Ideální kytara na metal

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
real_dead_one

Re: Ideální kytara na metal

Příspěvek od real_dead_one »

paráda :D

struny mám taky DR a spokojenost.. to si ale musíš vyzkoušet... každý ti napíše že mu sedí jiné. Na jedné kytaře mám 10-56 a na druhé 11-60

jinak vybírat kytaru podle snímačů je asi jako vybírat ji podle strun co na ní sou aktuálně natahlý xD
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

To je blábol... Snímače se naopak na zvuku kytary podílí takovou měrou, že je to jeden z nejdůležitějších aspektů pro výběr. Struny také (tam je rozdíl hlavně mezi nové/staré :)), ale ty vyměníš tak jako tak. U snímačů to nutné být nemusí.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ale vybirat kytaru podle toho jakou barvu snimace maji :?
real_dead_one

bummer: Blabol je to co pises ty s prominutim. Jasne ze snimace tvori 80 procent zvuku (strilim od boku), ale daj se vymenit. A zavrhnout kytaru z vyborneho materialu a kvalitne spracovanou kvuli tomu ze tam je sh*t snimac je kravina. Stejne jako vzit si sh*t kytaru (napr. stagg) s kvalitnima snimacema je uplna pi*****a.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Uznávám, že jsem s tím přestřelil, měl jsem to trochu upřesnit, ale v daném kontextu (kytara kolem 5 tisíc) asi těžko budeš vybírat (přes internet) podle kvality materiálu. Říct, že u kytary za takovou cenu na snímačích nezáleží, je hloupé, protože investice do nových bude stejně kolem 50-100 procent ceny té kytary. To už si pak fakt může koupit nějakou jinou.

Jiné je to, když si pak má na tu kytaru člověk přijít zahrát do obchodu a vybírat tam, ale to dotyčný zřejmě neplánuje. :roll:
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
real_dead_one

Bummer: Taky pravda. Jenze u techto levnych kytar sou vetsinou snimace stejne shity na uplne vsech.... navic on si chtel vybirat podle jejich barvy takze se nejspis odmlcim....
Mick Thompson

Příspěvek od Mick Thompson »

Čau znáte někdo kytary Xpose konkrétně tuhle: Xpose SW4F-Trans-Black nebo tady tato: Xpose NV-1-Silver nebo tato: Xpose NW1 Black děkuj moc z odpovědi?
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Já vim že je to OT,ale snad mi to ostatní prominou. To teď všichni kytaristi hrajou jen metal? :lol: Mě to tak aspoň přijde.Já osobně teda taky od toho moc daleko se svym hardrockem nejsem,ale zahraju si i blues a jazz a jiný parádičky. Jen nechápu že všichni kytaristi co sem přijdou hned shání kytaru,aparaturu a efekty na metal. Každej se chce hned učit věci od Slipknotů,Metallicy(to se dá prominout,je to základ),Sepultury a podobně. :D Jen bych chtěl podotknout,že pak bude málo kytaristů pro ostatní styl..Hraje tu z vás někdo třeba brit pop aspoň,nebo něco jinýho taky? :lol:

Edit: Tím nechci nějak rýpat,nebo na něco narážet,ale bejt odvařenej ze Sepultury a hned si běžet koupit kytaru... Přesně z toho jsou tu pak příspěvky typu: Byl k tomu přibalenej sáček s práškem na kterym je napsáno,že ho nemám jíst.Co s ním mám teda dělat?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Tak takhle to u mne třeba nebylo.
Já se na kytaru začal učit kvůli jedné holce... No a učil jsem se hlavně blues.
Sice metal také...
Ale hraji ho stále méně. Hraju teď jinačí věci... Nejradši mám perkusivnější styl hry, či rytmický...
[Ale to jen přes ENGLa... Pač přes ostatní výbavu (VOX, PC, Van Horn) to zní hrozně.]
Funk, blues... Semtam něco jazzovějšího, rock'n roll apod.
Více zkreslení (4. kanál) používám jen na solíčka, kde chci tlustší zvuk a výraznější umělé flažolety.

Edit: Tomíku Thompsonů - XPOSE (jestli je to ta řada, co patří musiccenteru) se tu minule myslím řešilo, prej to ani nebylo tak hrozné. Ale kup si radši toho Corta.
Naposledy upravil(a) Prejdák dne 24.02.2010 15:14, celkem upraveno 1 x.
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Prejdák píše:Tak takhle to u mne třeba nebylo.
Já se na kytaru začal učit kvůli jedné holce... No a učil jsem se hlavně blues.
Sice metal také...
Ale hraji ho stále méně. Hraju teď jinačí věci... Nejradši mám perkusivnější styl hry, či rytmický...
[Ale to jen přes ENGLa... Pač přes ostatní výbavu (VOX, PC, Van Horn) to zní hrozně.]
Funk, blues... Semtam něco jazzovějšího, rock'n roll apod.
Více zkreslení (4. kanál) používám jen na solíčka, kde chci tlustší zvuk a výraznější umělé flažolety.
Já tu spíš mluvím o lidech,kteří kytaru nemají a píšou,že by nějakou chtěli.Většinou všechno na metal.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

No, fakt je, že témat na levnou kytaru na metal je tu hafo.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

To Rocktile... Nemám páru...
Nemyslím, že by ten Cort byl nějakej sh*t, ale za 6500 by jsi už našel i lépe :)
--> Pokuď to není bazar a našel jsi ho za hodně dobroucenu.

Jsou tam EMG HZ... Moc lidem nesedí, ale myslím, že na metal co chceš hrát by mohly být dobré a pak -> Přes Marshalla TSL se mi ten zvuk líbil. Čistě hrály pěkně, zkreslený taky celkem dobrý.
Mick Thompson

Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Jinak bacha... Véčko není moc praktický tvar.
Myslím, že méně než ten EXP.
Pohodlně si s tím neposedíš, budeš si ji muset zarazit ,,mezi nohy".
Rádoby španělkovitě...
Mick Thompson

takže je explorer lepší než V?
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

To se nedá říct.
Ale já osobně bych volil spíš toho explorera, kdybych měl volit mezi těmato dvěma.
Jinak bych volil úplně jinde.
Jestli máš 6500 --> http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103295/
Na toto jsem hrál přes toho Marshalla... A musím říct, že se mi na to hrálo moc dobře. :)
Šlapalo to.

Marné by taktéž nemuselo být toto...
http://kytary.cz/cort-elektricka-kytara ... /HN103269/

Bazar nechceš...
No škoda...
Ten BC Rich, kterého jsem předhazoval by byl dobrej.
Prejdák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Prejdák »

Mick Thompson píše:Tak třeba toto: http://www.bachmusik.com/p1049/bach-bexp-chr/
Mohlo by to jít.
Snímače od Bachu jsou už docela slušné.

Ty ferity, které tam mám já (Na Les Paulu) jsou hrozné -> Vazbí, napískávají.
Jenže tak či tak, to se tě netýká při pokojové hlasitosti.

Kámoš má Véčko od BaCHu... A ty novější snímače už šly. Hrály dobře. Nevím, v čem byla změna, jestli to bylo AlNiCo, nebo jestli ty nové feritové už zní líp. Na čistý zvuk hrály čistě (nijak zvlášť nekreslily) a na metal - no on je metalista a je spokojen. Já jsem pravák, on levák, takže ti spokojenost neposoudím- na jeho kytaru si prostě nezahraji.
Každopádně BaCH jsou docela dobře vyhotovené kytary... Jen ten vnitřek je docela bordel (aneb když jsme přepajovali samici od jacku...)

Přece jen ovšem -> Ten Cort je orientován na metal více než Bach a šmejdy nevypouští často. Ten Cort Z44 mi seděl více než Bach... Jenže tehdy stála Z44 o dost více než ten BaCH.
Mick Thompson

Takže je dobrá ta od bacha?
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“