Co způsobuje pískání?
Pravidla fóra
Co způsobuje pískání?
Zdar kdyz zesilim tak od poloviny vic kombo a nedrzim struny u kytrary zacne to pískat pomalu nabíhá takovy pískot nebo hukot. mam AXLa kamos ma squiera a prej mu to dela taky v cem to je ?
Kytara: AXL HEADLINER
Kombo: FENDER FRONTMAN 15g
efekt: KORG AX1500G
Re: Co způsobuje pískání?
Nejsem sice nějakej odborník, ale tohle je podle mě snímačema(předpokoádm, že sou tam SC)mě to akustický pizio dělá občas taky, ale jenom při hodně velký hlasitosti.
Je to tzv zpětná vazba.Zkus to combo natočit jinam třeba do zdi nebo prostě tak aby nesměřovalo na tebe.Když ani to nepomůže musíš prostě něco ubrat.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Nazdar, říká se tomu zpětná vazba a spousta muzikantů to využívá i při hraní jako takový spešl efekt. Jinak to souvisí se spoustou věcí na kvalitě snímačů, na vzdálenosti strun od snímačů, na vzdálenosti kytary od aparátu, na použití zkreslovadla a gainu a taky hlasitosti. A bude toho asi mnohem víc. Nejsem žádnej odborník. Určitě ti to někdo osvětlí lépe.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kdyz dam gain na 7 tak uz je to vcelku v pohode
ale zas to neni ono

možná by to spravila nějaká krabička, kterou bys nakrmil to kombo.Třeba nějakej distortion
Moc gainu je dobrý jen na takový domácí šmrdlání, ale v kapele se s tím ztratíš. Navíc to skrejvá chyby, takže doporučuju ubrat.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
Jinak to pískání ti definitivně vyřeší noise gate, aspoň myslím, ale to má zas jiný nevýhody.
-
charliealpha
To pískání se nazývá zpětná vazba, neboli feedback. A k jejímu vzniku dochází následovně: nepatrné chvění strun (může být způsobené třeba jen otřesy) se přenese do komba, které je zesílí. A poněvadž je tón z komba na stejné frekvenci jako struna, tak ji rozvibruje o trochu víc, signál se zase přenese do komba a takhle se to ve smyčce neustále zesiluje. Tomuto jevu se dá zabránit dvěma způsoby. Buď NoiseGate (většina multiefektů), která ořezává tiché tóny (což snižuje sustain) , nebo fázový posun, kdy dochází k posunu zvukové sinusoidy o pí, čímž se zpětná vazba interferenčně vyruší. Toto řešení je ke zvuku milosrdnější ale masozřejmě finančně nákladnější.
EDIT: Dodatečně sem si všiml, že máš kytaru se singlama... s těma je to při vyšším gainu vůbec prů***. Takže na metal by to chtělo každopádně hambáč (ne ten od Mekadonalda) aspoň ke kobylce.
EDIT2: Přijímám gratulace ke stému příspěvku

EDIT: Dodatečně sem si všiml, že máš kytaru se singlama... s těma je to při vyšším gainu vůbec prů***. Takže na metal by to chtělo každopádně hambáč (ne ten od Mekadonalda) aspoň ke kobylce.
EDIT2: Přijímám gratulace ke stému příspěvku
Naposledy upravil(a) charliealpha dne 19.02.2010 18:57, celkem upraveno 2 x.
hej krabička mi nebyla doporučena, prej kvuli snimacum
http://kytary.cz/axl-headliner/HN104031/ prej ma slabe snimace s krabickou by to prej delalo bordel ale nevim no
zas tak nizka cena u te kytary neni je ve 45% slevě

Proboha ono se dělá ještě něco levnějšího. Jinak na krabky se vyser a vždycky, když dohraješ si ztlum kytaru, buďto potenciometrem na kytaře nebo volume pedálem a máš vystaráno.
- ...EDGE...
Jezisi, jsem asi divny, ale me prijde ze kdyz mi to teda uz jakoze vazbi, tak nebudu vepr, a nebudu tam valit takoveho zkresleni, nebo proste drzim struny co nehraju (vsechny, kdyz nehraju vubec)...
EDIT: A kdyz uz jsem takovy vepr ze musim valit na milion decibelu a musim mit protoceny trikrat dokolecka knoflik gainu, tak mam aspon kytaru s vhodnymi snimaci..
EDIT: A kdyz uz jsem takovy vepr ze musim valit na milion decibelu a musim mit protoceny trikrat dokolecka knoflik gainu, tak mam aspon kytaru s vhodnymi snimaci..
ted sem si s tim pohral a v klidečku, jen sem chtel vlastne vedet co dela to piskani a to uz ted vim
na krabku seru radsi si koupim multaky 
- ...EDGE...
Jeste neco, v uzivatelskem jmenu ti chybi jedna šestka, napis administratorovi Nero, at ti ji tam pridela, aspon vsichni budou videt o co jde az na tebe tady narazi 
lol jak budou videt o co jde
:D?
- ...EDGE...
No musis byt metal666, takhle to nema zadnou stavu, nejsi poradne black ani death ani poradne satanisticky
)
Jestli mas dalsi dotazy, posli mi je zpravou, kazime tu hodnotne tema
Jestli mas dalsi dotazy, posli mi je zpravou, kazime tu hodnotne tema
Zdarec. Já někde čet, že to způsobuje i vibrace samotné cívky snímače. Dá se to prý zmírnit zavoskováním snímače. Ale může to být i kombíčkem. Můj Valveking někdy pištěl úplně hnusně moc při velké hlasitosti. Kdyžto spoluhráčův Englík skoro vůbec. Podotýkám, že mám u krku Sh-6, což už je docela dobrej snímač.
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
-
charliealpha
Zavoskování snímačů pomáhá proti takovejm těm ostrejm vypísknutím z ničeho nic. Ale pokud je snímač loukostovej (low cost
), tak bývá lepší investovat do nákupu kvalitnějšího zboží.
To je tzv. mikrofonická zpětná vazba, na frekvenci vnitřností snímače, zatímco tohle je nejspíš zpětná vazba přes struny, jako používal třeba Hendrix k prodloužení sustainu s případným přechodem do vyššího alikvotního tónu. Pusť si třeba záznam z Woodstocku jak hrál americkou hymnu, tam je to hezky zřetelné, v jednom momentě tam drží dlouhý tón a kvedlá pákou a ten tón postupně překryje jiný, o oktávu výš, a pak mu ten spodní, základní, ztichne a ozve se ještě vyšší.dlabajíč píše:Zdarec. Já někde čet, že to způsobuje i vibrace samotné cívky snímače. Dá se to prý zmírnit zavoskováním snímače. Ale může to být i kombíčkem. Můj Valveking někdy pištěl úplně hnusně moc při velké hlasitosti. Kdyžto spoluhráčův Englík skoro vůbec. Podotýkám, že mám u krku Sh-6, což už je docela dobrej snímač.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
ted ctu o jimim na wikipedii
prej to pouzival dost často