Uvidim, nějak to spáchám.Moleek píše:jj.. A pokud by do v mezipoloze hrálo "divně"(potichu nebo jinak hůř než samotný), tak je obrácená polarita proti druhýmu, ale asi nefrytol píše:Budu měnit jen ten jeden no. Takže myslíš, že je to jedno, prostě to tam naletuju a hotovo.Moleek píše:No jistej si bejt nemůžu (pokud by to byl jedinej snímač, tak je to vlastně jedno), ale předpokládal bych že červenej bude živejUvidim. Údajně by to měl být SD snímač, ale nikde jsem nenašel žádnej nápis, nebo tak něc.
Výměna snímačů
Pravidla fóra
Re: Výměna snímačů
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ty jo, koukám koukám - máš to stínění někde přichycený k zemi? Protože jinak ti to dost možná nadělá víc škody, než užitku...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
No, přiletovaný by to mělo být. Ale nevím. Asi spíš počkam, koupim si jinej snímač a pak to kompletně vyměním. Ty přepínače odstraním a nahradím je poťáky.Nero píše:Ty jo, koukám koukám - máš to stínění někde přichycený k zemi? Protože jinak ti to dost možná nadělá víc škody, než užitku...
- LarryColl
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, koupil jsem si novy snimace a dal jsem se do prestavby stary jolany diamant, vse jsem zapojil podle schemat na webu rmpickups, ale kytara silene sumela (kdykoliv jsem dotkl strun tak prestala, takze jsem myslel ze to neni uzemneny) zacal jsem teda znovu a stale stejnej vysledek, tak jsem zkusil zapojit jen jeden snimac ale porad to samy, nakonec jsem koukal jeste na prepinac (chtel bych nechat puvodni) a tam jsem nasel par studenaku ktery po promereni vubec nevedly tak jsem je prepajel, ale nejsem si jistej jestli vse spravne, tak me zajimalo jestli je mozny ze by to delal ten switch, a pokud ano tak jestli nejaky dobrak nesezene nejake schema zapojeni na ten prepinac (na webu jsem jeden nasel ale absolutne ho nechapu:)) predem dik za jakkoukoliv radu...
Nepijte vodu... p*caj v ni ryby:)
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
Epiphone Les Paul Midnight Ebony Ltd. Ed
Bugera 6262 + Crate FW412A
Line6 PODXt Live + Metal Pack
U toho přepínače jsme taky dlouho seděli a vyřešili jsme to tak, že jsme to proměřovali a přepínali kam co vede.
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"
Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
- Skořepný Šokátor
Když chci vyměnit snímače na SG, tak to bude prakticky stejný jako u LP ne? Takže můžu to dělat podle toho videa na stránkách SD, nebo je mezi vyměňováním snímačů u SG a LP nějakej zásadní rozdíl?
fekál.
Žádnej rozdíl - jen kdybys měnil potenciometry tak maj kratší hřídelky.Skořepný Šokátor píše:Když chci vyměnit snímače na SG, tak to bude prakticky stejný jako u LP ne? Takže můžu to dělat podle toho videa na stránkách SD, nebo je mezi vyměňováním snímačů u SG a LP nějakej zásadní rozdíl?
I´m wheels... movin´wheels
aaa pomoooc! mam problem.... sem si koupil dimarzio air norton, nacpal sem ho do kytary, vsechno fungovalo az na malej technickej detail -> sroubky ze staryho snimace byly moc tlusty a nesly na snimac nasroubovat... tak sem to okolo snimace vycpal polystyrenovejma polstarkama, ktery byly v krabici s uz nevim cim, mylsim ze s hodinkama, takovy maly asi 3x1x0,5 cm polstarky... to sem tam nacpal po stranach a zespodu a snimac +- drzel a hral... ale nelibilo se mi to tak sem si koupil zavitnik, zvetsil sem ty dirky aby se tam sroubky vecpaly, vyhazel sem polystyren, zasrouboval vsechno, zapojil.... a ono ticho.... no, vsechno sem rozebral, rozpajel, zase spajel dohromady, kobylkovej hraje normalne ale krkovej.... jako byste stahli volume na 0,5/10... proste to skoro neni slyset. snimac je dost vysoko, na volume potak to nereaguje vubec (resp. kdyz na nem neni 10 tak to ztichne uplne ) a ja fakt netusim v cem je chyba
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- Nero
- Rádce
Nemáš tam nějakej studeňák nebo urvanej drátek? Zkus to všechno znovu pořádně propájet...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
nero - no, to uz sem zkousel dvakraaat.
