Carl Martin 2Wah

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Carl Martin 2Wah

Příspěvek od fundametalista »

Zdravím,
rozhodl jsem se, že si koupím své první kvákadlo a celkem mě zaujal Carl Martin 2Wah, který se teď válí na bazaru za 2 300 Kč.
Projížděl jsem to tu a narazil na pár zmínek, že je celkem dobrej, z čehož mam radost, ale ještě bych se chtěl zeptat na pár věcí:
Jak tedy na tom vlastně je, v porovnání s GCB 95 nebo VOXy 845 a 847, co se zvuku a kvality zpracování týče?
Tuším, že bude asi zvukově nejvíce variabilní díky těm bankám a potenciometru Attack, ale myslíte, že to vůbec využiju, jakožto naprostý začátečník v kvákání?
Pokud byste mi chtěli doporučit nějaký jiný Wah, tak jenom podotýkám, že můj finanční limit je kolem 2 500 Kč a s kvákadly nemám vůbec žádné zkušenosti, ale hrozně mě to láká.
Díky.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Carl Martin 2Wah

Příspěvek od Nero »

Rozhodně doporučuju. Osobně mi přijde mnohem zajímavější než CB a (což je objektivní) výrazně univerzálnější než CB i Vox dohromady. Zvukově je na tom dost dobře, zpracování mají CM efekty celkově dost dobré. A dle mého to nastavení využiješ dost možná spíš než pokročilý, protože ted nevíš, co vlastně za zvuk wahu ti bude vyhovovat a takhle si budeš moc dost hrát a štělovat a zjištovat, co ti vyhovuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

No tak to mám radost, asi do něj půjdu. Ještě bych měl dotaz, nevíte někdo, jak je to s napájením? Utáhne ho obyčejný 300 mA adaptér GES?
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

S obycejnou baterkou me 2Wah vydrzel 3 mesice. S adapterem 300 mA jel taky v pohode.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Wahy žerou proud v jednotkách mA, takže 300 musí stačit zcela pohodlně.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Stardust

Příspěvek od Stardust »

určitě doporučuju - koupil jsem ho kvůli zvukovejm možnostem (+true bypass) a naprosto mi nadchl. Dva typy kvákání a možnost doladění, určitě si najdeš co potřebuješ. Ze začátku jsem měl problémy s patovým přepínačem bank, ale po nějakym čase to dostaneš do nohy a už si v průběhu hraní nepřepínáš banky. Baterka mi drží 3 měsíce a to kvákam docela často.
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

No už se na něj těšim jak malej kluk :) Zejtra si pro něj jdu, tak doufejme, že bude všechno fungovat a konečně si zakvákám :)
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

2Wah, aspon teda ten co jsem mival, true bypass nemel. Problem vsak s tim nebyl.
Stardust

Příspěvek od Stardust »

na harmony central někdo psal, že to neni hard wire bypass a podle toho zdroje má buffer. Může mi to někdo vysvětlit? nejsem moc znalej elektriky. Hard wire TB je přímý propojení IN a OUT? a když má (měl by mít) podle toho zdroje buffer, proč je signál průchozí i bez připojení ke zdroji/baterii?
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

carlmartin.com píše:The standard effect on-off by stepping on the front of the rocker to engage the true bypass on-off switch.
Takže to asi TB bude.

PetrPeter 1975 - 2008
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Tak jsem si ho dneska přines domů a můžu potvrdit, že to True Bypass má. Jinak bych měl ještě takovej dotaz: kváká to hezky, mám z něj radost, ale co mi trochu vadí je to, že když ho chci zapnout, tak si musim na něj vyloženě stoupnout. Je to normální nebo bych tam měl dát nějakej špalíček nebo něco na ten způsob, aby to na ten spínač dosáhlo dřív?
Richard

Příspěvek od Richard »

nic neobviklího to neni,má to každej wah :wink: :wink:
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

Richard píše:nic neobviklího to neni,má to každej wah :wink: :wink:
Aha... No jsem měl akorát strach, abych to nerozšláp :)
Richard

Příspěvek od Richard »

Ne ne neboj....pokud teda neodhodláš na tom skákat :D :D :D ale jinak by se tomu nemělo nic stát :wink: Já právě sem na 100% rozhodnutej že taky do carla pudu.Dyžtak hot náký postřehy a názory co si zatim pochytil...........
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

fundametalista píše:Tak jsem si ho dneska přines domů a můžu potvrdit, že to True Bypass má. Jinak bych měl ještě takovej dotaz: kváká to hezky, mám z něj radost, ale co mi trochu vadí je to, že když ho chci zapnout, tak si musim na něj vyloženě stoupnout. Je to normální nebo bych tam měl dát nějakej špalíček nebo něco na ten způsob, aby to na ten spínač dosáhlo dřív?
Ona ta tuhost je výhodou - za prvé časem se to vychodí a za druhé je to lepší, abys to omylem nesepnul, čí spíše omylem nevypnul.

PetrPeter 1975 - 2008
fundametalista
Kontaktovat uživatele:

No já jsem už třetí majitel, tak jsem si říkal, že už to bude vychozený. Ale už si zvykám :)
A chtěl jsem se ještě zeptat, jakou nohou kvákáte? Jsem pravák a je mi přirozený kvákat pravou, ale mám pak o ní tak divně opřenou kytaru a špatně se mi hraje. Když kvákám levou, hraje se mi dobře, ale to kvákání neni to pravý vořechový. Mám teda trénovat kvákání slabší nohou nebo to mám nějak vykoumat s tou pravou?
Omlouvám se, jestli to je OT.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Si vytrénuj takovou nohu, kterou potřebuješ, ne? :D Jinak osobně kvákám pravou (jsem pravák). Moc si neumím představit, v čem ti to kvákání pravačkou vadí a "kazí" ti držení kytary...

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“