Zhodnoťte naše nahrávky - kytara

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Johndie
last.fm: http://www.last.fm/user/Johndie
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/johndierocks
Kontaktovat uživatele:

Re: Zhodnoťte naše nahrávky

Příspěvek od Johndie »

Red Bull píše:Měkččí struny ti pravděpodobně nepomohou, pak ti to bude létat nahoru a dolů ještě víc. Jde o polohu ruky a o techniku hry. Ta poznámka byla na místě, taky jsem samouk, co pochází z nehudební rodiny, taky jsem nikdy neměl učitele, ale i tak se člověk může některým věcem vyvarovat, když se mu jakýmkoliv způsobem vytknou.

Myslel jsem to tak, že spoustě klukům chybí soudnost, oni zahrají rychlou píseň, ale zahrají jí špatně, technicky slabě, a to se nedá považovat za velký úspěch. Po roce hraní jsem si vůbec nepředstavoval a nepouštěl jsem se do Čajovny atp. Příště si vyber adekvátnější věc na učení k tvému skillu. Ona ta Čajovna je záludná a je tam spousta faktorů co ovlivňuje kvalitní konečný výsledek.
Tak to se omlouvám, špatně jsem to pochopil. Mohl bys mi doporučit nějakou skladbu na které bych mohl trénovat?
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Já osobně nejsem nějakým vyznavačem Guitar pra a nebo masivního učení cizí tvorby. Možná než skladbu, bych ti doporučil trénink techniky. Jsou spojitá cvičení, při kterých si zpřesníš pravou ruku a posílíš a zlepšíš techniku levé. Toto dá člověku hodně, nemusíš to dřít hodiny, ale při pravidlenosti a spojitosti s metronomem ti to dá více, než těžké dření cizích sól. Taková cvičení má na svědomí třeba český Petr Henych - na jeho webu najdeš lekce. Je to česky, takže pokud nejsi angličtinář, tak nebudeš mít problém.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

Henycha bych doporučil všem začátečníkům bez svého učitele... fakt moc pěkně udělané lekce a poměrně zábavné...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

MLorenzo píše:Henycha bych doporučil všem začátečníkům bez svého učitele... fakt moc pěkně udělané lekce a poměrně zábavné...
Co konkrétně?
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

biker_xx píše:
MLorenzo píše:Henycha bych doporučil všem začátečníkům bez svého učitele... fakt moc pěkně udělané lekce a poměrně zábavné...
Co konkrétně?
Tobě asi nic... řekl bych že jeho lekce jsou pro naprosté začátečníky... myslím, že ty tam určitě nepatříš :D ...
Konkrétně se mi líbí jak pojal základní vysvětlení pentatoniky... Pro člověka, který o tom nemá ani páru dostačující pro seznámení se a je to pohodlná formou... čučet na YT umí každý ne :) ...
MLorenzo

Příspěvek od MLorenzo »

MLorenzo píše:
biker_xx píše:
Co konkrétně?
Tobě asi nic... řekl bych že jeho lekce jsou pro naprosté začátečníky... myslím, že ty tam určitě nepatříš :D ...
Konkrétně se mi líbí jak pojal základní vysvětlení pentatoniky... Pro člověka, který o tom nemá ani páru dostačující pro seznámení se a je to pohodlnou formou... čučet na YT umí každý ne :) ...
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

MLorenzo píše:
biker_xx píše:
Co konkrétně?
Konkrétně se mi líbí jak pojal základní vysvětlení pentatoniky... Pro člověka, který o tom nemá ani páru dostačující pro seznámení se a je to pohodlná formou... čučet na YT umí každý ne :) ...
Já jsem si právě říkal, že bych skoro moh začít nějak cvičit jako cvičit, protože si jen pidlikám, co se mi líbí, maximálně když narazim na nějakou pasáž, co nezvládnu, tak ji po chvilkách cvičim pomalu, dokud to nejde. Ale skoro bych potřeboval nějaký "zdokonalovací cvičební vodítko" podle kterýho bych aspoň místama držel disciplínu... :) Ale to asi patří do jinýho topicu...
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
wxzer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wxzer »

biker_xx píše: Já jsem si právě říkal, že bych skoro moh začít nějak cvičit jako cvičit, protože si jen pidlikám, co se mi líbí, maximálně když narazim na nějakou pasáž, co nezvládnu, tak ji po chvilkách cvičim pomalu, dokud to nejde. Ale skoro bych potřeboval nějaký "zdokonalovací cvičební vodítko" podle kterýho bych aspoň místama držel disciplínu... :) Ale to asi patří do jinýho topicu...
Jo, mám podobnej problém, udělám si "učební plány", jaký technický cvičení bych měl dělat apod... a nakonec stejně vždycky akorát valim nějaký punkový flákoty na celou ulici. :lol:
Gibson, ESP
NHK

