pořádný trsátka
Pravidla fóra
pořádný trsátka
Čau potřeboval bych poradit s trsátkem který má opravu minimální opotřebení. Asi před 2 měsícema sem si koupil balení tortexů, jelikož psali že maj minimální opotřebení a přitom tak za tejden normálního hraní cvičení atd. se jim začnou třebit kraje atd. Tak doufám, že mi poradíte.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Re: pořádný trsátka
Dost dobrý jsou Dunlop Jazz IIIvolfi4499 píše:Čau potřeboval bych poradit s trsátkem který má opravu minimální opotřebení. Asi před 2 měsícema sem si koupil balení tortexů, jelikož psali že maj minimální opotřebení a přitom tak za tejden normálního hraní cvičení atd. se jim začnou třebit kraje atd. Tak doufám, že mi poradíte.
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
nejsou to takovíty malí?
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
Jsou jak malého tvaru, tak i velkéhovolfi4499 píše:nejsou to takovíty malí?
já už asi dunlop nechci, protože mě docela sklamali tak potřebuju opravdu náky trsátko který vydrží.
- axi12
- Kontaktovat uživatele:
No.. tohle opravdu vydží. Hele ja tu kytaru tím trsátkem nijak nehladil, jo?volfi4499 píše:já už asi dunlop nechci, protože mě docela sklamali tak potřebuju opravdu náky trsátko který vydrží.
Zkus trsátka DAVA. Skvěle se držej, protože maj gumovej grip a tvrdší verze určitě vydržej. Já už hraju prakticky jenom s nima.
Naposledy upravil(a) biker_xx dne 25.02.2010 13:57, celkem upraveno 1 x.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
ok dík za radu kouknu na ně
nebo ty kamenny nebo z ceho jsou akorat ze stojej petikilo
Kód: Vybrat vše
http://www.boogiestan.com/index.php?prislusenstviBaCH sg ----> Digitech Rp250 ------> Stagg 20GA R
Ty z toho šutru neypadaj špatně, ale když se mi spotí ruce tak podle mu musí klouzat.
- ...EDGE...
Tyjo nevim jestli bych chtel trsatko za petikilo, ktere se rozlomi kdyz ti spadne na kachlicky, taky si nedovedu predstavit, co by udelalo s "interierem" kytary, kdyz by mi do ni spadlo...
EDIT: Mineno tak ze bych s ni kvedlal aby vypadlo a ono by mlatilo o vnitrni steny
EDIT: Mineno tak ze bych s ni kvedlal aby vypadlo a ono by mlatilo o vnitrni steny
a jakou si používal tloušťku? já mám balení Tortexů 0,73mm a zatím hobluju jen jedno a drží a že jako začátečník do toho řežu bez cituvolfi4499 píše:Čau potřeboval bych poradit s trsátkem který má opravu minimální opotřebení. Asi před 2 měsícema sem si koupil balení tortexů, jelikož psali že maj minimální opotřebení a přitom tak za tejden normálního hraní cvičení atd. se jim začnou třebit kraje atd. Tak doufám, že mi poradíte.
Naposledy upravil(a) NHK dne 25.02.2010 20:55, celkem upraveno 1 x.
Bavil jsem se s kytarářem (má skvělou akustickou teorii i praxi) - Večerek. A říkal mi že trsátka typu jazz III a takové ty klasické plastické mají strašně plochý neharmonický zvuk (sám jsem se přesvědčil). Tak jsem si hned koupil trsátko z rohoviny (fakticky obohatí zvuk o barvu, středy, a tloušťku tónu).. Já bych už nikdy nepoužíval žádne klasické dunlopy (jazz III, tortex atd...) Fakt strašně ochuzují zvuk, a když se použijí tloušťkou pod milimetr tak je zvuk uplně v čudu. JESTLI PLASTOVÉ TRSÁTKO TAK JEDINĚ DUNLOP ULTEX!!!... Mají o dost lepší zvuk jak klasické... Na trsátku dost záleží, věřte mi!
Martin Šuk - Concert Guitar Master Grade 2013 smrk+ palisandr
Seagull S6 Folk, cedr + divoká třešeň
Fender Standard Telecaster + Dimarzio Ritchie Kotzen pickups
Roland AC-60 Rosewood
- Skořepný Šokátor
+1 a to kamenný asi vyzkoušímpiranha90 píše:Bavil jsem se s kytarářem (má skvělou akustickou teorii i praxi) - Večerek. A říkal mi že trsátka typu jazz III a takové ty klasické plastické mají strašně plochý neharmonický zvuk (sám jsem se přesvědčil). Tak jsem si hned koupil trsátko z rohoviny (fakticky obohatí zvuk o barvu, středy, a tloušťku tónu).. Já bych už nikdy nepoužíval žádne klasické dunlopy (jazz III, tortex atd...) Fakt strašně ochuzují zvuk, a když se použijí tloušťkou pod milimetr tak je zvuk uplně v čudu. JESTLI PLASTOVÉ TRSÁTKO TAK JEDINĚ DUNLOP ULTEX!!!... Mají o dost lepší zvuk jak klasické... Na trsátku dost záleží, věřte mi!
fekál.
1. vim že tam psali že ten šutr neklouže, ale mám doma takovíty polodrahokami a namočil sem si ruku a je to kluzký docela dost
2. nevěřim, že se ten kámen nebude lámat při pořádnech silench ryfech
3. používám momentálně tortexy 1mm a už mám poslední který ujde
2. nevěřim, že se ten kámen nebude lámat při pořádnech silench ryfech
3. používám momentálně tortexy 1mm a už mám poslední který ujde
-
real_dead_one
Ja si tortexy zastrihavam do spicky protoze sou nemozne kulate. Zastrihle mi vydrzi cca dva mesice. Ale je fakt ze kdyz du do hudebnin tak si jich koupim takovych dvacet minimalne a obehravam je postupne. Ale jako what's the deal? Tak se trsatko obrusuje. Kdyz se s nim hraje dobre, tak neni co resit. 12 korun za trsatko neni zas tak moc abych na to musel setrit pul roku.
to kamenny jsem mel, vydrzelo dva tydny nez mi ho bubenik upustil na dlazbu
koupil jsem si ho ze stejnyho duvodu, obyc brain 1.60 nebo dunlop 2mm kteryma hraju mi vydrzi tak pul hodiny a pak se v nem udelaj drazky od strun. je teda dost tlusty (vic jak 2mm ale nemeril jsem to), ma hodne podobny zvuk jako ten 2mm dunlop.
asi budu hrát korunou 
Mám také Stone picks z Achátu 2,5mm a jiné už nechci
Oproti Danymu ale za čtvrtinovou cenu.
Oproti Danymu ale za čtvrtinovou cenu.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.