např.: tam kde používám prsteníček a malíček oni použijí jen malíček.
Zajímal by mě na to váš názor.
Prečo ? Niekedy to tak hrám aj ja....nevidel by som to ako zlozvyk...Nero píše:U trojhmatů je to jasné - ukazovák základní tón, kvinta prsteník, oktáva malík. U dvojhmatů je to skoro jedno - ani jedno není chyba, osobně používám oboje, jak ukazovák-prsteník, tak ukazovák-malík. Podle toho co, kde a v jakém kontextu hraju.
Pokud jde o powerchordy, jediný zásadní zlozvyk je držet malíkem připlácnutý dva tóny v trojhmatu. Tudy opravdu cesta nevede.
Tak keby som toto zahral dvoma prstami....asi by to bolo dosť divnéwreptile píše:Používám od začátku prsteníček... Jak jinak zahrát třeba:
x
x
x
9
7
5
Zbytečně to namáhá šlachy, navíc postavení toho prstu není optimální pro tvorbu tónu. Prst by mě být vůči hmatníku nejlépe cca kolmo, struny by měla mačkat špička prstu, ne že na struny připlácneš bříško.NihilisticWonder píše:Prečo ? Niekedy to tak hrám aj ja....nevidel by som to ako zlozvyk...Nero píše: Pokud jde o powerchordy, jediný zásadní zlozvyk je držet malíkem připlácnutý dva tóny v trojhmatu. Tudy opravdu cesta nevede.
Samozrejme že prioritne trojhmat prstenník a malíček, ale niekedy...ani neviem proste to zahrám...akoby z lenivosti
jen tak ze zajímavosti, mohl bych tě poprosit o fotku jak třeba držíš ten power chord ? fakt by mě zajímalo jak máš prsty položenýtele.kom píše:Já to tak dělám. Asi to neni uplně správně, ale u zkreslenýho zvuku ten rozdíl slyšet neni...
Do popelníku?tak mě napadá, kam si opíráte ostatní prsty ?
A jak k tomu přijdeme my nekuřáci?!Atkins píše:Do popelníku?tak mě napadá, kam si opíráte ostatní prsty ?