Bogner Ecstasy 412 vs Diezel V412R vs Orange PPC412
Pravidla fóra
Bogner Ecstasy 412 vs Diezel V412R vs Orange PPC412
Mam hlavu 6505, box Framus FR412 ze serie Dragon s V30 a ten zvuk se mi fakt libi, ale mam ted nejaky penize, tak jsem se poholizel po nejakym boxu, kterej by mi zvuk jeste vylepsil. Nasel jsem na bazaru tenhle Bogner a vsude jsem cetl, ze ma temnejsi zvuk, coz by se k 6505 celkem hodilo. Navic muzu mit asi za 23k Diezel, taktez s V30. Bohuzel asi neni moznost je nikde zkusit. Zkousel jsem Mesa 412 s V30 a byl vybornej, ale nebyl to zadnej velkej skok oproti Framus. 1960V byl hrozne neprijemne urvanej ve vyskach, ten se mi vubec nelibil. Dal jsem zkousel VHT s P50 a asi si s tou hlavou nerozumel, bylo to takovy ani spatny ani dobry. Barva pekna, ale malo koule. Nezkousel jsem Orange PPC412, kterej bych mozna mel sanci zkusit, ale daleko - rika se, ze je dost podobnej jako Mesa, ale ma vetsi prostor. Ta benda musi byt 412, a pokud mozno rovna. Nemate nekdo zkusenosti? Kdyz uz mam menit box, chtel bych, aby ten rozdil byl znatelnej oproti Framus. A idealni by bylo, kdyby se dala sehnat za neco kolem 20k, at uz nova nebo jeta.
Gibson LP Studio '07, Peavey 6505, Framus Dragon 412
Re: Bogner Ecstasy 412 vs Diezel V412R vs Orange PPC412
me prijde ze ten diezel box hraje dobre jen s diezel aparatem. a naopak
na mese mi prislo ze to ma takovy divny dunivy basy. osobne u me vitezi mesa - orange hraje na stejne urovni, velmi podobny zvuk - mozna mi prisel o chloupek stredovejsi nicmene nemel jsem ty bedny vedle sebe. na mesu jsem odehral asi 15 koncertu a je to opravdu asi nejlepsi bedna s V30 co jsem zatim slysel. z nahravek se mi libi vic nez ten bogner, ktery je temnejsi a ma trochu jinak posazeny basy co se tyce nahravek - nazivo jsem ho jeste neslysel. navic mesa je 8ohm a da se rozpojit do sterea, to by u orange slo jenom s predratovanim a vymenou ty misky na jacky (coz pro sikovnejsiho cloveka asi nebude problem). oproti ty mese mi 212 framus a 1960AV jako totalni papir - charakter je porad stejnej kvuli reprakum ale ta mesa je mnohem lip udelana a je to dost slyset, zejmena na podiu.
jestli chces vetsi skok tak leda jiny repraky, zkus treba handwired marshall bednu nebo mesa roadking - ta se blbe shani ale je taky super a hraje stredoveji nez recto bedna (protoze v ni jsou 2xC90 a 2xV30). spatnej neni ani mesa halfback, to je takovej opak k V30 - prakticky jen suchy stredy, ale ten zvuk mam rad a ma neco do sebe.
jestli chces vetsi skok tak leda jiny repraky, zkus treba handwired marshall bednu nebo mesa roadking - ta se blbe shani ale je taky super a hraje stredoveji nez recto bedna (protoze v ni jsou 2xC90 a 2xV30). spatnej neni ani mesa halfback, to je takovej opak k V30 - prakticky jen suchy stredy, ale ten zvuk mam rad a ma neco do sebe.
update - ted jsem na tu diezel bednu hral a celkem jsem ji dost zkousel i se svejma zesakama. zabasovana je hodne, ale to se zda taky kvuli tomu ze ma oproti mesa bedne znatelne min vysek. podle me i proto se diezely muzou zdat jako temne aparaty. trochu vic presence to spravilo. jinak mi stejne prijde ze to ma vic basu a na aparatech je lepsi je nekdy ubrat uplne. celkove to hraje dobre, ale nejlip si to sedne s tim diezel aparatem (v tomhle pripade VH4).