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
- Nero
- Rádce
No, v zásadě jsou dvě možnosti, kde je vada - v samotném snímači, a to bys musel zaregistrovat, že si ho nějak poškodil, nebo v signálové cestě. Teoreticky může být taky špatný potenciometr nebo ten přepínač.
PetrPeter 1975 - 2008
s tím bych souhlasil - třeba poťák se může spálit když ho pájíš moc dlouho - vyrob si z žárovičky a baterky jednoduchou zkoušečku a "propípej" to...Nero píše:Teoreticky může být taky špatný potenciometr nebo ten přepínač.
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
ok... dik za radu, az budu mit chvilku tak se do toho dam 
Zdravim vsechny nadsence hudby.
Chtel bych se vas zeptat jak jsem jiz uvadel v jinem prizpevku chtel bych si vymenit pasivni snimace za nove aktivni na me kytare ktera byla zakoupena jako pasivni(Les Paul Custom od Fokus) zeptal jsem se i kytarare u nas ve meste a rikal ze by to nemel byt problem at pak prijdu se snimacema.
A vas bych se rad zeptal chtel bych snimace Emg81 kobylka a emg 60 na krk tak kde je nejlepsi je koupit popripade co nejaka elektronika jestli je taky nutne koupit.
dekuji za odpovedi nejsem zrovna kytarovej technik tak budu rad za rady.
Chtel bych se vas zeptat jak jsem jiz uvadel v jinem prizpevku chtel bych si vymenit pasivni snimace za nove aktivni na me kytare ktera byla zakoupena jako pasivni(Les Paul Custom od Fokus) zeptal jsem se i kytarare u nas ve meste a rikal ze by to nemel byt problem at pak prijdu se snimacema.
A vas bych se rad zeptal chtel bych snimace Emg81 kobylka a emg 60 na krk tak kde je nejlepsi je koupit popripade co nejaka elektronika jestli je taky nutne koupit.
dekuji za odpovedi nejsem zrovna kytarovej technik tak budu rad za rady.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
EDEN E115C 320W
Co bylo:
- Nero
- Rádce
Když ti snímače koupíš nový, tak balení bude obsahovat vše, co potřebuješ - viz web EMG.
PetrPeter 1975 - 2008
Jeste bych se rad zeptal jestli nekdo nevi o nejakem dobrem internetovem obchode se snimaci pokud mozno s osobni skusenosti.
E: Nasel jsem celkem solidni internetovy obchod jen mi prosim poradte rozdil napriklad mezi EMG - 81-X BK a EMG - 81TW BK a obyc EMG - 81 BK.
zdroj:http://www.alexim.cz/prislusenstvi/emg/bi_5/3419.html
E: Nasel jsem celkem solidni internetovy obchod jen mi prosim poradte rozdil napriklad mezi EMG - 81-X BK a EMG - 81TW BK a obyc EMG - 81 BK.
zdroj:http://www.alexim.cz/prislusenstvi/emg/bi_5/3419.html
Naposledy upravil(a) Anger4141 dne 2.03.2010 21:14, celkem upraveno 1 x.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
EDEN E115C 320W
Co bylo:
- Nero
- Rádce
Obchodů s hudebními nástroji, potažmo tedy i snímači, je hrozně moc. Když zadáš do googlu "EMG 81" či "EMG 60" a necháš vyhledat jen na českých stránkách, jistě na prvních místech najdeš několik spolehlivých e-shopů.
PetrPeter 1975 - 2008
Tak svoje zapojení jsem nakonec vyřešil tak, že mám 2x nezávislé volume (moc fajn na míchání zvuků), 3DPDT switchem přepínám zapojení krkového snímače (sériové/split/paralelní) a push-pull potenciometrem přepínám zapojení kobylkového snímače mezi sériovým a paralelním.
Suma sumárum 11 kombinací. S tím si fakt vyhraju. Líbí se mi míchat zvuk singlu a humbuckeru. Jsem rád, že ač nemám super/fat strata, tak o takovou vymoženost nepřijdu.
Suma sumárum 11 kombinací. S tím si fakt vyhraju. Líbí se mi míchat zvuk singlu a humbuckeru. Jsem rád, že ač nemám super/fat strata, tak o takovou vymoženost nepřijdu.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
- Nero
- Rádce
Hezky si okopíroval zapojení, co mám na SZ520 - absolutně stejné 
PetrPeter 1975 - 2008