Odposlechy
Pravidla fóra
Odposlechy
Zdar potřeboval bych poradit, jestli jsou nějkaý fígle při odposlouchávání písniček.Sluch mam takovej normální ne mizernej ale zase ne geniální.Jednoduchý motivy jako třeba satisfaction od stounů nebo začátek nothing else matters sem dal v pohodě a ani mi to nijak dlouho netrvalo.Ale třeba při nějakých složitých nebo hodně zkreslených melodiích či sólech mi to dělá clekem problémy.Sou teda nějaký fígle jak si zlepšit tuhle schopnost odpouslouchávat?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: Odposlechy
Trénovat to a zkoušet.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
takze krome Nerovi rady (coz je pravda pravdouci), par figlu jak si to ulehcit je...ale bez toho zkouseni, stejne niceho nedocilis...
drive, kdyz jsem jeste taboval v dobach http://www.olga.net, tak jsem jel klasicky...slozitejsi pasaze jsem si poustel tam a zpatky snad tisickrat....pozdeji, uz v dobach guitar pro, se zacaly objevovat zpomalovaci softwary, ktery ti udrzej realnou vysku tonu...ja napriklad pouzivam Amazing Slow Downer (i kdyz uz ne na tabovani:-)...neco podobnyho umi Pacemaker plugin do Winampu (ale ASD je IMHO o poradny kus dal)
Mam pocit, ze jsem kdysi zahlid naky pokus o "autotabovaci" soft (nahraje se song a hodi se to do not) - myslim, ze to existuje...ale vysledek bude velmi podobny tomu, co ti vyleze z google translatoru, kdyz budes chcit prelozit shakespeara z orginalu do cestiny:-)
takze ve finale nejrychlejsi a nejlepsi zpusob je poslouchani songu a zpomalovani slozitejsich (ale i tech jednodussich) pasazi pomoci nakyho programku napr. Amazing Slow Downeru
drive, kdyz jsem jeste taboval v dobach http://www.olga.net, tak jsem jel klasicky...slozitejsi pasaze jsem si poustel tam a zpatky snad tisickrat....pozdeji, uz v dobach guitar pro, se zacaly objevovat zpomalovaci softwary, ktery ti udrzej realnou vysku tonu...ja napriklad pouzivam Amazing Slow Downer (i kdyz uz ne na tabovani:-)...neco podobnyho umi Pacemaker plugin do Winampu (ale ASD je IMHO o poradny kus dal)
Mam pocit, ze jsem kdysi zahlid naky pokus o "autotabovaci" soft (nahraje se song a hodi se to do not) - myslim, ze to existuje...ale vysledek bude velmi podobny tomu, co ti vyleze z google translatoru, kdyz budes chcit prelozit shakespeara z orginalu do cestiny:-)
takze ve finale nejrychlejsi a nejlepsi zpusob je poslouchani songu a zpomalovani slozitejsich (ale i tech jednodussich) pasazi pomoci nakyho programku napr. Amazing Slow Downeru
Naposledy upravil(a) holkoun dne 15.02.2010 17:19, celkem upraveno 1 x.
To sem si myslel
ale říkal sem si že profíci maj nějaký fígle.Ale musim sám říct, že sluch se dá trénovat.Za poslední rok sem fakt poznal docela zlepšení.Tak nic tak budu poslouchat a poslouchat a ...
no jinak ten software vyzkoušim za to nic nedám.Doufám, že je to freeware.
- Nero
- Rádce
Zpomalovat při zachování výšky tónu už umí i takový blbosti, jako je Audacity, které rozhodně freeware je. 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Audacity toho ale tolik neumi...ten ASD je fakt asi nejlepsi (fakt sem si to nedavno zkousel - Audacity, Pacemaker, ASD a jeste neco...)Nero píše:Zpomalovat při zachování výšky tónu už umí i takový blbosti, jako je Audacity, které rozhodně freeware je.
ASD myslim freeware neni, ale nechci kecat:-) Pacemaker myslim je, Audacity taky...wolda píše:To sem si myslelale říkal sem si že profíci maj nějaký fígle.Ale musim sám říct, že sluch se dá trénovat.Za poslední rok sem fakt poznal docela zlepšení.Tak nic tak budu poslouchat a poslouchat a ...
SLuch se samozrejme natrenovat da (samozrejme ne ten absolutni, ten je vrozenej:-)
- DL
- Kontaktovat uživatele:
neumí to náhodou i WMP ?Nero píše:Zpomalovat při zachování výšky tónu už umí i takový blbosti, jako je Audacity, které rozhodně freeware je.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
- Nero
- Rádce
Taky to je zcela základní "tool" - co víc si přát od věci, která je zadarmoholkoun píše:Audacity toho ale tolik neumi...ten ASD je fakt asi nejlepsi (fakt sem si to nedavno zkousel - Audacity, Pacemaker, ASD a jeste neco...)Nero píše:Zpomalovat při zachování výšky tónu už umí i takový blbosti, jako je Audacity, které rozhodně freeware je.
PetrPeter 1975 - 2008
Audacity mam občas ho použiju k nahrávání, ale že to umí tohle sem nevěděl.
- Nero
- Rádce
Je to v tý záložce, jak jsou ostatní efekty. Změna tempa mám dojem, jen se musí zaškrtnout, aby to zároveň netransponovalo.
PetrPeter 1975 - 2008
Windows media player? Ten neumi spoustu jinejch veci (treba volbu zvukovejch stop - teda ja to aspon nevidel), takze bych byl fakt hodne prekvapenej...Ja si Audacity zkousel, protoze v ASD mi pri zpomaleni vyleze spoustu sumu, a kdyz prekladate neco spatne slysitelny, tak to dost se*e...ten zvuk z toho mi pripadal lepsi, ale ne zas o tolik, abych ozelel lepsi funkcnost ASD...DL píše:neumí to náhodou i WMP ?Nero píše:Zpomalovat při zachování výšky tónu už umí i takový blbosti, jako je Audacity, které rozhodně freeware je.
- Nero
- Rádce
Možná že s nějakými plug-iny to zvládne, ale zrovna WMP bych na podobné účely nepoužíval.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak sem přišel na systém, kterej sice nemá s odposlechama nic společnýho, ale zase to nei čtení tabulatury.Říkám tomu "odčum" a zakládá se to na principu, že při sólech většinou najede kamera na ruce hudebníků.A tak kouklám na ruce co tam vlastně mačkaj.A docela to funguje.
tak ted nevim, jestli si z nas delas p*del, nebo si fakt prave ted zjistil, ze 1+1 je 2:-)
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Je mu 14, tak je leccos pochopitelné ale jeho posty nemají chybu, už se limitně blíží Joeyimu.

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Si myslíš, že když je mi 14 tak musim bejt blbej viď?Sem si myslel, že mi tady lidi poradí a ne, že budou jenom kritizovat co napíšu.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
klid...ale to stim odkoukavanim je stare jak metuzalem, tak to pusobi trosku vtipnewolda píše:Si myslíš, že když je mi 14 tak musim bejt blbej viď?Sem si myslel, že mi tady lidi poradí a ne, že budou jenom kritizovat co napíšu.
Alůe ja sem si to fakt dřív neuvědomil
Ale jenom mě štve, že se vždycky najdou lidi, který si myslí, že když je ti 14 tak seš absolutní blb, kterej ničemu nerozumí a jenom machruje
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
taky ze vetsinou nerozumi, nekdy je holt lepsi drzet hubu