Jaké používáte struny?
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte struny?
Vyzkoušel jsem Addarie a Fendry 10.Víc asi ty Addarie.Mohu doporučit i ty Gorčíky.Slušný zvuk za slušnou cenu.
- ...EDGE...
Ma nekdo zkusenosti se strunami Cleartone? Docela bych je rad vyzkousel, a usetril aspon trochu oproti Elixirum...
Na nově koupené Cort Grand OP jsou (podle lístku) nataženy D`Addario EXP - jen nevím jaká tl.
Koupil jsem sadu Elixir nanoweb ultra th. coating, 80/20 bronze 0.011-0.052 (nechal jsem si poradit dobré struny co dlouho vydrží).
Domníval jsem se že na levnějším typu jsou jen nějaké levné struny a že je hned vyměním. Až doma se dívám že jsou tam D`A EXP a že to snad nejsou levné práskačky.
Tak teď nevím Jsou ty Elixíry o třídu lepší a mám vyměnit hned , nebo jsou skoro nastejno a tak vyměním později?
Koupil jsem sadu Elixir nanoweb ultra th. coating, 80/20 bronze 0.011-0.052 (nechal jsem si poradit dobré struny co dlouho vydrží).
Domníval jsem se že na levnějším typu jsou jen nějaké levné struny a že je hned vyměním. Až doma se dívám že jsou tam D`A EXP a že to snad nejsou levné práskačky.
Tak teď nevím Jsou ty Elixíry o třídu lepší a mám vyměnit hned , nebo jsou skoro nastejno a tak vyměním později?
- ...EDGE...
No, jsou to struny na stejny princip, tedy podobny. Obe jsou potazene nejakym humusem proti korozi, ale zda se mi, ze Elixir jak to vymyslel prvni, tak si nechal patentovat ten system, ze pretahnou sprcku pres celou strunu, a pak uz na ni nic nemuze, zatimco EXP je potezeni pouze omotavaciho dratu. Z vlastnich zkusenosti mohu rict, ze EXP jsou dobre struny, ale Elixiry jsou Elixiry 
EDIT: Struny vymen jestli se ti zdali uz prilis vyhrane nebo ze proste nehraji dobre, jinak je to skoro skoda, takove struny tam dava vyrobce prave proto, abys nemusel hned menit.
EDIT: Struny vymen jestli se ti zdali uz prilis vyhrane nebo ze proste nehraji dobre, jinak je to skoro skoda, takove struny tam dava vyrobce prave proto, abys nemusel hned menit.
Kdyz jsem naposledy hledal Cleartone, tak vychazely draz nez Elixiry......EDGE... píše:Ma nekdo zkusenosti se strunami Cleartone? Docela bych je rad vyzkousel, a usetril aspon trochu oproti Elixirum...
Cort KX5, Cort CJ 1F NS, Marris CL-100, Roland Cube 30x, Toneport GX, Amatér a věčný začátečník.
- ...EDGE...
Oni je ted prave maji na kytarach.cz za pajcku levnejsi cenu nez Elixiry.Jimmy2 píše:Kdyz jsem naposledy hledal Cleartone, tak vychazely draz nez Elixiry......EDGE... píše:Ma nekdo zkusenosti se strunami Cleartone? Docela bych je rad vyzkousel, a usetril aspon trochu oproti Elixirum...
Nazdárek kytaristové .... Jaké máte kdo zkušenosti se strunami na sedmistrunku ..???? Standardně používám Elixíry, ale ty se pro 7 nedělají nebo jsem je neobjevil ... Děkuji za rady a porady ...
Fender Strat USA Deluxe SSH, Schecter Hellraiser C7, Gibson LP Studio, Fender tele Mex. Std, Epi SG 400, ENGL - E650 R.B., ENGL BOX 4x12 V60, Pedalboard - download/file.php?id=876&mode=view, ruce ....
