Nová struna k starým strunám
Pravidla fóra
Nová struna k starým strunám
Z důvodu prasknutí struny jsem povolil ostatní struny na kytaře, aby nebyly zbytečně natažené až když jsem se dostal po týdnu do hudebnin tak jsem koupil strunu a dal jí na kytaru, naladil jsem jí, ale struny se hned rozladí.Hlavně D, ale na ladičce mi to ukáže že je dobře naladěna a hned co dám pryč ladičku jsou struny D a tak trochu ostatní rozladěné,nevíte někdo proč.Dík.
- fixja
- last.fm: http://www.last.fm/user/predatorjf
- Bandzone: http://bandzone.cz/letrourou
Re: Nová struna k starým strunám
Zbytečně natažené? To nedělej, uvolní se tím krk, když ho netáhnout struny... To by mohl být ten problém.ata píše:Z důvodu prasknutí struny jsem povolil ostatní struny na kytaře, aby nebyly zbytečně natažené až když jsem se dostal po týdnu do hudebnin tak jsem koupil strunu a dal jí na kytaru, naladil jsem jí, ale struny se hned rozladí.Hlavně D, ale na ladičce mi to ukáže že je dobře naladěna a hned co dám pryč ladičku jsou struny D a tak trochu ostatní rozladěné,nevíte někdo proč.Dík.
A ustálí se to nějak
- ...EDGE...
Prelad je na chvilku, treba o pul tonu, nech je tak par minut a pak je dej do toho ladeni co chces. Taky muzes mit spatne namotane struny...
kdyz ti praskne struna, tak musis vymenit celu sadu
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dirty: To je blábol, co? Proč by musel?
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- ...EDGE...
No asi je to vhodnejsi kdyz jsou uz treba par mesicu stare a hodne vyhrane, ale jinak si to nemyslimDirty.Pig píše:kdyz ti praskne struna, tak musis vymenit celu sadu
Záleží spíš na tom jestli ti stojí za to tam mít 5 zaflusenejch hnusnejch strun co nezněj a jednu pěknou novou příjemnou, ono třeba mě se na to pak i divně hraje když jsou různýho data. Nějak nechápu ten problém v čem by to mohlo bejt... možná oktávy? U starejch strun se mi to vždycky trochu rozjíždí, takže místo toho abych dolaďoval tak rovnou měním sadu. Každej měsíc. 
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
jakmile mi jedna struna praskne tak vzdycky vymenim vsechny, jelikoz pak do par hracich hodin vetsinou popraskaji taky.
Hele je blbost ta myšlenka o zbytečný nataženosti,to už nedělej.ata píše:A ustálí se to nějak
Záleží na tom,jak často cvičíš a jak dlouho tam ty dráty máš natažený - znal jsem frajery co je tam měli i půl roku a ladilo to,na druhou stranu jsem měl období kdy mi i drahý struny vydržely 10 dní,a musely dolů i bez toho,aby nějaká rupla.I přes všechnu hygienu,čističe a další s****y stačilo přejet po třeba Déčku sevřenými nehty palce a ukazováčku,a jakmile to pocitově kulhalo po vymačkaných ploškách šly nekompromisně dolů.
Vlastně jsem dával novou strunu do starý sady jen vyjímečně - nějak už jsem se s tím v pazourách necejtil dobře a subjektivně mi přišlo,že to neladí.Čím déle tam tu sadu máš a dáš mezi ně novou,tím hůř.
Pamatuju doby kdy nebylo co žrát a hrál jsem ve dvou kapelách - tenkrát jsem to řešil tak že po týdnu jsem sadu komplet sundal a vyvařil v jarový vodě - oživilo to zvuk a zase chvíli to mělo drive a zvonily - to se týkalo baskytary.Na fošnu s tenkejma drátama jsem se snažil vždycky dát novou sadu.
Ale ber to tak že jsem nikdy neměl kvalitní aparát,takže attack pravý ruky musel odpovídat doufání,že to zmršenejma kabelama doleze až do toho repráku.A taky jsem vždycky rád bendoval a vyváděl s tím různá alotria.
Jestli na to mastíš Dajanu nic neřeš a dej tam klidně novou do starejch.
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
z toho duvodu jak napsal rasomasoAtkins píše:Dirty: To je blábol, co? Proč by musel?
jasny ze nemusel, ale je divny mit par strun novejch a zbytek stary - jak psal rasomasoDirty.Pig píše:Atkins píše:Dirty: To je blábol, co? Proč by musel?
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Není to divný - géčko mi zpravidla odejde dřív než ostatní, tak ho vyměním, nebo když praskne tenké "e", taky neměním celou sadu.
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Po skoro dni pořád nic.Myslel jsem si že to může být třeba kamenem a tak jsem povolil naladil, přitáh naladil a pořád nic.Momentálně se vaří struny.Nemusím dělat něco s hlavou kytary nebo se to FAKT SPRAVÍ SAMO.Ale sranda tam bude nandat ty tenký struny.Hlavně aby to už šlo.
S hlavou nedělej vůbec nic,pokud nemyslíš tu svojí.
Doporučuju opravdu vyměnit celou sadu, počkat dva dny,než si "sednou" a doladit oktávy. Nenapsal si do jak starých strun,si dal tu novou.A jak už tady bylo napsáno,nikdy nepovoluj struny pokud to neni bezpodmínečně nutný(např. při výměně strun). Ten krk je na ten tah stavěnej a právě to povolování mu nedělá dobře.
Naposledy upravil(a) kenjiroo dne 27.02.2010 18:08, celkem upraveno 1 x.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Měnil jsem E6.
Takže když mám E6 L nikl Ernie Ball budu si muset koupit sadu L Ernie Ball nikl.
Šmarjápanopodsrpenská..........ata píše:Takže když mám E6 L nikl Ernie Ball budu si muset koupit sadu L Ernie Ball nikl.
Takže když máš zbytek zasranej jak jetel a jsou tam déle než 14 dní,vyměň nekompromisně celou sadu
ALOU CVIČIT HOLOTO !!!
Co na-"doporučuju vyměnit celou sadu" je k nepochopení???
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Tak jsem si před nějakou dobou koupil D´darrio 10 nikl.Dal jsem je na kytaru, naladil a nechal pár dní, aby si sedly.Jenže když jsem jí potom naladil znova a začal hrát tak ten zvuk byl takový divný.Horní 3 struny chrčeli jak kdyby byly podladěné (nebo něco takového) a 3 spodní ty zase nezněly.Takže když jsem hrál něco kde se vybrnkává tak to neznělo.Potom jsem tu našel jak ladit oktávy a tak jsem začal 1. 3 struny mi to nenašlo na ladičce když jsem mačkal na 12. pražci, ale 3 spodní už našlo, ale pořád se to zdá takové nějaké.Nemá to něco společného s kamenama jak jsou v nich ty šrouby na imbus tak jistli se musejí taky nějak nastavovat(je to na strata). Jako jak ta stránka ladění oktav tak ten pohled na kameny zezadu prostě hned ten 2.obr.. Tak tam má ty kameny pěkně u sebe, ale na mojí kytaře je u E1 struny kamen položen šikmo a je dál od ostatních, prostě jistli májí ty malé šroubky na imbus význam při ladění.Protože když jsem dostal kytaru byly ty firemní struny takové (napnutější) a hráli živějc.No prostě bych byl rád kdybyste mi řekli jak to má vypadat.Dík
Naposledy upravil(a) ata dne 17.04.2010 13:49, celkem upraveno 1 x.