Na doma ti bude 40 i 20W až moc - na venek ti bude stačit oboje. Nicméně u 20W verze bych měl malinko obavy, jestli opravdu potřebuješ čistý zvuk, tak aby ti při velkých hlasitostech nezačal nakreslovat.rybar píše:Čau,chci se poptat jestli by ta dvacka stačila na všeobecné hraní i venku?Chci jít do 40,ale cvicím doma,tak nevím jestli to není velký náhul,zároven bych ho měl na koncert,nehraji nic mega tvrdého!
"Nové" VHT aparáty
Pravidla fóra
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: "Nové" VHT aparáty
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Mám taky dotaz.Bydlim v rodinym domě a ted pudu do novýho kombíčka.Strašně se mi ty VHT líběj.myslíte že ten 6W neni na dům mooc.Jako kolem žádný sousedy nemám a naši sou furt mimo de jen voto aby to bylo nák snesitelný.Dík
iTuneS sAtiSfaC1on rId3 oN------->
pak ses v klidu. myslim ze s 6w bys nerusil ani sousedy v okolnich domech, pokud to nejsou nejaky vecne napruzeli duchodci s dobrym sluchem. taky prebyvam v domku a sousedy mam nastesti velmi tolerantni
)
njn jenže to má trošku dohru
nwm jestli to bude za měsíc za 2 nebo za půl roku ale hodlám přejít s tímto kombem do zkušebny ale neni to 100% jistý.Měl jsem obrovskej zálusk na ten 20W.Jenže všichni řikaj že tu dobu než bych stim do tý zkušebny šel(jestli vůbec) tak že na to dama nebudu moc hrá tak co si o tom myslíte zas když mám peníze na ten 20W rád bych to využil ....
podle me v klidu. stejne imho nebudes hrat neustale s cranknutym koncem, a tak nesnesitelny rev to imho delat nebude. aspon co mam zkusenost s crankovanim 2061 hlavy od marshallu - taky 20w (i kdyz je to uplne jiny zvire) a naplno to je hoodne nahlas, ale nic co by se nedalo vydrzet (na velkym podiu bych se teda takhle nahlas nedaval ale to je neco jinyho). a tu spravnou barvu to chyta na pouzitelnou hlasitost 
takže myslíš že doma 20W bude snesitelných ja v to tiše doufám
Snesitelné to bude určitě. Stačí pak více pracovat s volume na kytaře. Na blbnutí a zábavu si to vytoč třeba na 5 z 10, ale normálně se přitom učit, to bych nevydržel. 
Nejlepší byla máma prej a kolik to nový bude mít Watů no stejně jak to předtim taky 20W.A prej..no tak to je snesitelný.Jen stim rozdílem že dotěd sem měl tranďák
- Nero
- Rádce
No, ten rozdíl v hlasitosti určitě pozná 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravím,tak jsem pořídil kombo VHT Lead 40W,musím říct,že zvuk je perfektní,přesně jak psal Nero,pěkně dynamický,teplý a reverb tam zbytečně dávali,je to hrůza!!Co se týče hlasitosti,mé je natolik silné,že doma je to na vystěhování sousedů!!!Jen jsem nedostal manual,takže nevím na co jsou zua zadní straně vstupy s označením serial/parralel FX?Každopádně,jsem spokojený dost,protože za ty peníze to stálo!
Jinak ych se chtěl zeptat jestli nevíte o někom kdo by mi udělal výkonovou brzdu na mé kombo a zdali tam pujde?Dík
Jinak ych se chtěl zeptat jestli nevíte o někom kdo by mi udělal výkonovou brzdu na mé kombo a zdali tam pujde?Dík
-
Teorge
Manuál: (google a 3s)
http://www.vhtamp.com/manuals/VHT-Lead40-Manual.pdf
http://www.vhtamp.com/manuals/VHT-Lead40-Manual.pdf
- Nero
- Rádce
Blahopřeju k dobré koupirybar píše:Zdravím,tak jsem pořídil kombo VHT Lead 40W,musím říct,že zvuk je perfektní,přesně jak psal Nero,pěkně dynamický,teplý a reverb tam zbytečně dávali,je to hrůza!!Co se týče hlasitosti,mé je natolik silné,že doma je to na vystěhování sousedů!!!Jen jsem nedostal manual,takže nevím na co jsou zua zadní straně vstupy s označením serial/parralel FX?Každopádně,jsem spokojený dost,protože za ty peníze to stálo!
Jinak Serial / Parallel FX = sériová / paralelní efektová smyčka. Víc info najdeš v manuálu.
