Maya 44 - problém se zkreslením zvuku

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
Ashen-Shugar

Maya 44 - problém se zkreslením zvuku

Příspěvek od Ashen-Shugar »

Nazdar, mám esi maya 44, mám problém, že když zapojím klávesy, tak mi je zvukovka částečně zkresluje. Rozdíl je slyšitelný na první poslech. Hlavně v dozvuku, ale i barvě zvuku. Prosím o radu, díky.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Neprepina se nekde na karte linkovy a mikrofonni/kytarovy vstup? Jestli z kabel vede linkovy vystup (coz je v podstate samozrejmost) a v karte mas zaply mikrofonni predzesilovac, tak ti to klipuje a tim padem zkresluje. Zkusil bych stahnout hlasitosti.

Jinak jeste prskani a dalsi nepekne veci muze delat spatne nastaveni ASIO bufferu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Jak máš klávesy zapojené? Jestli přes MIDI, tak ti moc neporadím :-(, tam bych ani problém nehledal.
Pokud jakou audio, tzn. normální jack z kláves vedeš do PC, tak na nich zkus třeba ubrat volume (výstup z kláves je moc silný).
Ashen-Shugar

Příspěvek od Ashen-Shugar »

Mám je zapojený přes linkový vstup. Jsou tam 2 vstupy. Ale v obou znějí stejně. Akorát v prvním můžu zapojit i mikrofon - můžu přepínat mezi MIC a LINE. Ale teď to mám LINE takže v tom není problém. To zkreslení je celkem minimální. Nejedná se o praskání nebo šum. Spíš o barvu zvuku. Zní jakoby víc uměle. Když ty klapky zapojím do komba nebo přes sluchátka slyším rozdíl, ale možná to ta zvukovka tak má dělat. Ale za 2.5 tisíce sem myslel že to bude znít tak jak má :(. Zakladní deskou by to asi nemělo být nebo něčím jiným než zvukovkou by to asi nemělo být ne???
Alcarmo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Alcarmo »

Mě to dělá moje zvukovka taky. Nevim co mám, ale neni to nic extra:) Prostě to má jakýsi strop od kterého to začne tu sinusoidu signálu ořezávat a nepustí ji to dál. Možná je to nastavením, netušim, mě to ale moc neštve jelikož moc nenahrávám.
NEUROSIs

Re: Maya 44 - problém se zkreslením zvuku

Příspěvek od NEUROSIs »

Ahoj, mám problém s podobným produktem JULI@ Nedávno jsem jí koupil, nainstaloval do XPéček a zjistil, že nejde Subwoofer(2.1GEMBIRD). Nevim v nastavení win 2.1 ani není a ovladače zatim nějak nepomáhaj. Mam to napojený na TRS konektory.
DJ Murano
Bandzone: www.bandzone.cz/tarquam

Příspěvek od DJ Murano »

Alcarmo: nesmítš to taky hnát až na maximum :roll: Je jasný, že když do toho budeš pouštět signál 2x větší, než utáhne karta, bude ti to zkreslovat. Prostě uber volume u základu (kláves)
| Multiinstrumentalista - Tarquam | Symphonic metal band - Wishmasters | Studio AD-SOUND |
Klávesy Yamaha PSR3000, El. kytara Cort X-11, Ak. kytara Stagg, Baskytara Ibanez GSR180, housle, zobcová Alt flétna, mikrofony Recording Tools MC-700, MC-520, Samson C05, monitory EVE SC208, DAW Cubase Pro 8, FL Studio 12, Universal Audio UAD-2, samply a ruchy Hollywood Edge
Anger4141

Příspěvek od Anger4141 »

Ahoj rad bych koupil tuto zvukovou kartu a chci se zeptat na vase zkusenosti.

Chci ji na hrani na basu+ kytaru + levnejsi efekt digitech grunge.
Fokus Les Paul Custom černa.(EMG 60/81)
EDEN E115C 320W
Co bylo:
Fokus Explorer M.2 černa.
kombo Marshall master lead.
Kombo CRATE Flex Wave Series FW120 120 W, 2x 12"
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“