Příspěvek od NHK »

wxzer píše:
biker_xx píše: Já jsem si právě říkal, že bych skoro moh začít nějak cvičit jako cvičit, protože si jen pidlikám, co se mi líbí, maximálně když narazim na nějakou pasáž, co nezvládnu, tak ji po chvilkách cvičim pomalu, dokud to nejde. Ale skoro bych potřeboval nějaký "zdokonalovací cvičební vodítko" podle kterýho bych aspoň místama držel disciplínu... :) Ale to asi patří do jinýho topicu...
Jo, mám podobnej problém, udělám si "učební plány", jaký technický cvičení bych měl dělat apod... a nakonec stejně vždycky akorát valim nějaký punkový flákoty na celou ulici. :lol:
Tak koukám, že tenhle "problém" nemám jen já :lol:
ESP LTD EC-401 BK LANEY TI15-112 MONSTER Rock-12
ObrázekObrázekObrázek
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Olihen: Přesně, jak říkají ostatní. To první, co mě napadlo, byl Warcraft II - tam přesně tenhle styl hudby byl. :) Jak (resp. přes co) jsi to stvořil?
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Bummer píše:Olihen: Přesně, jak říkají ostatní. To první, co mě napadlo, byl Warcraft II - tam přesně tenhle styl hudby byl. :) Jak (resp. přes co) jsi to stvořil?
všechno je to ručně zahraný a nahraný na mojich klávesách(Yamaha Motif XS)

btw dneska nebo zejtra dodělám další dve části
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

http://www.youtube.com/watch?v=OVo-s0tb2ik

Iron Maiden Aces High cover. asi poněkud rychlejší než origo :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Olihen

Příspěvek od Olihen »

Opet sem přidal další kus
Klik!
Yamaha Motif XS8
Yamaha MOX6
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Rainmaker píše:http://www.youtube.com/watch?v=OVo-s0tb2ik

Promin, ale to asi neprojde... :) rytmika, ladeni, a ostatni veci, to vsechno je spatne... :?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

Fade píše:

Promin, ale to asi neprojde... :) rytmika, ladeni, a ostatni veci, to vsechno je spatne... :?
ladění ? nechapu , kytara naladěna byla (je)
rytmika je jinde to nepopiram ale je to muj cover a mužu si ho hrat jak chci.original je jen jeden
ostatní věci ? definuj :)
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Kozič

Příspěvek od Kozič »

tak tady dávam svojí trošku do mlýna, improvizace do bitter sweet symphony...:)

http://www.youtube.com/watch?v=N8u2RhVQRLY
Kytara: FENDER - Standard Stratocaster®
Kombo: VOX - Valvetronix AD30VT
Krabičky:BOSS Loop station RC-2, BOSS Distortion DS1
Akustika: Cort
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Rainmaker píše:
Fade píše:

ladění ? nechapu , kytara naladěna byla (je)
rytmika je jinde to nepopiram ale je to muj cover a mužu si ho hrat jak chci.original je jen jeden
ostatní věci ? definuj :)
Tak si ho hrej jak chces jezisi, ale at jsi v rytmu, ne? :) A ze mas naladenou kytaru neznamena, ze to nebude znit falesne. Proste jsi byl mimo rytmus, celkove to znelo divne kousane a neucesane. Co ti na to mam rict? To tam musis snad slyset sam, ne?
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Jsou lidé, kteří chtějí kritiku jen virtuálně, když se jím jí dostane a opodstatněné, začnou povídat něco o tom že si to hrají pro sebe, že to tak má být (rozladěné a arytmické) a podobné bláboly.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Presne... Na takove typy lidi je vic nez dulezite byt prisny, protoze si to jinak asi neuvedomi.

Rainmaker: Tak to tu nedavej u Tutatisse :D kdyz nechces slyset, ze to neumis zahrat dobre
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

tak tady dávam svojí trošku do mlýna, improvizace do bitter sweet symphony...
Jak dlouho hraješ na kytaru? Pokud půl roku, pak je to celkem dobré, jinak - neladíš, hlavně v bendech ale i obecně, pravá ruka není uvolněná a je to znát. Ale co je asi nejdůležitější - jednotlivé tóny by měly být daleko vázanější, zjednodušeně řečeno, po zahrání tónu moc brzy zvedáš prst.

P.S. Nehrb se tak u tý kytary - zůstane Ti to. :lol:
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“