Frusciante's Can't Stop

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
boycalledtrash

Frusciante's Can't Stop

Příspěvek od boycalledtrash »

ahojte netušíte prosimvás jestli frusciante používá nějaký efekt na main riff v Can't Stop? Třeba nějakej chorus možná... :?: anebo prostě jen clean na krásné lampě? :) A nevíte co bych si moh pořídit za lampový kombo abych se jeho zvuku v rámci mezí co nejvíc přiblížil? Díky.. a soráč za stupidní dotazy :-D :)
...EDGE...

Re: Frusciante's Can't Stop

Příspěvek od ...EDGE... »

No ma tam nejaky crunch (lehke zkresleni) bych tipoval, jinak nejake extra efekty nevim nevim ;)
Jen je proste sikulka, musi se to umet hrat, spousta lidi to hraje jakoby pomalicku klidne a pak to zni nudne, musis tlumit nehrajici struny, a do te co zni poradne majznout aby ti to znelo jak jemu. Dale myslim ze hraje pres nejake Marshally, co ja vim jak se jmenujou, JCMka asi :D
A samozrejme Telecaster no ;)
boycalledtrash

jasný :o)) já se to právě učim ted neni to žádná p***l s tim tlumením.. bohužel mám SGčko G400 tak to asi nebude uplně ono ale s lampou..... ;) anyway thx mate;)
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Ja mam SGcko Bach, taky to neni nejak moc ono ale co uz, nebudu si kupovat na par pisnicek novou kytaru :D
panedge

Příspěvek od panedge »

De to zahrát na jakoukoliv kytaru,je to jen o tom to nacvičit.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

To tlumení v týhle písničce je hrozný. Zkoušel sem to cvičit už nevim kolikrát, ale abych docílil tak čistýho zvuku jako má on, to se mi prostě asi nikdy nepovede...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Jojo, je to zajimave :) Ale timhle topicem jste me zase donutili se po dlouhe dobe podivat na YT na jejich zivaky nektere... :D Ten basak je opravdu master.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Teď sem si ve studiu majznul sqiera + fender de ville a mělo to skoro takovej ten náboj ... tlumení sem se učil dlouho a není to ještě vypiplaný ;-)
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
boycalledtrash

Já si ted budu pořizovat Peavey Classic 30 tak snad by to mohlo znít slušně :)) Alee tlumení ještě pořádně neumim zatim se to učim tejden je to mnohem lepší ale pořád nedotažený :P
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

já myslim že hlavní součást toho zvuku jsou prostě singly a lampa :)
btw na tom ceriatone se hrajou RHCP moc dobře :D
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
boycalledtrash

Lidi, koupil jsem si Peavey Classic 30 a už si to i celkem dávám, zní to o dost líp, ale pořád ne tak jak bych si představoval, jsou opravdu tak důležité ty singly (mám Epi SG G400)? Nebo je v tom ještě nějaký trik? Jde mi teď o ten zvuk těch jednotlivých tónů, takový hodně průrazný a .. "funky"(?).
Třeba tady je dobře slyšet, oč mi jde: http://www.youtube.com/watch?v=3QDvDremY0A
Např. mezi 0:18-0:20

Díky!:)
panedge

Příspěvek od panedge »

No tohle o co ti de ,de líp na singlech
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
charliealpha

Příspěvek od charliealpha »

Já bych dokonce řek, že tenhle zvuk se bez SC zahrát ani nedá. HB ti nikdy tak pěkně nepleskne :-) Takže předělej krkovej HB na rozpínací.
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“