Zrovna tuhle sobotu jsem si půjčil od jednich francouzů 6505 a k tomu 4x12 od Orange.....totální nátěr, naprosto mi to změnilo dosavadní zkušenosti a mínění o 5150/6505...najednou ten aparát hrát jako prase, hrubost, středy a koule jak kráva
...jakože teď zvažuju co za bednu k blížícímu se soldanu a po téhle zkušenosti to bude asi orange a to jsem na svou oversized 4x12 od mesy nedal nikdy dopustit
jakože teď mám těžké dilema
chvíli mi i vrtalo hlavou prodat pak to soldano a koupit léty nenáviděnou 5150
:D:D páč s tím boxem to hrálo totálně jinak než s boxem od mesy...celkově ta kombinace fatk zabíjela, jejich druhý kytarista měl 5150 a k tomu crate bednu s v30 a to už se mi tak nelíbilo...orange vraždil 
orange je momentalne v muzikeru za 20, takze celkem ruluje
akorat me mrzi ze je potreba vymenit tu misku s jackama (kdyz chci stereo), ovsem to by sikovnejsimu cloveku nemelo snad delat problem.
Jakože nový za 20 je fajn cena, i když bych šel raději do jetého už kdyby byla nějaká potřeba to někdy prodat....ale na bazaru se objeví jednou za uherský rok....ještě bych rád slyšel vedle sebe tu klasickou ppc 412 s v30 a tu hp8 s g12K - nevím právě na který jsem o víkendu hrál
ale ten box mě fakt dostal...i když se mi zdál strašně mailnký 
no teda Kcka bych nechtelxmarox píše:Jakože nový za 20 je fajn cena, i když bych šel raději do jetého už kdyby byla nějaká potřeba to někdy prodat....ale na bazaru se objeví jednou za uherský rok....ještě bych rád slyšel vedle sebe tu klasickou ppc 412 s v30 a tu hp8 s g12K - nevím právě na který jsem o víkendu hrál![]()
ale ten box mě fakt dostal...i když se mi zdál strašně mailnký
ja bych zas mel strach jit do jeteho boxu protoze jsem trosku paranoidni co se tyce reper, nicmene jak rikas PPC412 se na bazaru takrka neobjevuje a to taky znaci ze to asi nebude uplny kram kdyz se toho nikdo nezbavuje
celkove u tech beden s V30 toho moc vymyslet nejde. ten zakladni charakter z toho nejde vytlouct, jenom zkazit ci hodne povznest
- 60'Rock_N'_Roll
Stejně ty Orange bedny moc nechápu...skoro celá firma Orange je taková do Vintage a do těch boxů nacpou tak hnusný a nevintage repro jako je V30. To je fakt hnus. Radši bych tam viděl nějakou G12H, nebo greenback.
Ty série Verb asi budou co do moderny víc posazený, ale preci jenom je jejich silnější stránka Roceker30 nebo AD30, a to vůbec nemluvím o CS Retro padesát, coz je aparát, kterj se doopravdy jen tak nevidí. Jak rád vzpomínám na ty 3 dny, co mi lezel doma...
Ty série Verb asi budou co do moderny víc posazený, ale preci jenom je jejich silnější stránka Roceker30 nebo AD30, a to vůbec nemluvím o CS Retro padesát, coz je aparát, kterj se doopravdy jen tak nevidí. Jak rád vzpomínám na ty 3 dny, co mi lezel doma...
hehe, no orange je teda vintage firma jako prase
spis jen tezi ze slavy let minulych, hlavni produkcni cast tvori moderni ampy a uzivaji si toho v retro stylu. jinak ten retro 50 me zajima, podle ukazek to ma docela dost gainu proti tem starym orange jednokanalum. a taky ze hral na ukazkach dost moderne 
- 60'Rock_N'_Roll
Tak az si na něj zahrajes, tak pak si povíme... 
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
60'Rock_N'_Roll píše:Tak az si na něj zahrajes, tak pak si povíme...
vintage je tvoje máma, orange jede hi gain,...
