Typ fuzzu z videa
Pravidla fóra
- 60'Rock_N'_Roll
Typ fuzzu z videa
Klasické téma, kdy nevím, co je to za efekt. Spíše tady uz vim, ze to je fuzz, ale typ..? Podle názvu to hraje Jimmy, kterej pokud vim hraje na ToneBender a tohle to TB rozhodně neni. Ale mně se zdá, ze to hraje White, kterej pouzívá Big Muff, ale to se mi taky zrovna nezdá, ze to je Muff. Zádnej nemá takhe dravej agresivní zvuk...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Typ fuzzu z videa
hraje to opravdu White 
každopádně - Big Muffů je opravdu hodně a KAŽDÁ verze má trochu jiný zvuk. Já bych ten big muff zas tak neodsuzoval
řek bych, že by to klidně mohl být on, není to úplně klasický fuzz, má to te muffovský charakter. Jaká verze - to se asi nikdy nedozvíme 
každopádně - Big Muffů je opravdu hodně a KAŽDÁ verze má trochu jiný zvuk. Já bych ten big muff zas tak neodsuzoval
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
no hlavně to je jasnej krkovej snímač (možná single) hraje na to bottleneckem podle glissand, pak taky na tom má určitě dost vliv bedna, která podle mě má asi 10" repráky.... ale třeba se se všim pletu
dodatek: tak jsem viděl video a nevim, co ta "kytara" co staví má společnýho přímo s tim zvukem, ale v tom případě by single u "krku" a bottleneck seděly, btw mu tam na stole leží jakási krabička, co vypadá jako octavio fuzz v černý barvě
dodatek: tak jsem viděl video a nevim, co ta "kytara" co staví má společnýho přímo s tim zvukem, ale v tom případě by single u "krku" a bottleneck seděly, btw mu tam na stole leží jakási krabička, co vypadá jako octavio fuzz v černý barvě
Stagg HybridCaster + RMpickups bridge
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
Gibson SG (GFS Dream180B, SH2N, sperzel) ->
Eugeene's magic one-knob germanium clean booster ->
Digitech Bad Monkey ->
kopyje Zvex Fuzz Factory ->
Hocke VMH234RD překopaný na plexinu.
- citizen.one
je to myslim 2 nebo treti verze Big Muffa, ale nejvic tam pochopitelne dela kytara nebo to z ceho to leze a aparat...
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
eugeene - na to, co tam staví je to hrané
podle mě Big Muff, ale verzi se fakt neodvažuju hádat
podle mě Big Muff, ale verzi se fakt neodvažuju hádat
- 60'Rock_N'_Roll
to ne..existuje video, kde hraje na to co staví a takhle to nezní...a navíc v tom videu jdou slyšet i tenké struny...Dark Axel píše:eugeene - na to, co tam staví je to hrané![]()
Jinak já big muff vůbec neodsuzuju, dokonce si ho chci brzo koupit, ale jen se mi zdá, ze ta dnesní verze nemá takhle dravej zvuk..
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
sakra, máš pravdu - moje chyba60'Rock_N'_Roll píše:to ne..existuje video, kde hraje na to co staví a takhle to nezní...a navíc v tom videu jdou slyšet i tenké struny...Dark Axel píše:eugeene - na to, co tam staví je to hrané![]()
co se týče davosti - záleží. Být tebou, tak se spíše poohlížím o NYC verzích - ty ruské co teď nedávno přestali vyrábět (mám např já) jsou takové dost kulaté a spíše valivé, než agresivní. má to hodně silné basy a méně gainu (sustainu) než ty ameriky
- 60'Rock_N'_Roll
Tak ne, ted mi film prisel domů a doopravdy to hraje Jimmy..)
Fajnová věc to It Might Get Loud
Fajnová věc to It Might Get Loud
- 60'Rock_N'_Roll
Ještě k tomu filmu jak sem říkal, že to doopravdy hraje Jimmy. Myslíte, že to táhne doopravdy přes nějakého Muffa..?
Když sem zaal do googlu "Jimmy page big muff" tak mi nic kloudnýho nevyšlo...
Mě to jako muff docela zní, ale nehrál jsem na něj dýl jak 15 minut, takže
Když sem zaal do googlu "Jimmy page big muff" tak mi nic kloudnýho nevyšlo...
Mě to jako muff docela zní, ale nehrál jsem na něj dýl jak 15 minut, takže
- yeeshkul
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
podle hlasu na zacatku to Page neni.
No podle toho, ze tam znej ruzny zvuky soucasne, bych tipoval, ze jede na na vic aparatu soucasne, pokud krabka, tak ta, ktera umi michat cistej a efektovanej. Ale spis bych si tipnul na dva aparaty vedle sebe, pred druhym krabka, oba hraji...
- 60'Rock_N'_Roll
yeeshkul píše:podle hlasu na zacatku to Page neni.
Ano ano..to riká White na tu "kytaru" co postavil...
Taky se mi nechtělo věrit, ze to je Page, ale v tom filmu je pak i záběr na Jimmyho jak to hraje...
nebylo to heslo hippies? "Neverte nikomu, co hraje na playback"?
Podle tohoto by v tomhle starym klipu hral Jeff Beck v 1:17 na Telecastera, coz je samozrejme blbost (o pozdejsich nad 2:00 nemluve)
Ja vim, to heslo hippies bylo nejak jako "neverte nikomu, komu srdce busi vic, nez 30 bpm"
Podle tohoto by v tomhle starym klipu hral Jeff Beck v 1:17 na Telecastera, coz je samozrejme blbost (o pozdejsich nad 2:00 nemluve)
Ja vim, to heslo hippies bylo nejak jako "neverte nikomu, komu srdce busi vic, nez 30 bpm"
- 60'Rock_N'_Roll
Cybermuff píše:No podle toho, ze tam znej ruzny zvuky soucasne, bych tipoval, ze jede na na vic aparatu soucasne, pokud krabka, tak ta, ktera umi michat cistej a efektovanej. Ale spis bych si tipnul na dva aparaty vedle sebe, pred druhym krabka, oba hraji...
tak ale i kdyby, tak tohle prece normálí overdrive neni..to je nějakej fuzz...