marshall AVTXT

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: marshall AVTXT

Příspěvek od Bummer »

Karas píše:a co teda ty snímače mám vzít ty EMG 81 a 85 nebo ještě lepší ?
Jak lepší? Já sám se ve snímačích prakticky nevyznám. Ale jedno vím nabeton. Ty taky ne. A zjevně nevíš, co od nich chceš. Takže co takhle se nejdříve porozhlédnout kolem, na stránkách výrobců nebo na YT si poslechnout samply, případně nechat si na základě tvých požadavků v jiném subfóru poradit?

Že Fade nadhodil aktivní EMG, jakožto své oblíbence (nic proti nim), je sice fajn, ale:
- jsou to aktivy = budeš muset celkem významně překopat elektriku uvnitř kytary
- na AC/DC se dost dobře nehodí ani EMG-HZ (vlastní zkušenost), natož ty, co ti radí Fade
- silné snímače na metalovou pilu najdeš i mezi pasivními, i když budou díky silnějším magnetů možná trochu víc chytat bordel

Podle mě je ta kytara díky kombinaci HSH a coil-tapu natolik variabilní, že na ní můžeš zahrát prakticky cokoliv. Ale chce to vybírat.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Karas

Příspěvek od Karas »

je ještě nějaká dobrá Mesa do 20t. než tato Mesa Boogie DC-3
tento valvastate by měl být dobbrý ne ? http://hudebnibazar.cz/formular.php?ID= ... =15&order=
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
termyx

Příspěvek od termyx »

pokud se nemýlím, tak jsi psal přibližně toto

"hledám zvuk jako ac/dc, pink floyd a metallica"

a

"nevyznám se v tom, co se týče el. kytar, jsem začátečník"

takže..přestaň řešit obrázky v eshopech a vyraz do kamenných krámů zkoušet, protože očividně nemáš moc jasno...takže si vezmi vlastní kytaru a mazej zkoušet..na acdc ti stačí !ruce! a lehkej crunch a na floydy buď nějakej overdrive nebo třeba bigmuff pí a !ruce!

ono si spousta lidí myslí, že k širokýmu rozptylu žánrů potřebuješ hrozně všestranný kombo a kytaru..ale ono jde skutečně zahrát téměř "cokoliv na cokoliv"

já v tvý situaci bych klidně bral bazarovej peavey classic (+-12t.) a k tomu bych přikoupil klon nebo originál ibanez tubescreameru(+-3t.)...a máš hotovo a jsi na 15ti tisících a máš supr čistej, zkreslenej na acdc na kombu a tubescreamerem gilmoura a matlalicu na to taky zahraješ

ale nejdřív si vlez do hudebnin, pokud možno ještě se zkušenějším doprovodem, a zkoušej, zkoušej, zkoušej
to a to a za chvíli zas tohle
rene

Příspěvek od rene »

Karas píše:tento valvastate by měl být dobbrý ne ? http://hudebnibazar.cz/formular.php?ID= ... =15&order=
Dobrý.Na dvě stránky je tu téma proč nebrat řadu AVT. :lol:

Jinak Termyx má pravdu.Nepotřebuješ tunu zkreslení,záleží na tom jak taky umíš hrát(pokud chceš hrát třeba Floydy tak bys měl už něco mít v rukou)

http://kytary.cz/vox-ac30c2/HN108573/
(docela levný viděl sem to dražší teda)

http://kytary.cz/vht-lead-40/HN107985/

http://kytary.cz/laney-vc30-212/HN084962/

http://kytary.cz/vox-custom-classic-ser ... /HN108572/

Tyhle věci si zajdi do obchodu vyzkoušet a porovnej to třeba s těma hybridama(AVT).Pak budeš snad moudřejší.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Mesa Boogie F-50 prý v super stavu na bazaru za 20t. - má tady ještě někdo chuť kupovat AVT? :D
Karas

Příspěvek od Karas »

teť mám vydlídnutý mesa boogie 5:50 na music-city.cz je na něj sleva 30%. F50 nemaji (vyváženou)dynamiku...
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

tak pokud jsi svuj puvodni rozpocet zmenil ze 14t. na 33t., tak je to samozrejme neco jineho :)
rene

Příspěvek od rene »

