Talk box před kombem.

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
freelancer02

Talk box před kombem.

Příspěvek od freelancer02 »

Zdrawím. O talk boxech tu nějaký témata byly, ale konkrétně toto jsem tam nenašel.
Vím že Danelectro je určen přímo k zapojení mezi kytaru a aparát. Ale chci se zeptat, co by se stalo, kdybych zapojil před kombo (Randall RG50, celolampa) tento talk box?
http://kytary.cz/george-dennis-talking-box/HN004970/
A k hadici si normálně dát mikrofon a nechat to na zvukaři a na PA? Šlo by to? Rád bych kvalitní zvuk, abych ho mohl používat živě. Nemám na výbavu jako Richie Sambora, nebo Slash, hledám funkční a laciný řešení :D . Píšou meži hlavu a box, ale co se stane když to dám před kombo??
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
60'Rock_N'_Roll

Re: Talk box před kombem.

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

Takze..

Talk box neni nic jinýho, nez reprák, kterejvsechen zvuk hraje do hadice... Heil ani George nemaj zadnej zesilovac, takze kdyz to zapojis pred kytaru, tak se nestane nic. Nebude ti to hrát. Repro se nemá nějakym signálem rozeznít.

Na jakym principu jede danelectro, netušim. Ale klasický to nebude.

Poradil bych ti to, ze bych si vyrobil vlastní, kde bych do talkboxu dal i minizesilovac, kterej by dostatecne zesílil repro...to by slo hadicí do tvý pusy...tam mikrofon, kterej by sel zpátky do kytarový cesty. Pri sepnutí by se to klasiky pres TB vrátilo. Je to jen idea. Nemám to nikde ověrený. Ber v potaz to, ze to rpero musí bejt dostatecně veliký s dostatecnym výkonem, aby ten zvuk dopravilo az na konec hadice a odsud jeste takovou sílu, aby to mohl mikrofon sejmout.

Timhle způsobem vlastně jakoby uděláš klasickej Talk box. Jakoby....
freelancer02

Příspěvek od freelancer02 »

http://www.youtube.com/watch?v=TSYKmZPorak
Ještě bych se rád zeptal jak to má tady konkrétně zapojený? Protože tohle nevypadá jako mikráčky od Danelectra, tak jestli má ten mikrofon přes redukci nahnanej zpátky do krabičky, nebo jak?
Epiphone LP Custom, Marshall DSL40 + nějaké blbosti kolem
60'Rock_N'_Roll

Příspěvek od 60'Rock_N'_Roll »

60'Rock_N'_Roll píše:Na jakym principu jede danelectro, netušim. Ale klasický to nebude.
Podle mně to fakt klasickej Talk box neni...Já jsem tu krabičku jednou viděl a taky neni tak veliká. Klasickej Talk box vypadá skoro jako poloviční krabice od bot.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“