Homemade uke
Homemade uke
Nazdar, tak mě napadlo, že o letních prázdninách zas nebude co dělat, tak, že si postavim malý domácí ukulele.Jinak sem v tomhle docela šílenec tak mě napadlo udělat tvar Flying V.Velikotí bych šel asi do barytonu nebo tenoru, ale spíš mě zajímá jaký by bylo nejlepší upevnění krku, popř. nějaký další vychytávky.
P.S.:Hlavně mi nerozmlouvejte ten tvar, na šílený a absolutně nesmyslný nápady sem expert, ale tohle by snad mohlo fungovat
P.S.:Hlavně mi nerozmlouvejte ten tvar, na šílený a absolutně nesmyslný nápady sem expert, ale tohle by snad mohlo fungovat
Re: Homemade uke
joo ukulele vecko krasny je treba tohle

ten tvuj nakres v malovani je temer dokonalej

ten tvuj nakres v malovani je temer dokonalej
BaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
Ty asi nemas tuseni jak funguji akusticke nastroje, co?
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
To jim je jedno, oni tam pak nacpou kovovky a humbucker a řádně podladěj aby meli tu správnou metlovou haway

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
ale vim jak fungujou.Jiak pozdějc tam šoupnu nějaký piezko, ale o to ted nejde.Spis by me zajimalo jak pripevnit krk
Dva šrouby. Najdi si to u Taylorů. Nevíš jak fungují. Akustiku nedělá akustikou piezo ale ozvučnice. A tu máš nepoužitelnou.wolda píše:ale vim jak fungujou.Jiak pozdějc tam šoupnu nějaký piezko, ale o to ted nejde.Spis by me zajimalo jak pripevnit krk
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Tak dobře co vim.Zvuk u akustickýxh nástrojů vznika pomocí vrchní desky, na kterou je chěv přenášem pomocí kobylky.Prostor uvnitř pak funguje jako zesilovač tónu.Tohle zhruba sem pochopil o akustických nástrojích když sem před 3 rokama začínal hrát.No a kdybych to předělal na explolera tak už by o bylo lepší ne?
To piezko sem myslel jako, že bych ho tam dal někdy pozdějc až by to fungovalo.
To piezko sem myslel jako, že bych ho tam dal někdy pozdějc až by to fungovalo.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak to mne roztrhlo.chěv

Tedy samozřejmě kromě celého postu, který taky nemá chybu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
a výš alespon něco o stavbě hudebních nástrojů ? a jestli nemáš truhlářskou dílnu nebo kní přístup tak se na to rovnou vybodni pač tady si asi s pilkou na dřevo a měřítkem nevystačíš
kup si nějaký starší ukulele a zakus ztoho uělat třeba tůto
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Ale ano, všechno lze, já jsem si udělal C-Durové ukulele ze staré mandolíny, která měla tak zdevastovaný krk, že na původní účel nešla opravit.
Pravda
ale musíš vědet jak na to 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Tak to je dobrý
no tak truhlářskou dílnu nemam, ale všelijakých nástrojů a udělátek je po domě spousta.Tak nový teda stavět nebudu, byl to scestný nápad to uznávám.Pak by možná mohlo jít koupit nějakou trosku a vyměnit vrchní desku upravenou na nějakej jinej tvar než je kytarová klasika.
Jinak jak se mi povedlo napsat chěv to netušim, ale úmyslně ne.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
A co bys dělal s těma lubama a zadní deskou, co by pořád byly jako kytarová klasika?wolda píše:Tak to je dobrýno tak truhlářskou dílnu nemam, ale všelijakých nástrojů a udělátek je po domě spousta.Tak nový teda stavět nebudu, byl to scestný nápad to uznávám.Pak by možná mohlo jít koupit nějakou trosku a vyměnit vrchní desku upravenou na nějakej jinej tvar než je kytarová klasika.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No myslel sem jako nalepit stejně jak to bylo, ale aby ta deska přečuhovala třeba jako exploler, ale je to asi blbost
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
nalepit to tam mužeš jak ceš a při značné dávce šikovnosti a štěstí to bude v celku obstojně možná vypadat....ale je to k ničemu a deska se ti muže lámatwolda píše:No myslel sem jako nalepit stejně jak to bylo, ale aby ta deska přečuhovala třeba jako exploler, ale je to asi blbost
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Tak an to se taky vykašlu, spíš udělám něco na design, to uke přelakuju dám na něj nějaký drsný symboly(nějakej pentagram nebo lebku) a na hlavu dám nějakej nápis, jako design by Wolda nebo něco takovýho, to snad zvládnu.
Ok uzavřeme tu výrobu a předělávání, je to blbost
Ok uzavřeme tu výrobu a předělávání, je to blbost