Snimac na Fokus LP
Pravidla fóra
-
punk.rocker1
Snimac na Fokus LP
Mam kytaru Fokus LP Standart a nevim co tam je za snimace ale hodlam je vymenit za R.M. Pickups F1 akorat netusim jestli oba nebo jakou kombinaci nebo jak... Hraju od punk-rocku (blink 182) az po HC (Rise Against) nebo ruzny odvetvy EMa (Funeral For A Friend) Dik moc za rady 
Fokus Les Paul Standart, MegaAmp T30R, Ibanez DS7, Peavey Valve King 100, Ibanez akustika, Marshall JCM800 kopie
- Jens Ludwig
- Odborník
Tak chystám se vyměnit snímače na moji LP od Fokusu. Původně jsem myslel, že je vyměním za R.M. ale pak jsem se dočetl, že to zas s jejich kvalitou není tak slavné a že není poznat skoro žádný rozdíl mezi těma korejskýma potvorama a R.M. snímači. Je to pravda?
A pak jsem jěště uvažoval, že bych místo 2 snímačů od R.M. koupil jeden SEYMOUR-DUNCAN Duncan Distortion™ Humbucker SH-6B. Byla by to lepší volba než R.M.?
A pak jsem jěště uvažoval, že bych místo 2 snímačů od R.M. koupil jeden SEYMOUR-DUNCAN Duncan Distortion™ Humbucker SH-6B. Byla by to lepší volba než R.M.?
Fokus-H Les Paul 2 (Pickup: EMG 81)
VOX Valvetronix AD15VT
VOX Valvetronix AD15VT
Mezi "korejskyma potvorama" a RMpickups je teda hodne znatelny rozdil... - citelnost, vyvazenost, barevnost, attack, atd... - je jasny ze kdyz to treba nekdo kdo zacina hrat na kytaru (cili jeste nektery veci neslysi spravne, pze je neumi zahrat, a na nicem jinym nehral) vyzkousi na 10W Stagg kombu, tak tam prd pozna rozdil...
I kdyz, osobne si myslim, ze i tam to musi kazdy kdo ma "usi" slyset...
A na punk-rock bych tu F1 nedaval - prebasovana, metalova
I kdyz, osobne si myslim, ze i tam to musi kazdy kdo ma "usi" slyset...
A na punk-rock bych tu F1 nedaval - prebasovana, metalova
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
JE lepsi, o tom nemam ziadne pochyby. A pocutelny rozdiel je uz aj vtedy, ked to zapojis len do multaku a sluchadiel.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
Já mam kejtru od Fokuse resp. Strata a taky sem po 2 letech vyměnil snímač u kobylky za RM AlNico custom a věř že ten zvuk je znát....to se vůbec nedá porovnávat ty původní a RMka. A to mi věř protože kdybych chtěl tak si klidně teď můžu koupit seymura ale nemám potřebu sem spokojen.
FADE(Fokus) Stratocaster H-S-S -> R.M. pickup AlNico HB
Presne tak, hrat na snimac od vyrobce nejaky kytary (ted nemyslim, kdyz tam davaji Duncany nebo DiMarzia, atd.) a pak na RM pickups, to je okamzity znatelny rozdil ve zvuku ve hre, v pocitu ze hry... proste ti poskoci srdce.... a hned se ti hraje lip uz jen kvuli tomu zvuku kterej ti jde primo z trsatka (prstu)....
A na instrumentu je strasne moc prispevku od ruznych lidi ruzne "kytarove vyzralosti", a nektere prispevky jsou hodne stare, takze tim bych se az tak moc neridil....
A na instrumentu je strasne moc prispevku od ruznych lidi ruzne "kytarove vyzralosti", a nektere prispevky jsou hodne stare, takze tim bych se az tak moc neridil....
Kytary, trsatka, struny, kabely, komba, repraky, snimace, sroubovaky a hafo ruzneho naradi... 
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Noo, ja mam pri kobylke ten spominany F1, ale to je vyslovene na tvrdu hudbu - podla mna idealne na metalove doprovody, kludne s podladenou gitarou. Ja osobne by som si na LP dal Custom AlNiCO. Ale ako zdoraznuje Smrťokvítek
- skus napisat p. Machovi aky chces zvuk, a on poradi.
Chapman ML1 Standard Modern, Squier Classic Vibe Stratocaster '50s, --> Michalík Wah/Volume, Boss IR-2, TC Pipeline Tremolo, TC Alter Ego v2, Fender Marine Layer Reverb --> Yamaha THR 10
fakt napis machoviMaisner píše:si mi teda poradil![]()
Sorry
Mě spis zajimaji zkušenosti tady a jaké by mi doporučily Na Fokus-H LP
jo a jak hraje to ad15?
jo a jinak jeste neco o rmpickups..
vetsina z vas si asi totiz mysli, ze je to nejaka velka firma, ktera posila do sveta snimace po tisicovkach, ze to je nejaka fabrika na snimace, ze sedi desitky zamestnancu nekde v hale a vyrabi RM jak na bezicim pasu.. ale ono je to tak, ze to dela jeden borec (odhadem tak 35 let) ve sklepe sveho rodineho baraku, kde ma pod trubkama a boilerem na vodu pocak, par civek s dratem a nejake ty meraky a za mesic udela mozna tak par desitek snimacu, ktere fakt rucne mota... je to fakt machr, posilaji mu i snimace z 60-70tých let z ameriky, aby je zrestauroval...
vetsina z vas si asi totiz mysli, ze je to nejaka velka firma, ktera posila do sveta snimace po tisicovkach, ze to je nejaka fabrika na snimace, ze sedi desitky zamestnancu nekde v hale a vyrabi RM jak na bezicim pasu.. ale ono je to tak, ze to dela jeden borec (odhadem tak 35 let) ve sklepe sveho rodineho baraku, kde ma pod trubkama a boilerem na vodu pocak, par civek s dratem a nejake ty meraky a za mesic udela mozna tak par desitek snimacu, ktere fakt rucne mota... je to fakt machr, posilaji mu i snimace z 60-70tých let z ameriky, aby je zrestauroval...
jo tak díky za zkušenosti a určitě napíšu machovi.
JInak te VOX AD15VT hraje užasně, tak nějak jsem si představoval. Stále se sseznamuji s ovládáním, ale už to celkem zvládám. Jenom co mě hodně překvapilo je jak to 15W kombo hraje nahlas. Dám to na 1/4 master a přijdou rodiče at to ztiším, dám to na necelou polovinu a demoluju muj pokoj dám to 3/4 a bourám barák.Dál jsem to ani nezkoušel. Fakt je neuvěřitelně hlasité. Super. Dneska jsem to zkusil z Line výstupu připojit k Technics SA-GX 130, který by měl mít kolem 100 W(někde pišou 150W někde 75W, manual od toho už nemám, tak nevim) a to byl hukot.mazec
JInak te VOX AD15VT hraje užasně, tak nějak jsem si představoval. Stále se sseznamuji s ovládáním, ale už to celkem zvládám. Jenom co mě hodně překvapilo je jak to 15W kombo hraje nahlas. Dám to na 1/4 master a přijdou rodiče at to ztiším, dám to na necelou polovinu a demoluju muj pokoj dám to 3/4 a bourám barák.Dál jsem to ani nezkoušel. Fakt je neuvěřitelně hlasité. Super. Dneska jsem to zkusil z Line výstupu připojit k Technics SA-GX 130, který by měl mít kolem 100 W(někde pišou 150W někde 75W, manual od toho už nemám, tak nevim) a to byl hukot.mazec
Fokus-H Les Paul 2 (Pickup: EMG 81)
VOX Valvetronix AD15VT
VOX Valvetronix AD15VT
no ja mam vzadu potak (15w to nema), kterym si vlastne urcujes na kolik w to ma hrat a mam to nastavene tak na 10wMaisner píše:jo tak díky za zkušenosti a určitě napíšu machovi.
- rasta_blasta
- Kontaktovat uživatele:
Re: Snimac na Fokus LP
to si můj člověk.... Punkrock je rozsáhlej a všechny větve stojí za to...punk.rocker1 píše:Mam kytaru Fokus LP Standart a nevim co tam je za snimace ale hodlam je vymenit za R.M. Pickups F1 akorat netusim jestli oba nebo jakou kombinaci nebo jak... Hraju od punk-rocku (blink 182) az po HC (Rise Against) nebo ruzny odvetvy EMa (Funeral For A Friend) Dik moc za rady
Tak jo lidi já to dnešním dnem - 24. srpen 2007 balím.... Jste fajn banda a bavilo mě se s vama dohadovat a hodně sem se díky vám dozvěděl... důvody nezveřejním
http://www.youtube.com/watch?v=YRD_-oSJBKI