POKRAČOVÁNÍ - Humbucker na base

Efekty, hardware, elektronika, struny, ...
Odpovědět

Jaké máte na base snímače?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

anthony

POKRAČOVÁNÍ - Humbucker na base

Příspěvek od anthony »

Včera som si zahral na zahral na base s humbuckerom, Yamaha RBX 374 a ten zvuk sa mi velmi páčil, na mojej base mám single, lebo to je kópia Precision Bass, na singloch dobre vyniknú basy a výšky, ale na tom humbuckeri pekne vynikli aj stredy a ten zvuk bol celkovo taký prierazný. Dalšiu basu chcem s humbuckerom :wink:

PS-hlasoval som za single, lebo na base mám tie, ale chcel by som humbuckery :wink: , dá sa na Precision Bass dať humbucker ?
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Zvuk HB je takovej středovější. Nebo alespň ty středy lépe vyzařuje. Ale je to otázka vkusu. Někdy se hodí zase víc ten kulatej jemnej zvuk singlů...
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
anthony

Příspěvek od anthony »

A existuje nejaký humbucker v tvare singlu , ako je to pri elektrických gitarách ? Díky
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Hm, docela by mě zajímalo, jak asi může hrát taková pasivní basa s jednim HB, viděl jsem to na eshopu a fakt jako nevim, co si od toho slibovat :? Třeba tahle Rockbass:
http://eshop.kytary.cz/rockbass-by-warw ... 21:0:0:2:0

Koukam i dva HB se při pasivní elektronice se najdou:

Řekl bych, že obě budou celkem v poho, ale já tak nějak při pasivech, kdo ví proč, víc věrim singlům. U aktivky je to samozřejmě o něčem jinym :wink:
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Stanley píše:Hm, docela by mě zajímalo, jak asi může hrát taková pasivní basa s jednim HB, viděl jsem to na eshopu a fakt jako nevim, co si od toho slibovat :? Třeba tahle Rockbass:

Koukam i dva HB se při pasivní elektronice se najdou:

Řekl bych, že obě budou celkem v poho, ale já tak nějak při pasivech, kdo ví proč, víc věrim singlům. U aktivky je to samozřejmě o něčem jinym :wink:
abych pravdu, řek tak to basy s jedním HB bych nešel :) rovněž za takové prachy.
Tá druhá basa se mi libí a přemyšlel jsem op ni jenže už chci 5ti strunku a zrovna 5strunka je se singlama.
Mám singly takže hlas pro singly...
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Nesst
Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nesst »

No já jsem do teďka hrál na kopii MM, takže 1 HB a teď mám pro změnu 2 singly, takže můžu porovnat. Ten hambáč je o dost víc středovej, v kominaci s aktivkou to hodně zvukově "válcuje", ale zároveň je to dost basové. na singlech vykouzlíš víc barev... Je to o osobních prefernecích. Ale vzhledem k tomu, že si rád zahraju "něžnější" styly jako folk, či jazz, tak mám raději singly, protože ten HB fakt tlačí až moc.
du-lo

Příspěvek od du-lo »

Stanley: Passive HB mela treba i Jolana Superstar a na svou dobu, to byl kua zvuk, zvlast za ty penize :)

Mam doma Superstarku ( 2x HB)
a MTD 5 (2x single)

Osobne se mi libi podle tohohle zvuk tech HB, ale je dost mozny, ze to je jen tim ze na te MTD momentalne nejsou zrovna kvalitni singly.

Kdyby zalezelo na me a ne na penizich, volil bych nejakou stredni cestu.
Cliff

Příspěvek od Cliff »

Osobne se mi libi podle tohohle zvuk tech HB,
každému se libí něco jíného :)

jinak hoj DU-LO :D
život je jako metal. tvrdej ale krásnej !
Cliff Burton... Rest in peace! best bass player ever!
Obrázek
Obrázek
Sicktrain

Příspěvek od Sicktrain »

já mám 1x single a 1x dělenej HB, tato možnost mi v hlasování chybí 8)
Bg: Keen 4 str passive, Behringer Ultrabass BX4210A
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Zkoušel sje masi třikrát upravit anketu na více možností, ale nepadařilo se...vždycky se to nějka podělalo..tak jsem to nechal tak...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Nomak
Kontaktovat uživatele:

Re: Humbucker na base

Příspěvek od Nomak »

KIWI píše:Jak moc se liší zvuk humbuckerů a singlů na baskytaře? Na kytary se dává hambáč na zkreslenej zvuk, zatímco na base? U¨važuju o výměně snímačů na base singly za hambáče...Díky za odpovědi
vždyť Ty máš 2 humbuckery :-) BTB mají 2 humbuckery... na tvrdší hudbu jedině humbuckery
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Všiml jsem si že ta anketa se celá nějak podělala :shock: Porsím už tam nehlasujte.
Jinak - já má mdva HB? Fakt? www.harryamazon.xf.cz/basa.html
Jinak ten dotaz už dávno není aktuální...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Téma nově předěláno a hlavně opravena anketa.
Prosím Nomaka o opětovné zaslání příspěvku z předchozího (zrušeného) tématu.

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

no je fakt, že vypadají jako singly, ale to nic neznamená, stejně to můžou být humbuckery, ale spíš teda fakt ne, chtělo by to najít starý katalog od ibanezu a zjistit, dneska se tam dávají už jenom humbuckery...tak proto sem myslel, že je tam máš i ty...
Ibanez SR1005 Prestige+Ibanez PGB1+Squier Precision Vintage Modified Bass, GK 1001RB II, GK NEO 412, EHX Bass Big Muff Pí, Warwick red label, prsty,
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:no je fakt, že vypadají jako singly, ale to nic neznamená, stejně to můžou být humbuckery, ale spíš teda fakt ne, chtělo by to najít starý katalog od ibanezu a zjistit, dneska se tam dávají už jenom humbuckery...tak proto sem myslel, že je tam máš i ty...
Já bych vůbec rád zjistil co mám az tu basu... už jsem psal kamsi ale odpověď mi nepřišla...

Nomak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nomak »

http://www.ibanezregister.com/ tady taky nic, zkus se podívat
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Nomak píše:http://www.ibanezregister.com/ tady taky nic, zkus se podívat
Nomaku jsi zlato!!!!! Konečně vím co mám za basu!!! Je to Ibanez BTB300BG :-) Fakt moc dík!

Odpovědět

Zpět na „Baskytarový hardware, příslušenství, údržba“