PetrPeter 1975 - 2008
Myslel jsem si to,že to tak ,ale nechtěl jsem to odpálit!Myslím,že s ním ,můžu vyrazit na malý konncertík a kombo mne nezklame:-))
- Nero
- Rádce
Tomu věř...
Jen fakt věčná škoda toho pitomýho reverbu. Tak děsnej on-board reverb jsem snad ještě v životě neslyšel.
Jen fakt věčná škoda toho pitomýho reverbu. Tak děsnej on-board reverb jsem snad ještě v životě neslyšel.
PetrPeter 1975 - 2008
Máš naprostou pravdu.Můžu se tě zeptat,nikdy jsem nevyužíval vyhybku na efekty,jaký je její význam??
Můžu se tě ještě poptat na Delay analog,nejde mi ani tak o velké zpoždění jako spíž ,že si tím lehce upravuji zvuk k solům??
Můžu se tě ještě poptat na Delay analog,nejde mi ani tak o velké zpoždění jako spíž ,že si tím lehce upravuji zvuk k solům??
- Nero
- Rádce
Význam je takový, že některé efekty některým kytaristům znějí lépe, když se zapojí až za zkreslení. Většinou jde o delaye, reverby, modulace. FX loop ti umožní právě tohle zapojení za zkreslení aparátu.
Pokud jde o analogový delay, koukni vedle do sekce Efektů. Řeší se tam hodně často. Případně si tam i založ thread, kde popíšeš své požadavky a cenové hladiny. Ale jako jedny z prvních mě napadají EHX Memory Toy / Boy. Když koukneš do Tržiště, mám dojem, že Wohma snad i MB prodává.
Pokud jde o analogový delay, koukni vedle do sekce Efektů. Řeší se tam hodně často. Případně si tam i založ thread, kde popíšeš své požadavky a cenové hladiny. Ale jako jedny z prvních mě napadají EHX Memory Toy / Boy. Když koukneš do Tržiště, mám dojem, že Wohma snad i MB prodává.
PetrPeter 1975 - 2008
Zdravim!Chtěl bych se zeptat rybáře jestli k tomu Lead40 dodávaj footswitch na kytarách sem to nenašel.
Zdravím,je k tomu i přepínač,jak na Gain tak hall.
- Nero
- Rádce
Takže dnes jsem si zahrál na VHT Classic 6. Výsledek? Jedno milé a jedno nemilé překvapení
Nejprve to nemilé - na 6W kombo to je neuvěřitelně velké a těžké - evidentně daň za 12" repro a snad za kvalitní trafa.
A to milé - zvuk - je to prostě nádhera. Krásný kulatý tlustý tón, neuvěřitelně plný, s úžasnou barvou. Čistý tón je čistý i při dost vysokých hlasitostech, zkreslení se z toho tahá těžko (jak moc záleží na Lo / Hi vstupu). Ovládání je jednoduché (Volume, Tone), nicméně bohatě stačí - aspoň na tom člověk nemůže zkazit zvuk
Suma sumárum - i přes vyšší cenu (7500,-) se pro mě VHT Classic 6 vyhouplo na špičku žebříčku malowattážních lampiček. I můj "oblíbený" Vox AC4TV se proti němů může jít zahrabat (zejména díky menšímu repru).
Nejprve to nemilé - na 6W kombo to je neuvěřitelně velké a těžké - evidentně daň za 12" repro a snad za kvalitní trafa.
A to milé - zvuk - je to prostě nádhera. Krásný kulatý tlustý tón, neuvěřitelně plný, s úžasnou barvou. Čistý tón je čistý i při dost vysokých hlasitostech, zkreslení se z toho tahá těžko (jak moc záleží na Lo / Hi vstupu). Ovládání je jednoduché (Volume, Tone), nicméně bohatě stačí - aspoň na tom člověk nemůže zkazit zvuk
Suma sumárum - i přes vyšší cenu (7500,-) se pro mě VHT Classic 6 vyhouplo na špičku žebříčku malowattážních lampiček. I můj "oblíbený" Vox AC4TV se proti němů může jít zahrabat (zejména díky menšímu repru).
PetrPeter 1975 - 2008
Zajímavý bude jistě i ten VHT Special 6 - je handwired, má přepínaní mězi 6w a 3w (?), boost spínatelný FS (je v balení). U nejmenovaného německého prodejce jej mají za 139 euro, což je až neuvěřitelná cena za takový aparátek. Má sice desítku repro, nicméně má otevřenou konstrukci boxu, čili nebude znít tak krabicově jako třeba ten malý Vox AC4 - jeho krabicovost kvůli "closed back" designu mi na něm vadila asi ze všeho nejvíc...