bicí automaty

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Stanley
Kontaktovat uživatele:

bicí automaty

Příspěvek od Stanley »

Ahoj, mám na Vás malou prosbu.

Už mě nebaví se furt doprošovat nespolehlivých bubeníků, kteří nejsou schopní se jako prakticky jediní nepostradatelní členové kapely dostavit na zkoušku. Proto jsem se rozhodl pro koupi automatického bubeníka. :)

Mám v merku tyhle:

http://kytary.cz/alesis-automaticky-bub ... 50:0:0:1:0

zatím můj favorit:
http://kytary.cz/zoom-automaticky-buben ... 50:0:0:1:0

http://kytary.cz/boss-automaticky-buben ... 50:0:0:1:0

Jsem otevřen všem variantám a alternativám, pokud máte nějaký jiný nápad, sem s tím. Moderátoři, nejsem si jist, zda jsem zařadil thread správně, zařaďte jak záhodno :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
indy66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indy66 »

mě osobně se nevíc z těch tří líbí ta RT223, na ty možnosti co má je cena vcelku ok...vlastní skušenost ovšem nemám :roll:
termyx

Příspěvek od termyx »

toho zooma mam doma..je to fajn..ale nemam s ničim porovnání...
je celkem jednoduchý do toho naplácat nějakou bicí linku..jde do toho ještě hodit basa, ale jestli je složitý to načasovat s bicíma nevim, nezkoušel jsem 8)
to a to a za chvíli zas tohle
kissak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissak »

Tak taky se přikláním k té RT223. Kamarád jí má, sice jsem jí slyšel jenom chvilku, ale on říkál, že si na to nemůže stěžovat. Jinak takovej problém máme i my. Pro našeho bubeníka půl hodiny znamená hodinu a půl a to když dojede vůbec :evil: My jsme to řešili levnějším řešením a to náhradním bubeníkem, je to sice holka, ale na záskoky dobrý. :D
pehve

Příspěvek od pehve »

karty a další krámy od alesisu mám ověřený v praxi a udělaly na mě velkej dojem spolehlivosti, tam se nemůžeš splést.
Ten zoom je kapku našlapanej (MIDI,převodník) i funkcemi, takže dobrej poměr výkon/cena. Jeho minus je v tom že by mi dost chybělo rolovací kolečko u alesis je samozřejmostí. Boss mě nijak neoslovil ale má kolečko.
Moje volba by byla alesis (už i z tradice), kdo nepotřebuje rolovat , u zoomu má nějakou tu hodnotku navíc.
U všech automatů platí že nenahradí bubeníka-lepší by bylo někoho najít (i s automatem co má na cvičení :wink: ) a vychovat si ho

jo a nemělo by tohle bejt v bicích :?:
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

díky moc, koukám že můj favorit vede :D asi nakonec toho Zooma objednám. Ještě ale vyčkám tak den, dva.

Co se týče bubeníků, tak už nemám sílu někoho takhle uhánět, pro jednoho je problém vůbec říct, kdy má čas. Druhej ti řekne, že je na cestě půl hodiny před začátkem zkoušky a pak vůbec nedorazí. A já pálim zbytečně benzín na cestě do zkušky.

Vím, že s automatem to neni to pravý, ale když je člověk v takový situaci... Jinak ať si to přesune nějakej mod kam třeba, mě to je jedno. :)
facha.music

Příspěvek od facha.music »

Uměj tyhle věcičky frázování - šafl? V PC to využívám - v Abletonu to např. je...
Sami
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sami »

Stanley píše:díky moc, koukám že můj favorit vede :D asi nakonec toho Zooma objednám. Ještě ale vyčkám tak den, dva.

Co se týče bubeníků, tak už nemám sílu někoho takhle uhánět, pro jednoho je problém vůbec říct, kdy má čas. Druhej ti řekne, že je na cestě půl hodiny před začátkem zkoušky a pak vůbec nedorazí. A já pálim zbytečně benzín na cestě do zkušky.

Vím, že s automatem to neni to pravý, ale když je člověk v takový situaci... Jinak ať si to přesune nějakej mod kam třeba, mě to je jedno. :)
Jako bys mluvil o našwm bývalém bubeníkovi. Üplně přesně jsi ho popsal :lol:
Ibanez RG321 MH-WK
Crate GT 212 + Crate G 412ST
Behringer GM 108
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

přesouvám do Bicích nástrojů, Pehve má pravdu (vrátím se ze srazu a už tu musím něco dělat :D )
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Boha jeho ... Tvůj bubeník ti dá! :lol:
pehve

Příspěvek od pehve »

*Twisted.Brother* píše:Boha jeho ... Tvůj bubeník ti dá! :lol:
no kámo jestli je fakt takovej jak Stanley píše tak moc dávat nemůže - ale třeba se mu rozsvítí :idea: :D
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

pehve píše:
*Twisted.Brother* píše:Boha jeho ... Tvůj bubeník ti dá! :lol:
no kámo jestli je fakt takovej jak Stanley píše tak moc dávat nemůže - ale třeba se mu rozsvítí :idea: :D
Řekl bych že nerozsvítí, minimálně do koncertu ne.

