr moc zásobené nejsou. Doporučuju si zřídit účet na ebay a nakupovat ze zahraničí. U nás je všechno hodně drahé a v 80% také "ne skaldem". Snímače se u nás taky tak nějak "nevedou"... Něco jde splašit i na bazaru.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
radek ještě editovalRadek Kysely píše: EDIT: Tady jsou ty CS69 (bohužel jen v setu) a tady ten Seymour-Dunacn SSL-5 nebo DiMarzio FS-1
Od Thomanna bych nekupoval. Raději z eBay.Dark Axel píše: taky bych kupoval z thomanna, případně z ebay.
CS69 - Thomann bez dopravy 175Eur, eBay s dopravou 150 dolarů.
Taky do těch CS69 půjdu.
stim to obchodem mam dobre zkusenosti http://www.musiccenter.cz/Fender-Custom ... r/:3:35430
http://www.musiccenter.cz/Seymour-Dunca ... m/:3:23340 ale je to drazsi ale mas tam zaruku s tim ebay nevim jak to bude se zarukou i kdyz tem snimacum se da verit ze budou fungovat, s kytarou by to bylo horsi
http://www.musiccenter.cz/Seymour-Dunca ... m/:3:23340 ale je to drazsi ale mas tam zaruku s tim ebay nevim jak to bude se zarukou i kdyz tem snimacum se da verit ze budou fungovat, s kytarou by to bylo horsi
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
O tomhle jsem přesně uvažoval, škoda jen že bych utratil zbytečné peníze za jeden snímač...co si myslíte o téhle sestavě k fender Highway ? Posuun k lepšímu ?Holajs píše:stim to obchodem mam dobre zkusenosti http://www.musiccenter.cz/Fender-Custom ... r/:3:35430
ted jsem akorat sledoval to SSL5 ze je urceny ke krku tak nevim.... 
jinak urcite posun k lepsimu tuto sadu custom 69 pouzival hendrix
Fender strat FAT (1xHB Seymour Duncan TB-4 JeffBeck, 2xSC) Marshall JCM2000 TSL602, Boss OD-2,TU-3, Orange AD5
No myslel jsem koupit sadu...na střed a ke krku a pak by možná by byl lepší nějakej ke kobylce...Holajs píše:ted jsem akorat sledoval to SSL5 ze je urceny ke krku tak nevim....
Co by se vlastne stalo kdybych osadil celyho strata těma SSL5 ?
Jinak na kytarach.cz maji tadyty...http://kytary.cz/fender-original-57-62-strat/HN002690/ to jsou jiny než ty Custom 69 ? Nebo stejny ? Jeslti stejný, tak tady maj dokonce zažloutlou retro barvu