Squier Stratocaster Made in Korea-přepražcování

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Squier Stratocaster Made in Korea-přepražcování

Příspěvek od McPhisto »

Zdravíčko, vlastním letitýho squiera strat made in korea rv cca nekdy kolem 90.roku..kytaru sem nechal seřizovat u kytaráře v Plzni. Bylo mi doporučeno nechat krk přepražcovat. Oprava by podle něj stála cca 3 tísíce což se mi zdá hodně... :!: krk je oproti novým squierům lakovaný :!: ...i tak se mi to zdá dost ptž přepražcování většinou stojí tak kolem tisícovky a že by lakování stálo dva litry?? :? ..takže teďka nevim jak to řešit..zda-li najít jinýho kytaráře kterej by to sved za míň-pokud o někom víte v okolí plzně nebo i v praze tak budu rád, nebo vyměnit krk a nebo se prostě kytary zbavit a koupit něco jinýho-ale to se mi upřímně nechce ptz ta kytara hraje dobře a sem na ní zvyklej..díky za rady a tipy
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
volfi4499

Re: Squier Stratocaster Made in Korea-přepražcování

Příspěvek od volfi4499 »

čau hele proč jako potřebuje přepražcovat jsou špatný nebo co ptže mů táta má starocastera a kupoval si ho někdy za komunistů a pražce sou v pohodě
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Volfi, on jaksi není strat jako strat... Pražcové dráty se vyrábí z různých materiálů, ohromný vliv má styl hraní, typ používaných strun atp. Takže se zas tak nediv...

McPhisto, seznam kytarářů najdeš zde kytarari-opravari-a-zvukari-f53/ - zkus nějakým napsat maila a poptat se po cenovém odhadu a uvidíš, jak to bude vypadat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

ne já se nedivim, ale jako jestli za to chce 3k tak to mi příjde náky divný dyt se vytrhaj a daj noví
a jestli je to náká squierka ikdyž z 90let tak já bych si to osobně skusil sám přepražcovat, protože to nemůže bejt tak složitý
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Asi nemáš moc páru, o čem to mluvíš. IMHO to není tak snadné, jak to vypadá, nemluvě o dalších úpravách hmatníku, které s tím souvisí a které by mohly být u starší kytary potřeba (například srovnávání a broušení hmatníku kvůli vydřeným a vyhmataným místům).

Někde na YouTube jsem o tom viděl několikadílný seriál. Bylo tam dobře vidět, že pokud to má být pořádně udělané, nejde o záležitost na hodinu.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Wolfi: I ty mudrlante, kolik už jsi přepražcoval kytar, co? To mám rád, takovéhle bouráky...
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Atkins píše:Wolfi: I ty mudrlante, kolik už jsi přepražcoval kytar, co? To mám rád, takovéhle bouráky...
:D ja se muzu jen smat :D

K tematu. Ja bych se rozhodne do preprazcovani kytary nepoustel sam. Je to hodne dulezita cast kytary a chyby ti to neodpusti. Vse by se projevilo.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
woro90

Příspěvek od woro90 »

3k za to podle mě chce právě kvůli tomu, že je to lakované. Ono je totiž daleko složitější přepražcovat lakovaný javorový hmatník, kde se musí při vytahování dávat pozor na lak, a po opražcování ten lak opravit, než palisandrový, který stačí "jen" odpražcovat, přebrousit a opražcovat.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Každopádně - já vím v Plzni o třech hudebninách (nejsem plzeňák - možná je jich tam víc):

- AC Music na Pražské naproti věžáku
- B&H Music na Americké kousek od (dnes již bývalého) sex shopu :)
- Huml Music v Divadelní (vedle klubu 100dolla)

Určitě je oběhej a poptej se.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

volfi4499 píše:ne já se nedivim, ale jako jestli za to chce 3k tak to mi příjde náky divný dyt se vytrhaj a daj noví
a jestli je to náká squierka ikdyž z 90let tak já bych si to osobně skusil sám přepražcovat, protože to nemůže bejt tak složitý
Občas mluviti stříbro, mlčeti zlato...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

McPhisto (a taky volfi :lol: ): home-made/jak-poznam-javorovy-hmatnik-o ... ml#p293252
(čerstvé zkušenosti s výměnou pražců v domácím prostředí)

...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Co rovnou vzit novy krk? Uz jsme to zavrhli?
McPhisto
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McPhisto »

na nový krky sem se díval a vyšlo by to stejně, možná i dráž :-))
Gibson Les Paul Tribute 50's GoldTop, Tokai SG Cherry Red, Squier Classic Vibe Stratocaster.
VOX AC15, VOX Delaylab a další...
kmensik
Rádce

Příspěvek od kmensik »

Tři litry jsou dost, ale za profi práci by to mohlo odpovídat. U takové obyčejnější kytary je to ale investice, která hodnotu kytary téměř nezvedne, jen pro tvoje hraní.
Přepražcování doma neodsuzuju, po přečtení hromady článků a youtubů jesem to zkusil a povedlo se napoprvé výborně, napodruhé trochu hůř. Ale nikdy to nezabralo ani celý den, a to 3 litry/den nevydělám.
volfi4499

Příspěvek od volfi4499 »

OK omlovám se že sem něco napsal. zapoměl sem že je lakovanej do toho bych nešel, ale neříkejte mi že na palisandrovim hmatníku je to neco zas tak složitýho. Nikdy sem to teda nedělal ale mám doma squierku bullet strat a na ty bych si to klidně skusil samozřejmě nákou draždí bych odnes kytarářovi
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Volfi, evidentne plaves v mnoha oborech, ktere se tykaji kytary. Vice hrej, procitej a studuj. Pak pis dalsi veci. Tohle soudim zatim podle vseho, co jsi tady na foru napsal. Kytaru ma z roku 90 a je to japko squier, takze asi odpada moznost si to preprazcovat doma a zkurvit to.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tady kdyžtak začíná ten seriál. Opravdu doporučuju zkouknout.

J.J.
Rádce

Příspěvek od J.J. »

Ne doma ne!!!! Taky jsem se do toho přepražcování pustil sám a pěkně jsem si nas..l do bot. Rozhodně nedoporučuju, pokud člověk teda není superšikovnej a nemá hafo nářadí. Je to prostě jen mrtě práce se slabým výsledkem a to ještě nevím jak moc to bude drnčet až natáhnu struny. :? :(
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

volfi4499 píše:OK omlovám se že sem něco napsal. zapoměl sem že je lakovanej do toho bych nešel, ale neříkejte mi že na palisandrovim hmatníku je to neco zas tak složitýho. Nikdy sem to teda nedělal ale mám doma squierku bullet strat a na ty bych si to klidně skusil samozřejmě nákou draždí bych odnes kytarářovi
Tak si to schválně vyzkoušej a uvidíš, jakej asi bude výsledek... Evidentně moc nevíš, o čem to je, tak tu radši moc nerozšiřuj nějaké mýty.

PetrPeter 1975 - 2008
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Bummer píše:Tady kdyžtak začíná ten seriál. Opravdu doporučuju zkouknout.
no tak tento typek sa s tym pekne vyhrava a vie to,ma paradne nastroje na to ,ma moj obdiv ja bych sa s tym takto neserkal
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“