Stejně si myslim, že F50 maj lepší dynamiku než Marshall AVT :wink:
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

hm jestli ti prijde ze F50 nemaj vyvazenou dynamiku a pak ti AVT prijde ok tak nevim teda :) jinak ten express od F50 neni az tak vzdalenej takze ten ti mozna taky prijde nevyvazenej ;)
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Karas píše:teť mám vydlídnutý mesa boogie 5:50 na music-city.cz je na něj sleva 30%. F50 nemaji (vyváženou)dynamiku...
Tak to bych se dost hádal... Ale jestli ti sedí 5:50, tak proč ne, no...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Karas

Příspěvek od Karas »

myslel jsem porovnání F50 a express 5:50... ne AVT o těch u vím jaké to jsou sh... ehmmm blbé komba
rene

Příspěvek od rene »

Stejně je lepší si všechno vyzkoušet. Ačkoliv vim jak AVT hrajou, tak je lepší nejdřiv porovnat tyhle věci, taky sem neměl šajnu jak hrajou F-50 nebo 5:50 a po vyzkoušení jsem byl mnohem moudřejší. Zajdi do hudebnin a zahraj si na ně.

dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Když už jste u téch Mesin... Je moc velký rozdíl mezi kombíčkama 5:50 a single recto roct-o-verbem? Nebo je to na stejném základu? Strašně se mi zalíbil rect-o-verb ale ten express v akci je dobrej. Je to úspora jako prase.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Rect - o - verb je klasicky Single rectifier ktery ma navic reverb, takze tam rozdil je celkem velky. Teda takhle. Na 5:50 jsme nehral, ale znam moc dobre vsechny rectifiery a F-50 taky. Je to jinde a myslim, ze i ten 5:50 bude stejny.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
rene

Příspěvek od rene »

recto a expressy jsou dost rozdílný. Já sice nejsem na Mesy odborník, ale z expressu budeš tahat rozhodně menší zkreslení než z recta. Ale rozdíly spíš přenecham na někom kompetentnějším :wink:

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Rect-o-verb je klasický Single Rectifier. Jeho zvuk asi netřeba, recta používá nebo alespoň někdy používala většina metalových kapel, na YT se dá najít mnoho ukázek. Express hraje výrazně jinak, textura zvuku je o něčem zcela jiném, s rectama to nemá v podstatě nic společného. Samozřejmě, pořád to je Mesa, ale opravdu to hraje jinak.
Fade píše:Rect - o - verb je klasicky Single rectifier ktery ma navic reverb, takze tam rozdil je celkem velky. Teda takhle. Na 5:50 jsme nehral, ale znam moc dobre vsechny rectifiery a F-50 taky. Je to jinde a myslim, ze i ten 5:50 bude stejny.
Ano, 5:50 je nástupcem F-50, takže zvuková analogie je nasnadě, i když to zní malinko jinak + výbava je odlišná.
rene píše:recto a expressy jsou dost rozdílný. Já sice nejsem na Mesy odborník, ale z expressu budeš tahat rozhodně menší zkreslení než z recta. Ale rozdíly spíš přenecham na někom kompetentnějším :wink:
Neřekl bych menší, spíš s jiným charakterem. Expressy mají dostatek gainu (jinak by to Petrucci asi nepoužíval jako warm-up amp)
Karas píše:myslel jsem porovnání F50 a express 5:50... ne AVT o těch u vím jaké to jsou sh... ehmmm blbé komba
Zajímavé, podle mě ty F a Expressy jsou co do dynamiky dost podobné, nevidím mezi nimi v tomto ohledu skoro žádný rozdíl :)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

rect-o-verb byval i v dual verzi co si pamatuju. jinak by melo ji to klasicky recto zvuk. jinak ma recto miho saturovanejsi zvuk nez express nebo F50, gainu maji jinak dost.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Teď se možná budu plést, ale nebylo to tak, že Rect-o-verb = Single a Trem-o-verb = Dual? Jen hádám, možná jsem fakt mimo... Jinak souhlas s tím, že recta jsou saturovanější.

PetrPeter 1975 - 2008
dlabajíč

Příspěvek od dlabajíč »

Jaký je saturovanější zvuk? Já vím, že se to k..evsky popisuje, ale neumím si to moc představit.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Proste vice komprimovany. On je takovy orezanejsi, kdyz si predstavis tu krivku. Treba jako Sinusoidu, ktera je seshora oriznuta, takze vznikaji ne vlny, ale ctverecky :D Nevim jak to popsat jinak
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“