Fender Frontman 212 R

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Patyzone

Re: Fender Frontman 212 R

Příspěvek od Patyzone »

Moleek píše:
Dubla píše:
Patyzone píše: Pokud bych to chtěl opravit. Stačí sehnat ty stejné přepínače a přeletovat je na tišťáku? Neválí se někomu (nejlépe z Jihomoravského kraje) doma dva kousky? Nebo vidíte jiné řešení?
Prvně zkus jinej kabel (měl by být stereo), bo takhle se choval FS u frontmana druhýho kytaristy, když se mu zlomil kablik... Jinak to zkus rozebrat a kouknout jestli tam neni něco viditelně urvaný/zničený - v tomhle FW je pokud si dobře pamatuju nějakej tišťák, tak to můžeš zkusit propájet a uvidíš...
Tadyten footswitch je celkově nějak divnej, protože je to trojkanál (2 tlačítka) a nám na zkušebně funguje normálně s monojackem
jj, je to pravda. Funguje opravdu s monojackem. Určitě to zkusím, jak budu ve zkušebně, ale su si jistý, že ani jeden vypínač nefakčil po dráze (neclickal), takže jsem to čuchal na mechanickou závadu. Musím si to dovézt dom a ještě jednou rozebrat a pořádně prohlídnout. Ve zkušebně jsem neměl čas. Všem děkuji za rady:)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

Borci, jak moc funkční by bylo řešení, kdybych oba ty vypínače odpájel a nahradil je např. těmahle http://shop.conrad.cz/websale7/Tlacitko ... a%2fmd5%7d, ale když vidím ty ceny, tak se mi teda protáčí panenky... co doporučujete vy? Neválí se někomu tenhle footswitch na tenhle apec a nechce ho střelit nebo aspoň ty přepínače? Díky moc za odpovědi:)
Obrázek
Great Image, Business, Sacred Object, Neat Doufám, že se naučím rozepínat singl!
Denis LEnis

Příspěvek od Denis LEnis »

Konecne sem vyresil zavadu na kombu :D musle sem vymenit reproduktor.Sice sem mel jen basovy ale hraj etam perfektne a lip :) Ty reproduktory co tam jsou od fendra tak to sou ty nejlevnehjsi co sou :oops: .Strasne sumy a nemaj dobry zvuk :evil: radil bych vymenit je za lepsi a zvyuk skresleneho modu bude mnohem mnohem lempsi :D
c.e.n.a

Příspěvek od c.e.n.a »

Prosim tě nedělej blbosti Konrad je když ne zloděj tak nejdražší kšeft na součástky,kup to u Cliff-komponenty.cz za 42,-Kč,má prodej jak v Brně tak v Praze kdyby nebyla pošta stejně zlodějská organizace jako Konrad tak bych ti ho poslal.U toho fujsviče je to normálka protože tam Fendr dává čínu a ta houby vydží kdežto Cliff je origoš anglán se zárukou na 20 000 sepnutí a dodává všem výrobcům na západ od nás co pracují s DPDT nebo 3PDT spínači.
Patyzone píše:Borci, jak moc funkční by bylo řešení, kdybych oba ty vypínače odpájel a nahradil je např. těmahle http://shop.conrad.cz/websale7/Tlacitko ... a%2fmd5%7d, ale když vidím ty ceny, tak se mi teda protáčí panenky... co doporučujete vy? Neválí se někomu tenhle footswitch na tenhle apec a nechce ho střelit nebo aspoň ty přepínače? Díky moc za odpovědi:)
c.e.n.a

Příspěvek od c.e.n.a »

