Rozepínací humbucker(čtyři vývody)
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
Rozepínací humbucker(čtyři vývody)
Ahoj,
Takže věc se má tak:zvuk mojí kytary mi vyhovuje(AXL-Badwater), ale rád bych udělal z klasickýho humuckeru
(dvouvývoďák) rozepínatelnej (čtyř vývoďák) slyšel sem totiž že by to mělo jít udělat.Proč to všechno píšu?No rád bych se o víkendu pustil do menší úpravy kytary(nějakej ten antistatickej matroš atd....)a rád bych něco pochrastil i s humbuckerem.Přepínání bych do budoucna rešil asi push pull potem, který se tam chystám taky dávat........čili otázka v podstatě zní:lze udělat z dvouvývodu čtyř vývod?A pokud ano jak na to máte zkušenosti?Pište......budu rád za vše
díky Vojta
Takže věc se má tak:zvuk mojí kytary mi vyhovuje(AXL-Badwater), ale rád bych udělal z klasickýho humuckeru
(dvouvývoďák) rozepínatelnej (čtyř vývoďák) slyšel sem totiž že by to mělo jít udělat.Proč to všechno píšu?No rád bych se o víkendu pustil do menší úpravy kytary(nějakej ten antistatickej matroš atd....)a rád bych něco pochrastil i s humbuckerem.Přepínání bych do budoucna rešil asi push pull potem, který se tam chystám taky dávat........čili otázka v podstatě zní:lze udělat z dvouvývodu čtyř vývod?A pokud ano jak na to máte zkušenosti?Pište......budu rád za vše
díky Vojta
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Re: Rozepínací humbucker(čtyři vývody)
humbucker by měl mít 4 vývody + zem ne ?
ale nejsem si jistej jstli delaji i ze dvema vyvodama . ale jestli jo tak co to bude mít za význam.
P.S. co jeto antistatickej matroš
ale nejsem si jistej jstli delaji i ze dvema vyvodama . ale jestli jo tak co to bude mít za význam.
P.S. co jeto antistatickej matroš
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
no já mám jen dva vývody....a antistatickej matroš je třeba nazřít dutinu pod pickuardem antistatickým nátěrem, nebo se na pick ze spoda nalepí alobal to by mělo taky pomoct a dělá se to kvuli snížení brumu
no to z tim alobalem to mi pride logický ale nak mi nejde do hlavy to s tim antistatickým nátěrem .tem přece nijak nestiíní ne . v kytaře snad nevzniká elektrostatický náboj 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
nevím ten nátěr sem eště ani nedopravil domů bylo mi to razeno udělám uvidím.....jak je to s tím HB snímačem raďte prosím
- 60'Rock_N'_Roll
Ano jde.
Nedávno jsem ke kytarárovi dával nekrytej Gibson BB2, kterej má 2 vývody a v pohodě to udělal na 4 vývody.
Cena?...200kč
Nedávno jsem ke kytarárovi dával nekrytej Gibson BB2, kterej má 2 vývody a v pohodě to udělal na 4 vývody.
Cena?...200kč
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
díky za odpověď já mám jeden stock snímač takže mě snad ani nebude mrzet esi se to nepovede.....nemá někdo zkušenost s tím jak to udělat?počítám že by se to mělo rozebrat60'Rock_N'_Roll píše:Ano jde.
Cena?...200kč
spravna uvaha, hlavne si poznac, ktery kable z jednotlivejch civek jdou ze stredu, a ktery vne..abys pak vedel jestli to zapojujes paralelne nebo seriovne, pripadne jakou civku rozepinas. U paralelniho zapojeni by mohlo mit taky vliv jakou civku zapojujes mimo fazi, ale to je spis u singlu, kde sou ty civky od sebe vic vzdaleny a maj jinej vystup. Asi neni na skodu pouzit stejny barvy kabliku, jako maji SD. A mel bys mit jeste 5tej kablik na zemeni kostry HB. Hlavne ten vystupni kabel poradne zajisti, aby se ti pri manipulaci se snimacem nekejval a neurval sis ty kontakty u civek.
teoreticky joknedlousek píše:díky za odpověď já mám jeden stock snímač takže mě snad ani nebude mrzet esi se to nepovede.....nemá někdo zkušenost s tím jak to udělat?počítám že by se to mělo rozebrat60'Rock_N'_Roll píše:Ano jde.
Cena?...200kčodpájet vývody
napájet na každou soustavu cívek zvlášť vývody
a zkusit esi to fakčí je to správná ůvaha?
co sem rozdělával jeden starší snímač tak bylo normálně vyvedeno každá cívka zvlášť a bylo to spojený drátkama uvnitř konstrukce jenom na dva vodiče který pak vedli ven...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
takže sem to rozebral a je to nesktečnej xindl jeden kontakt asi upad či co.........večer dodám foto......snad by to mělo jít ale uvidíme mimochodem zemění tam bylo dos mizerný
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
No jó, hochu, na to nesmíš se sbíječkou.

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
No já taková něžná bytost.Já na to šel opatrně ale výrobce šetřil cínem jak jen to šlo tak tam nebylo skoro nic.Atkins píše:No jó, hochu, na to nesmíš se sbíječkou.![]()
Doma upravený snímač:
Mám dotaz na všechny: kde berete kvalitní tenký 4žilový káblík? USB?
Mám dotaz na všechny: kde berete kvalitní tenký 4žilový káblík? USB?
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
díky, ale mě se stalo to že mi od jednoho jakoby singlu co se to z toho složeno upadl kontakt takže mám jen tři