Problém s lampami?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
Nevrin

Problém s lampami?

Příspěvek od Nevrin »

Jednou takhle v půlce zkoušky mi kombo (Crate V18) najednou začalo zeslabovat. Tak jsem přidal volume a hrál jsem dál. Když už jsem to udělal asi po třetí tak jsem si všiml, že volume je nadednou na 7 (místo obvyklých 3). Napdala mě jedna věc: vyměnit koncové lampy. Je něco na co si dát pozor při koupě nových (přeprava, typ, ect.)? Líbí se mi tyto:
http://www.ges.cz/el84-mp-eh-ges08201947.html
Ještě jsem se chtěl zeptat: K čemu je dobré, že jsou párované? a Může být můj problém i v něčem jiném než v lampách?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s lampami?

Příspěvek od Wohma »

Problem muze byt jinde, ale s velkou pravdepodobnosti bude v koncovkach. Jak dlouho uz je mas a jak casto hrajes? Mas tam stock?
Parovane elektronky bys mel pouzivat, pokud mas vic koncovych lamp.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Kombo mám do konce léta, lampy jsou původní, hraji každý týden cca 1,5 - 2 h, dříve kombo často cestovalo jen tak (bez casu), lampy jsou tam 2.
Nevrin

Příspěvek od Nevrin »

Ještě dotaz: můžu v předzesilovači dát místo původních 12AX7 nové 12AY7 nebo 12AT7?
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Ano, muzes, snizi se tim celkovy gain.
Muzes zkusit koupit ty koncovky, stejne je dobry u levnejsich celolamp koupit novy lampy, protoze tam casto cpou hrozny shity. Ale jsou i vyjimky, ja mel treba koncovku v Harley Benton kombicku znacky Sovtek.
Pokud ti to bude delat problemy i potom, pak bych to pripadne zanesl k nekomu, kdo se tim zabyva. On ale na 90% bude problem v lampach, vymenou i te preampovky eventualne eliminujes chybu v ni.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Nevrin píše:Jednou takhle v půlce zkoušky mi kombo (Crate V18) najednou začalo zeslabovat. Tak jsem přidal volume a hrál jsem dál. Když už jsem to udělal asi po třetí tak jsem si všiml, že volume je nadednou na 7 (místo obvyklých 3). Napdala mě jedna věc: vyměnit koncové lampy. Je něco na co si dát pozor při koupě nových (přeprava, typ, ect.)? Líbí se mi tyto:
http://www.ges.cz/el84-mp-eh-ges08201947.html
Ještě jsem se chtěl zeptat: K čemu je dobré, že jsou párované? a Může být můj problém i v něčem jiném než v lampách?
cau prisla mi presne tato ale parovana stvorica z gesu asi pred dvoma tyzdnami mam to do hughes kettner quad el 84 som velmi spokojny so zvukom zivotnost sa uvidi,mam to ako domace kombo line6 preamp[hlavne rectified] do hk konca,a to kombo by som dal pre istotu nekomu pozret,ked mi odisla lampa[svietila na modro]som to dal premerat chlapek ze aparat je ok iba nove lampy tam dat,kupil som lampy vsadil do patic a ide to,radsej to dat niekomu kuknut,nemusi to byt lampa,no a ked to ma 18w tak asi dve el84?ci jedna?ked dve tak parovanu dvojicu
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“