Pane kolego toto kombo má dobré repro,ale vstup není přízpůsoben na provoz stereo jacku.Když je zapojen čistý vstup tak zkreslený je tušim uzeměn a na opak takže při použití stereo signálu dochází k různým hazardním situacím,které mohou i zničit vstupní obvody a dále pošramotit parametry v řetězci.Takže neexperimentovat a držet se strikně návodu. Uvidš, že to s tím šumem a brumem nebude tak horký a neodpráskneš si další repro.
Denis LEnis píše:Konecne sem vyresil zavadu na kombu :D musle sem vymenit reproduktor.Sice sem mel jen basovy ale hraj etam perfektne a lip :) Ty reproduktory co tam jsou od fendra tak to sou ty nejlevnehjsi co sou :oops: .Strasne sumy a nemaj dobry zvuk :evil: radil bych vymenit je za lepsi a zvyuk skresleneho modu bude mnohem mnohem lempsi :D
Moleek

Příspěvek od Moleek »

Ještě bych chtěl poznamenat, že teď na koncertě se mi při zvukovce nějak posral zesilovač či 412 bedna (spíš zesák a ráno už to zas běželo, tak fakt nevim co to), tak jsem koncert odehrál na frontmana bez jakýchkoliv efektů a dalo se to (hrajem PostHC) a ani ty breakdowny nezněly marně.
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
Patyzone

Příspěvek od Patyzone »

c.e.n.a píše:Prosim tě nedělej blbosti Konrad je když ne zloděj tak nejdražší kšeft na součástky,kup to u Cliff-komponenty.cz za 42,-Kč,má prodej jak v Brně tak v Praze kdyby nebyla pošta stejně zlodějská organizace jako Konrad tak bych ti ho poslal.U toho fujsviče je to normálka protože tam Fendr dává čínu a ta houby vydží kdežto Cliff je origoš anglán se zárukou na 20 000 sepnutí a dodává všem výrobcům na západ od nás co pracují s DPDT nebo 3PDT spínači.
Patyzone píše:Borci, jak moc funkční by bylo řešení, kdybych oba ty vypínače odpájel a nahradil je např. těmahle http://shop.conrad.cz/websale7/Tlacitko ... a%2fmd5%7d, ale když vidím ty ceny, tak se mi teda protáčí panenky... co doporučujete vy? Neválí se někomu tenhle footswitch na tenhle apec a nechce ho střelit nebo aspoň ty přepínače? Díky moc za odpovědi:)
zlatej člověk:) děkuju moc:) Ta brněnská prdejna je na téhle adrese?
GW Acoustics, s.r.o.,
A.Procházky 34,
62300 Brno
Obrázek
Fullneck

Příspěvek od Fullneck »

Zdravím všechny.Mám problém s tímto kombem.Když přidám na hlasitosti zhruba od 4 výše dost vazbí i když ho točím od kytary.Hraji doma v odhlučněné místnosti 5 krát 4 metry.Napadlo mě jestli to nemůže být obyč kytarou (Stagg koupený kdysi v setu).Jestli to není obyč snímačemi a vůbec střevama.Dík za rady. :(
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

Fullneck píše:Zdravím všechny.Mám problém s tímto kombem.Když přidám na hlasitosti zhruba od 4 výše dost vazbí i když ho točím od kytary.Hraji doma v odhlučněné místnosti 5 krát 4 metry.Napadlo mě jestli to nemůže být obyč kytarou (Stagg koupený kdysi v setu).Jestli to není obyč snímačemi a vůbec střevama.Dík za rady. :(
Hraješ na tohle v místnosti 5x4 metry na volume víc než 4 ??? :shock: Snímače tomu taky určitě dost přidají, ale jako první bych asi ztlumil hlasitost (sluch máš v pořádku?). Na kolik točíš gain?
Fullneck

Příspěvek od Fullneck »

Se sluchem to už není stopro,říká mi to moje manželka a poznávám to i sám ale nezdá se mi že by 100 Wattová bedna měla při 40% zesílení vazbit .Zkusím dát vše na minimum a postopně přidávat.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

No to určitě měla. Já dokážu celkem bez problému udělat vazbu i doma v paneláku.
Vždycky to závisí na mnoha aspektech - frekvenční odezva těla kytary, akustika místnosti, vzdálenost snímačů od strun...a třeba dokonce i fakt, že 5W lampáč vazbí na stejnou hlasitost víc než 40W lampáč (vlastní zkušenost).
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“