R.M. Pickups? Jaký jsou

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Re: R.M. Pickups? Jaký jsou

Příspěvek od Atkins »

Mám teď na jedné kytaře RP91 a líbí se mi dost.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Jimm.ik píše:Ke kobylce bych chtěl dát RP94 Bridge (P90 v rozměrech humbuckeru) a ke krku Humbucker F2N.... Jde mi o ostrý skorostratovský zvuk u kobylky a kulatý humbuckerový zvuk u krku. :wink:
Ke krku bych dal spis RM neck (hodne kulaty) nebo Classic Neck (primerene kulaty, momentalne ho pouzivam na Yamaze).
Hraju výhradně na šrot.
Jimm.ik
last.fm: http://www.last.fm/user/Crazyjimm
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/jimmik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jimm.ik »

Děkuju za odpovědi půjdu tedy do toho RM neck + RP94 Bridge. Jaký zvuk můžu očekávat při přepnutí na oba snímače zároveň? Alespoň pro představu.. Hledal sem na youtube podobnou kombinaci snímačů (P90b + HBn) a nic sem nenašel.
Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Se snimacema typy P90 nemam vubec zadnou zkusenost, ale na te Yamaze (tvar tele, olse) je jeden z mych nejoblibenejsich zvuku (hlavne na ciste a crunch doprovody) kombinace krkoveho HB Classic Neck a kobylkoveho RM Bridge rozepnuteho na singl - krk doda kulatost a maso, kobylka cinkavost a ostrost. Kombinace s P90 by mozna mohla fungovat podobne.
Hraju výhradně na šrot.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Heleďte, kdo máte ty RM Custom AlNiCo... Taky vám při vysokém gainu (no vysokém... na tom, co vytáhnu já maximálně :D) tak zatraceně piští? Já myslel, že jsou zavoskované, ty EMG mi to nedělaly. Nemám na mysli klasickou kytarovou vazbu, myslím prostě pískání.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Bummer píše:Heleďte, kdo máte ty RM Custom AlNiCo... Taky vám při vysokém gainu (no vysokém... na tom, co vytáhnu já maximálně :D) tak zatraceně piští? Já myslel, že jsou zavoskované, ty EMG mi to nedělaly. Nemám na mysli klasickou kytarovou vazbu, myslím prostě pískání.
Vazbí normálně. Spíš míň. Určitě nepiští.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Ok, napíšu panu Machovi, co on na to.

EDIT: Tak jsme se domluvili, že mu ho pošlu, aby se na to mrknul - prý se jim podobná věc nestala už tři až čtyři roky.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Abu
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Abu »

Nemam primo Custom Alnico, ale ani RM Bridge ani Bridge+ mi nikdy nepiskaly (puvodni asijske snimace v tech samych kytarach piskaly hodne).
Hraju výhradně na šrot.
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

Musím se přidat k těm kladným ohlasům. Na začátku týdne mi došly RMka...Bridge+ a Classic neck. Den na to jsem je namontoval a maximální spokojenost... ta moje "nově osazená" fokuska hraje líp než studiovka gibsona. Opravdu vím o čem mluvím :) Takže za mě určitě jo ;)
DirX

Příspěvek od DirX »

Querian píše:Musím se přidat k těm kladným ohlasům. Na začátku týdne mi došly RMka...Bridge+ a Classic neck. Den na to jsem je namontoval a maximální spokojenost... ta moje "nově osazená" fokuska hraje líp než studiovka gibsona. Opravdu vím o čem mluvím :) Takže za mě určitě jo ;)
Takže se nebojíš tvrdit že ty snímače jsou srovntelné se zahraničními výrobci?
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Querian
Bandzone: bandzone.cz/froginfog
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Querian »

DirX píše:
Querian píše:Musím se přidat k těm kladným ohlasům. Na začátku týdne mi došly RMka...Bridge+ a Classic neck. Den na to jsem je namontoval a maximální spokojenost... ta moje "nově osazená" fokuska hraje líp než studiovka gibsona. Opravdu vím o čem mluvím :) Takže za mě určitě jo ;)
Takže se nebojíš tvrdit že ty snímače jsou srovntelné se zahraničními výrobci?
nebojím... studiovku jsem vlastnil půl roku... (výroba 2008)...
tydle dva snímače (kryté hb) řadím mezi špici, co jsem měl tu čest vyzkoušet :)
Někomu sedí EMG, jinému Seymoory za mě jedině RM pickups :)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Přesně, ty snímače jsou srovnatelné i se zahraničními výrobci, aby ne co do kvality lepší...ale RM nemá tolik modelů, nemá je kdo proslavit ať už svými signature modely, je to ruční výroba takže i do kvantity ztrácí oproti pásovým seymourům atd, co se týče ceny, není to málo ani moc, v USA si za seymour taky zaplatíš podobný peníze, jen v česku jsou tak drahé, kvůli dopravě, přiřážce atd atd. To si myslím, s RM problém nemám, nenapískává mi vůbec a je čitelný, neslejvá se zvuk, ale je to o tom co komu sedne, já se chystám pořídit RM Neck a myslím, že nebudu opět zklamaný :)
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Flajtr píše: já se chystám pořídit RM Neck a myslím, že nebudu opět zklamaný :)
Mám ho, pěkný kulatý tón. Na čistém kanále dobrý, hlavně při rozepnutí na singl.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

DL píše:
Mám ho, pěkný kulatý tón. Na čistém kanále dobrý, hlavně při rozepnutí na singl.
Fajn, já bych ho používal stejně především na clean a pak na sóla, třeba i ve spojení s kobylkovým...jak to hraje zkresleně ? Pokouším se o thrash metal :lol: abys měl představu :D ale u krku nepotřebuju žádnýho siláka, vybral jsem ho i dost proto, že tam macho píše, že při rozepnutí zní jako singl, což já dost chcu...
Naposledy upravil(a) Flajtr dne 12.08.2010 12:12, celkem upraveno 1 x.
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Flajtr píše:
DL píše:
Fajn, já bych ho používal stejně především na clean a pak na sóla, třeba i ve spojení s kobylkovým...jak to hraje zkresleně ? Pokouším se o thrash metal :lol: abys měl představu :D
Myslím, že ti bude vyhovovat.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Ok, díky :)
Tak jsem teď napsal machovi, jsem zvědav co z něj vypadne za radu :) Ale jsem pro ten Neck
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

Máš pak možnost ještě Classic neck nebo Color sound. Ale ty jsou o něco slabší, mohl by tam být výraznější hlasitostní rozdíl. (jestli je chceš kombinovat dohromady)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

DL píše:Máš pak možnost ještě Classic neck nebo Color sound. Ale ty jsou o něco slabší, mohl by tam být výraznější hlasitostní rozdíl. (jestli je chceš kombinovat dohromady)
Právě proto se mi líbí i ten Neck, teď mi macho psal a doporučil mi natvrdo F4 Hot Neck, že je i pro rozepínání vhodný takže teď jsu jelen :D nemusím moc kulaté a nabasované Gibson zvuky :D ale u krku...nevím no, měl by tam dávat i ukázky, protože takhle je to střelba na slepo :roll:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Teď koukám, že ten f4 je dokonce mírně slabší jak Neck a pokud by měl ten správný břink nemusela by to být špatná volba, ale těžko rozhodovat...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

ColorSound na zkreslení ne-e (teda jestli se nevyžíváš ve vintage věcích :)).

Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“