Cleartone teď údajně na kytaře mám, ale nemůžu porovnat proti Elixírům, ty jsem nikdy neměl. Jsou pořád jako nové, ale trochu mi na nich chybí ten chladný hladký kov pod prsty, ten povrch je přece jen plastový.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dobrý večer,
mám na vás takovou prosbu. Nevíte někdo, jestli se dá objednat někde samostatná struna elixir? Jedna mi praskla a mám je dva měsíce. díky za odpověď
mám na vás takovou prosbu. Nevíte někdo, jestli se dá objednat někde samostatná struna elixir? Jedna mi praskla a mám je dva měsíce. díky za odpověď
Vyměňovat jenom jednu strunu není nejšťastnější řešení - jedna ti cinká víc než ostatní. A ještě jsem neviděl prodávat jenom jednu strunu. Jednu strunu měnit tak na koncertě, kde to je nouzovka a nemůžeš "přezout" kytaru na celou novou sadu.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Tak tos toho viděl málo - je to běžná věc a také je běžné, že se některé struny mění častěji - např. opředená "g" a "d"...A ještě jsem neviděl prodávat jenom jednu strunu
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
No, někdy to ale šťastný řešení je. Koupil jsem si sadu strun (v pátek večer), natáhnul jsem je a v pondělí mi jedna v půlce struny rupla. Tak jsem běžel do hudebnin,, kde jsem jim řek, že mi praskla jedna struna a jestli maj i kusovky. Naštěstí samotnou D měli a tak jsem ji koupil (ale stála asi 60Kč - sada 320 Kč).Tom350 píše:Vyměňovat jenom jednu strunu není nejšťastnější řešení - jedna ti cinká víc než ostatní. A ještě jsem neviděl prodávat jenom jednu strunu. Jednu strunu měnit tak na koncertě, kde to je nouzovka a nemůžeš "přezout" kytaru na celou novou sadu.
Četl jsem, že elixíry vydržej dýl, takže by to možná takhle šlo udělat. Taky záleží na tom, jestli kolega struny čistí a jak moc je má ohraný.
tak to je pro mě nová věc, protože struny nepraskám, jenom ohrávám. Jenom jsem si to zkusil představit kolik by museli mít takových kusovek v hudebninách - od každého výrobce, jednotlivé sady a ještě v různých tloušťkách a od každého několik kusů.Atkins píše:Tak tos toho viděl málo - je to běžná věc a také je běžné, že se některé struny mění častěji - např. opředená "g" a "d"...
Možná to má smysl u nějakých dražších strun asi. U Levných si myslím, že ani ne.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý prodejce je schopen dovést jednotlivou strunu z libovolné sady a od libovolného výrobce.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Kusovky mají téměř všude, mají je třeba v upravených krabicích od bot, tam se jich vejdou mraky. Kusovky jsem kupoval když jsem si dělal na kytaře poloviční Nashville ladění, tedy E, A a D o oktávu výš. A také když jsem kytaru s novými strunami půjčil namol ožralému pankáčovi, poněvadž já už jsem se nedokázal trefit do strun (on se trefil, ale urval přitom G).Tom350 píše:tak to je pro mě nová věc, protože struny nepraskám, jenom ohrávám. Jenom jsem si to zkusil představit kolik by museli mít takových kusovek v hudebninách - od každého výrobce, jednotlivé sady a ještě v různých tloušťkách a od každého několik kusů.Atkins píše:Tak tos toho viděl málo - je to běžná věc a také je běžné, že se některé struny mění častěji - např. opředená "g" a "d"...
Možná to má smysl u nějakých dražších strun asi. U Levných si myslím, že ani ne.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Používám GHS, d´Addario, Fender. Se všemi jsem byl spokojen. Gorstring mi nějak nesedly. Zdály se mi nějaké neznělé a brzo zkorodovaly.
Pochybuji, že v Jeseníku v Loveckých potřebách bych našel kusovky.
Taky bych potřeboval kusové Elixiry... Éčka (tenká, ale teď mi prasklo i tlusté, což se mi nikdy předtím nestalo)
Taky bych potřeboval kusové Elixiry... Éčka (tenká, ale teď mi prasklo i tlusté, což se mi nikdy předtím nestalo)
- Wocass
- Kontaktovat uživatele:
Najde se tu někdo kdo hraje na La Bella? Nebo jsem jedinej... Maj krásnej zvuk, jen na elektriku nejsou skoro k sehnání 
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
LaBella nylonky bývaly vynikající, u kovovek zůstávám věrný Thomastikovi.
Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit. Pokud má kytara (akustika) plošší zvuk (např. z důvodu menšího těla), jakými strunami tomu nejlépe pomoci? Co jsem studoval zdejší fórum, pochopil jsem, že zřejmě vybrat fosfor-bronzové, ale jaká značka by byla nejlepší? Hodně jsou tu doporučované Elixiry, tak by mne zajímalo, zda za vyšší cenu dostanu krom vyšší kvality i lepší akustické vlastnosti právě co se týká zvýraznění zvuku...? Případně jestli poradíte i jiné struny.
Díky moc!
potřeboval bych poradit. Pokud má kytara (akustika) plošší zvuk (např. z důvodu menšího těla), jakými strunami tomu nejlépe pomoci? Co jsem studoval zdejší fórum, pochopil jsem, že zřejmě vybrat fosfor-bronzové, ale jaká značka by byla nejlepší? Hodně jsou tu doporučované Elixiry, tak by mne zajímalo, zda za vyšší cenu dostanu krom vyšší kvality i lepší akustické vlastnosti právě co se týká zvýraznění zvuku...? Případně jestli poradíte i jiné struny.
Díky moc!
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce