el34 v mesa boogie
Pravidla fóra
el34 v mesa boogie
Zdravím všechny muzikanty!
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s elekronkami el34 v aparátu mesa boogie single rectifier, jak se změní charakter zvuku, barva, zkreslení...
Díky za info.
Chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenosti s elekronkami el34 v aparátu mesa boogie single rectifier, jak se změní charakter zvuku, barva, zkreslení...
Díky za info.
- citizen.one
Re: el34 v mesa boogie
oproti 6L6 to vic chroupe, rekl bych, ze zvuk je barevnejsi a prijemnejsi...
Apec: Jet city JCA 50+ 1*12 Engl homemade box (1* cellestion vintage 30),
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
Kytara: Pořízka Stratocaster SSS
no z toho youtube je pro me jasny vitez 6l6, ale ja jsem vysazenej na 'americkej' zvuk ...
z toho videa me trosicku vic bavi EL34, ale je to hodne maly rozdil 
Zajimave, cekal jsem vetsi rozdily. U me taky asi vitez 6L6, ale misty znely trosicku zajimaveji EL34.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Vice do marku mi prisly ty EL34
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
Wohma> me prislo, ze na 4 a 1 znela lepe 6l6, 2 a 3 mozna el34 ... ale ty rozdily jsou opravdu maly ...
- Fade
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
- Kontaktovat uživatele:
Jak psal citizen.one je to krupavejsi.
Je to rozhodne zajimave, ale chtelo by to jeste zjistit jak se zesilovac potom chova. Zvuk je jasny, to jde slyset, ale spise jak reaguje na hru, jak jde pod rukou atd. To by me zajimalo hodne.
Je to rozhodne zajimave, ale chtelo by to jeste zjistit jak se zesilovac potom chova. Zvuk je jasny, to jde slyset, ale spise jak reaguje na hru, jak jde pod rukou atd. To by me zajimalo hodne.
Skervesen 4AP Custom Shop
- citizen.one
U Singla to myslim az takovy rozdil neni, je to tak ubzuceny, ale hlavne dost komprimovany na skoro jakykoli nastaveni, takze se na to hraje lehce. Aspon co jsem mel moznost testovat singla doma. Starsi dynamictejsi aparaty se projevuji vetsinou vetsi narocnosti na cistotu a presnost hrani, hlavne na sola. Zase je to vic rockovy zvuk...
ja si nemyslim ze to je ubzuceny na jakykoliv nastaveni. zalezi samozrejme na bedne, ale na klasice 4xV30 v zavreny bedne z toho jde jednoduse vytahnout nebzucivej zvuk s kazdou kytaroucitizen.one píše:U Singla to myslim az takovy rozdil neni, je to tak ubzuceny, ale hlavne dost komprimovany na skoro jakykoli nastaveni, takze se na to hraje lehce. Aspon co jsem mel moznost testovat singla doma. Starsi dynamictejsi aparaty se projevuji vetsinou vetsi narocnosti na cistotu a presnost hrani, hlavne na sola. Zase je to vic rockovy zvuk...
- citizen.one
No me prijde ze na V30 se uz vubec neda vytahnout nebzucivej zvuk, ale to je fuk, tak jak tak v porovnani s markama na +- stejny zvuky mely marky navrch v dynamice, testovano ale jen na EVMkach - jeste s JCM800, ta byla nekde mezi...
tak to me zas prijde osmikilo jako ze hodne komprimuje
proto je ten aparat tak rychlej a hodne odsekava. pokud se teda bavime o jednokanal osmikilu v puvodnim stavu - nedavno jsem na koncerte potkal modifikovanou od ESH (zrejme, na zadnim panelu bylo jeho logo jinak original) a to byl teda humus, s osmistovkou to nemelo mimo vzhledu skoro nic spolecnyho - hnusnej bortivej zvuk. jinak na mesach mi prijde ze je u V30 potreba hodne stahovat presence, nebylo to tim? pokud se nebavime teda o diezel bednach, ty presence naopak potrebujouo trochu vytahnout.
- citizen.one
je to mozny, ja uz na V30 nehral strasne dlouho 
ale tak jak tak je jak 800,tak Marky o hodne dynamictejsi...kazdopadne 800 je vic crunch typ zvuku nez nejakej bzucak.
Upravy tehle aparatu vubec neschvaluju, si ten clovek ma koupit neco jinyho kdyz se mu to nezda...
ale tak jak tak je jak 800,tak Marky o hodne dynamictejsi...kazdopadne 800 je vic crunch typ zvuku nez nejakej bzucak.
Upravy tehle aparatu vubec neschvaluju, si ten clovek ma koupit neco jinyho kdyz se mu to nezda...
Všem děkuju za rady a názory, obzvlášť za video, ...nakonec stejně zůstanu u 6l6:)
Naprostý sozhlas - třeba na 4. kanálu ta bluesová postupka (taková ta od A7), ta mi líp zněla s EL34, jinak ale 6L6 vyhrály, mám rád takový plnější zvuk...Wohma píše:Zajimave, cekal jsem vetsi rozdily. U me taky asi vitez 6L6, ale misty znely trosicku zajimaveji EL34.
Hlava: Marshall JCM 900 Hi Gain Master s preampem od Rockwellu
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof
Bedna: Kustom Quad A
cvičítko Peavey Rage 158
Kytara: BC Rich Mockingbird, stará Apollka, el. ak. Fender CD-160
http://bandzone.cz/fan/jakrystof