Jinak mi dneska už přišel ten Zoom. Zatím tomu přicházím na kloub, je to docela komplikovaná hračka. Jinak zvuky bicích jsou celkem věrný, i basa je tam pěkná. Jinak podle manuálu se zatím zdá, že to umí všechno, co jsem od toho očekával. Hodilo by se, kdyby to mělo nějakou možnost připojit a nasekat tam ty songy z compu 8)
pehve

Příspěvek od pehve »

no nějaký to USB by za ty love taky mohlo bejt, to jo :evil:
včera mě zas jeden náš bejvalej kytarista vychvaloval toho bossa prý to má skvělou basu a taky to kolečko mu vyhovuje tak asi každej model má něco do sebe.....
Mejler

Efekty

Příspěvek od Mejler »

Ahoj lidi,poprosim vas o radu,CHtel bych na bici neaky efekty.Ale mam klasicky bici ne el,Da se na to neco sehnat neco jako krabicky od kytar.Dekuji.nevedel jsem kam to zaradit.
jahoo.net

Re: bicí automaty

Příspěvek od jahoo.net »

Ahoj mám prosbu

Sháním CZ manual na bicí automat ZOOM RT 223.
Jesli někdo má - koupím.

Dík Mirek
sentera
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz

Příspěvek od sentera »

Teď jsem sehnal Zoom RT323 jsem z něho nadšen.Zatím má vše co potřebuju. 8)
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Re: Efekty

Příspěvek od Monikad »

Mejler píše:Ahoj lidi,poprosim vas o radu,CHtel bych na bici neaky efekty.Ale mam klasicky bici ne el,Da se na to neco sehnat neco jako krabicky od kytar.Dekuji.nevedel jsem kam to zaradit.

Co by sis představoval konrétně??

Aniž na tu úvodní otázku zám od tebe odpově´d, tak ti napíšu, že existují v zásadě 2 řešení jak "naefektovat" zvuk z akustických bubnů.
První cestou je pochopitelně sejmutí mikrofony (nakonec to zařídí zvukař na kšeftu) a celý ten signál prohnat nějakou krabičkou, třeba i nějakou kytarovou, i když s v praxi nedokážu představit, co by to mělo za přínos, ani jak by takový booster, flanger, harmonizer,. atd .... na bubnu vlastně zněl ?!?! :shock: každopádně je tu pár nevýhod tohohle řšení: nežádoucí přezvuky (do mikrofonu jednoho bubnu ti lezou zvuky okolních bubnů, plechů a vůbec všeho rambajzu na podiu). A druhá záludnost.... nutnost mít sluchátka, abys znal ten zefektovaný zvuk bubnu, ale spoluhráči i ty stejně uslyšíte obyčejný buben nejvíc.

Druhým řešením je o moc elegantnější triggerování. Obnáší to tentokráte od tebe nákup triggerů na každý buben, kabeláže a hlavně patřičného zvukového modulu, kde si pak řiřadíš zvuk každému snímači, respektive změníš patřičné paramtry zvuku a násldně ještě dle potřeby třeba i smixuješ v malém svém mixu původní signál (co by sejmul zvukař mikrofony) s tím natriggerovaným.... Tím se dají dělat poměrně zajímavý věci, hojně se to využívá třeba na kopáky u metalových kapel, ale opět platí to s tím sluchátkem a odposlechem na podiu.... tam všichn uslyší jen tu akustickou ránu bubnu.
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
viwalda
Bandzone: sklad by walda

Příspěvek od viwalda »

Hola, mám dotaz ohledně bicích automatů - chci se zeptat jak zapojit automatického bubeníka ke kombu s kytarou? Můj amatérský logický názor je-
Kombo....automatický bubeník....kytara - a můžu hrát s bubnmy zároveň..?
A když budu chtít připojit multiefekt - li efekt samostaný, ale mít čistý zvuk bicí, tak by to mělo být takto?
Kombo....multiefekt....automatický bubeník....kytara?
Jde mi o to, že si chci pořídit nějaký ten automat ke cvičení a celkovému hraní a nevím jestli může být zapojen(a jak) s kytarou...má -li line in/out a lze hrát současně s kytarou na jedno kombo..funguje-li na stejném principu, jako efektové krabice...
Dík amatér...
vwld...el.kytara WASHBURN wl14+RM pickups(krk:colour sound+kobyla:custom alnico)+PRS SE 24 custom+GODIN A6 ultra+dreadnougt IBANEZ pf 20...
BOSS RC 20 looper+DIGITECH Timebender..TC ELECTRONIC corona chorus..RADIAL London Bones dist. ..HOT CAKE dual(replika Matěj Dupal)..MICHALÍK wah/volume..ROLAND cube 40XL...
SHURE PG58..TC HELICON voiceton..ZOOM H1...kabeláž:WIDARA cables xxl ,homemade aj...trsátka G. Dennis 0,88...sluchadla AKG K403...
http://bandzone.cz/skladbywalda
http://bandzone.cz/zor
sentera
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sentera http://bandzone.cz

Příspěvek od sentera »

Zdar měl jsem Zoom RT 323 a tam byl vstup pro kytaru či mulťák
dala se tam ovládat i hlasitost externího nástroje a k tomu si mixoval ty bicí.Tak že,zapojení bylo takto Kytara mulťák bicí modul kombo.A vše jelo v pohodě.
Schecter omen, EPIPHONE LP Standard,ENGL Thunder 50, Box Headway 2x12:Celestion Classic Lead, MESA BOOGIE 4x12 Rectifier, kabeláž Planet Waves.
http://bandzone.cz/defibe
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

Nevím proč jste došli k názoru, že bubeníci poradí s výběrem kvalitního bicího automatu?? :shock: Žádná krabička plná tranzistorů a čertví čeho všeho přece nikdy plně nenahradí človíčka s paličkama... pravda včetně všech ctností i nectností, ale prostě očima nás bubeníků, co se nějakých těch pár desítek let lopotíme, odříkáme si a kazíme si tělo v temnotách zkušeben, abychom mohli čas od času za hromadou bubnů vzadu na stage hnát svoji kapelu vpřed, prostě pro nás je to elektronickej neřád, co nám bere práci!! :evil:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“