Ideální kytara na metal

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
Mick Thompson

Re: Ideální kytara na metal

Příspěvek od Mick Thompson »

Ještě se chci zeptat která knížka jak hrát na kytaru je dobrá?...na klasickou španělku
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Kterou kytaru si teda budeš pořizovat?
Mick Thompson

Elektrickou....Já doma ale mám akustiku a chci se naučit líp hrát...
Milerinho

Příspěvek od Milerinho »

:lol: :lol:
elektrika: Hamer PRS sunbrust
akustika: Tenson
kombo: Peavey valveking 112, Marshall mg10cd
efekt: Jimi Dunlop Cry baby
cortyx
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cortyx »

Mick Thompson píše:neob ještě toto? http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara-x-5/HN103265/ co říkáte?
Tu x5 mám hraje se mi na ni parádně, akorat při větším podlazení je zvuk docela nečitelnej a to by se ti nemusel moc libit když chceš hrát metal a taky pozor na ten krk ma tvar D takže by ti to nemuselo třeba sedět.
kytara:Cort X5
efekt:digitech RP50
kombo: Peavey Envoy 110
struny:Ernie ball regular slinky 0,10
trsátka:George Dennis 0,88 super
Mick Thompson

Čau chci se zeptat jestli mají všechny kytary a všechny komba stejné díry na káblíky? a jaký by jste mi doporučily? dík
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Mick Thompson píše:Čau chci se zeptat jestli mají všechny kytary a všechny komba stejné díry na káblíky? a jaký by jste mi doporučily? dík
Zatim všechny současné zesilovače, co jsem viděl měly 6,3mm Jack konektor.

Kabel třeba http://kytary.cz/bespeco-ra600/HN105353/
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Až na hodně starou bolšajz výrobu mají jack 6.3 mm.
Jestli budeš kupovat levné kombo a levnou kytaru, tak si nekupuj drahý kabel.
Myslím, že ti bude bohatě stačit Rockcable by Warwick
Mick Thompson

já budu kupovat kx5 a flex wave 15w...takže na toto stačí ten Rockcable by Warwick
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Klidně kratší... ALe nemusíš kupovat zrovna Warwicka.

Edit: třeba toto... by taky šlo. http://kytary.cz/planet-waves-nastrojov ... /HN073730/
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Může být...
Mick Thompson

Ještě se hci zeptat struny: D´Addario EXL110 010-046 jsou dobré na metal a rock a které by byly dobré za rozumnou cenu?
woro90

Příspěvek od woro90 »

Mick Thompson píše:Ještě se hci zeptat struny: D´Addario EXL110 010-046 jsou dobré na metal a rock a které by byly dobré za rozumnou cenu?
A co trochu hledat po fóru? O strunách tady toho máme mraky.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Mick Thompson píše:Ještě se hci zeptat struny: D´Addario EXL110 010-046 jsou dobré na metal a rock a které by byly dobré za rozumnou cenu?
Můžeš hrát na lana(třeba 15cky) a bude to stejně metalové, jako když budeš hrát na 9tky. Je to můj názor a jsem v tom přesvědčen, že tloušťka je potřebná jen na podlazování, popřípadě když máš tlapy jak slon. Jsou lidi co prostě nějaký 15cky neutahaj prstama a jsou to výborní kytaristé.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Dovolil bych si nesouhlasit. Tvrdší struny ti poskytnou pevnější a konkrétnější zvuk. Zkoušel jsem devítky i desítky, ale až sada .052-.010 měla pro moje potřeby ten správný zvuk (hraju ve standard E).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Ano to souhlasím, čím tlustější tím hutnější zvuk, ale já chtěl jen prostě říct, že zeptat se: Jaké struny na metal? mě přijde směšné, neboť i na těch 9tkách se dá zahrát metalová symfonie, že si každý sedne na zadek.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
woro90

Příspěvek od woro90 »

Wocass píše:Ano to souhlasím, čím tlustější tím hutnější zvuk, ale já chtěl jen prostě říct, že zeptat se: Jaké struny na metal? mě přijde směšné, neboť i na těch 9tkách se dá zahrát metalová symfonie, že si každý sedne na zadek.
Nehledě na to, že ne každý si libuje v přílišné hutnosti zvuku. Zjistil jsem, že dobrý zvuk do metalu na melodickou linku má i strat na kobylkový single, s trochu zataženou tónovou clonou. Jen je potřeba počítat s brumem. To jen tak na okraj, pro ilustraci, že metal neznamená vždycky podladit co nejníž a drtit co nejhutnější riffy.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Taky jsem to tak nemyslel. Jenže když se řekne metal, málokdo si pod tím představí melodickou linku. A taková linka se v metalu málokdy obejde bez doprovodu. A pokud ho obstarává kytara, asi nepůjde o kytaru s osmičkami, singly a javorovým tělem. ;-)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“