80.léta jsou pryč, tak se probuď
converge, slipknot atd...
abych nebyl OT: tak dneska se rozhodne zda si večer povezu do zkušebny Engl XXL 4x12, Orange s V30 4x12 nebo ENGL 412 VS s V30 nebo Mesa recto 4x12,...
s tim orange si mě dost nalomil xmaroxi, ale zase nechci být jak teplý bratr s Deimlichem
Terror Incognita
http://www.facebook.com/pages/Terror-In ... 3073007674
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
HAIK Custom Baritone 27" SD Distortion/Jackson DK6 Pro C.O.W sign+Seymour duncan Blackout pick up/acoustic Jumbo Parker

Peavey 6505+,Fractal AXE FX, ENGL 4x12 V30 PRO, QSC RMX1450 , Ibanez LU 20 SL, BOSS DD7,Maxon OD808, AKG WMS 40 PRO, ISP Decimator,Korg Pitchjack Black, Gotham, Spectraflex,MONO80 a hromadu dalsiho harampadi,..
kdybych nekoukal na prachy tak beru tu mesu. ale orange hraje taky skvele. je to tezky no
)
Prachů tě bude stát jetá nezničitelná mesa stejně jako nový orange...a fakt, že ty nové bedny od mesy jsou podstatně lehčí než ty staré taky něco napovídá...kdybych nekoukal na prachy tak beru tu mesu. ale orange hraje taky skvele. je to tezky no)
Moje bedna toho měla dost zasebou, nešetřil jsem ji ani za nic a ani zachrchlání...když jsem kupoval nový 2x12 box od mesy tak šel za měsíc na reklamaci páč tam chrastilo pravé repro....
ja jsem zas takovej paranoik, spis bych si koupil novou bednu kterou bych si sam zahral nez jetou u ktery bych mel strach treba o repra. vim ze ty bedny jsou vsecky skvele postaveny, ale ten orange dost srovnatelne (stve em ale treba vec ze je 16ohm a nejde rozpojit na stereo - myslim ze by to ale melo jit spravit tim ze se tam da jina miska a vevnitr se to predratuje) a novy se zarukou stoji 20
a zas tolik tech mes za 20 na inzerci neni (i kdyz ted se tu jedna mihla) 
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
já mam právě 20k a tak nvm zda mam vzít bednu novou Orange, nebo starší Mesu,..
bazaru se nebráním
ještě se rozmyslim,ale mam čas maximálně do pátku, protože v sobotu už máme zase akci,..
bazaru se nebráním
Terror Incognita

V tomhle případě je to už jen o tom co ti sednejá mam právě 20k a tak nvm zda mam vzít bednu novou Orange, nebo starší Mesu,..
bazaru se nebránímještě se rozmyslim,ale mam čas maximálně do pátku, protože v sobotu už máme zase akci,..
- Crowley
- Kontaktovat uživatele:
máte někdo zkušenosti pro srovnání ENGL s V30 (27k - 17k bazar) verze proti Orange s V30(20k nová)? mám teď skorojasno buď jedno nebo druhé
ale rád bych slyšel zda má někdo s mozkem a zkušenostmi nějaké poznatky, které by mi byly vhod 
Terror Incognita

- 60'Rock_N'_Roll
hahaCrowley píše:vintage je tvoje máma, orange jede hi gain,...
Nebyla slavná éra Orange náhodou 60' 70'...?
Orange je vintage a vintage zůstane...
me vic bavil ten orange. ten engl mel trochu divny basy kdykoliv jsem na tu bednu hral.Crowley píše:máte někdo zkušenosti pro srovnání ENGL s V30 (27k - 17k bazar) verze proti Orange s V30(20k nová)? mám teď skorojasno buď jedno nebo druhéale rád bych slyšel zda má někdo s mozkem a zkušenostmi nějaké poznatky, které by mi byly vhod
Ti dám Deimlich, Dej-mi-líh mi můžou říkat jen kámošiCrowley píše:s tim orange si mě dost nalomil xmaroxi, ale zase nechci být jak teplý bratr s Deimlichem60'Rock_N'_Roll píše:Tak az si na něj zahrajes, tak pak si povíme...oba 6505+ a orange
Tož uvidíš jak to hraje, já bych řekl, že to hobluje fakt krutě, ale nemám to moc s čím porovnat, tu u nás není možnost nikde v hudebninách.
Nicméně, až budeš mít rozhodnuto a zakoupeno, napiš mi své poznatky z porovnání třeba po SZ prosím. Jen ať tež vím, když to nemůžu jít prubnout... díky
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem