Monster Cable x Pro Co

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
MLorenzo

Re: Monster Cable x Pro Co

Příspěvek od MLorenzo »

axi12 píše:
Wohma píše:Psal jsem to tady snad stokrat, Sommer Spirit XXL ;)
Sorry, ja myslel, ze to je ta znacka :D :oops:
Sommer Cable je značka... a Spirit XXL druh kabeláže ;) ... šmarja... :D
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

MLorenzo píše:
axi12 píše:
Wohma píše:Psal jsem to tady snad stokrat, Sommer Spirit XXL ;)
Sorry, ja myslel, ze to je ta znacka :D :oops:
Sommer Cable je značka... a Spirit XXL druh kabeláže ;) ... šmarja... :D
Uz mi to taky doslo :D:P :oops:
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

co mam teda zkusenost, tak zatim oproti homemade kabelum monster vede, ne ze bych to nejak protezoval, ale po tom, co se mi dvakrat roze**al PW a kamaradovi kvuli spatne udelany dvoulince shorelo trafo, jsem poridil Prolink 500 mezi hlavu a box a Rock na kytaru, u obou to byl krok k lepsimu zvuku, to mi nikdo nevymluvi, a to i presto ze ten mezi hlavu a box ma jen 90cm a puvodni mel cca 40cm. Kamarad pouziva vyhradne tu studio serii (s bilejma konektorama) a hraje mu to sakra dobre. Zalezi ale asi i na zbytku vybavy, tak jako tak je to retezec a projevi se nejvic prave nejslabsi clanek, coz casto byvaji kabely.
Co mam ale vybornou zkusenost, jsou Solid core draty, az se k tomu dostanu, chci si tak prodratovat bednu. Za cenu par korun to hraje o neskutecny kus lip jak vsechno cenove dostupne do cca 15-30tis (kabel). Delam trochu do High endu a tyhle kabely (ted je vyrabi jeden clovek v USA a za prodratovani cely aparatury chtel cca 10 tis) pokorily az kabely za cca 200tisic. Akorat ze to nevydrzi moc ohejbani, takze je to vhodny opravdu spis na ty vnitrni casti.
Ostatne nekde jsem cetl, ze je to jeden z duvodu, proc stary efekty hrajou lip jak novy...
zakk_wylde
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zakk_wylde »

To je jasný, že Monster vede, jsou profesionálně spájený. To co si pájí lidi sami doma na koleně za pár kaček se tomu nemůže rovnat.
Gibson Les Paul Studio wine red/gold HW => Dunlop CryBaby 535 => MXR EVH Phase 90 => MXR stereo chorus => Marshall TSL602, kabely Monster ROCK
citizen.one

no ty firmy, co opravdu vedou, se ani vyrobou na kytary nezabejvaj, ale jsou i firmy, ktery pouzivaj ruzny technologie a materialy a kdeco, nicmene malokdo je takovej blazen, aby dal za kabel vic jak za kytaru, tadyta ceska firma dela hifi kabely, ale mela v nabidce i kytarovej kabel, myslim za neco mezi 5-10 tisic a verim, ze to bude opravdu jeste trochu jinde.

http://www.cable4you.eu/

tak jak tak se daji u tehle firem objednat i nastrojove kabely
axi12
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od axi12 »

citizen.one píše:no ty firmy, co opravdu vedou, se ani vyrobou na kytary nezabejvaj, ale jsou i firmy, ktery pouzivaj ruzny technologie a materialy a kdeco, nicmene malokdo je takovej blazen, aby dal za kabel vic jak za kytaru, tadyta ceska firma dela hifi kabely, ale mela v nabidce i kytarovej kabel, myslim za neco mezi 5-10 tisic a verim, ze to bude opravdu jeste trochu jinde.

To uz si myslim, ze neni pro hudebniky, ale pro audiofili.... :|
Kytara: Ibanez GRG 170DX + RM Bridge+
Kabel: Dělanej - 4,5m
Kombo: Právě žádné...
Struny: GHS 10
Trsátka: Dunlop Tortex 1mm (želva), Dunlop Jazz III
citizen.one

nj, tak ja jenom ze se pamatuju, ze v katalogu to meli vylozene jako nastrojovy kytarovy kabel :)
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

zakk_wylde píše:To je jasný, že Monster vede, jsou profesionálně spájený. To co si pájí lidi sami doma na koleně za pár kaček se tomu nemůže rovnat.
A jaky myslis, ze je v tom rozdil?
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
citizen.one

teoreticky zadny, je rozdil ve vodicich a konektorech, nicmene myslim, ze kdyby si nekdo koupil totoznej kabel a konektory a spajel si to na koleni doma, bude to temer urcite stejny...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Presne tak, pokud nekdo umi pajet a neudela tam nejaky studenak, tak by v tom nemel byt rozdil. Rozdil v kabelech a eventualne konektorech jsem ochoten akceptovat, i kdyz si myslim, ze v techto kvalitativnich (resp. cenovych) relacich jde o nepodstatne nuance - zvlaste vzhledem k tomu, ze se kytara stejne zpravidla zvuci (nahrava) mikrofonem a do hry vstupuje milion dalsich vlivu :)
Somnus Aeternus
Joey01

Příspěvek od Joey01 »

Woro90 píše:kabel má vliv na zvuk pouze pro ty, kteří vidí cenovku na něm - bez ní ten vliv ztrácí, pokud to není nějaký mizerně stíněný špagát, který chytá spoustu bordelu z okolí.

To mi přijde docela pravda...Já mám kabel ručně dělaný a nemůžu si to vynachválit
ESP Horizon NT II DBSB --> Laney GH50L --> VHT Special 6

"Z profilového avataru se dá vyčíst ledacos"

Paul Gray (1972-2010) R.I.P.
citizen.one

Wohma píše:Presne tak, pokud nekdo umi pajet a neudela tam nejaky studenak, tak by v tom nemel byt rozdil. Rozdil v kabelech a eventualne konektorech jsem ochoten akceptovat, i kdyz si myslim, ze v techto kvalitativnich (resp. cenovych) relacich jde o nepodstatne nuance - zvlaste vzhledem k tomu, ze se kytara stejne zpravidla zvuci (nahrava) mikrofonem a do hry vstupuje milion dalsich vlivu :)

tak tak, ale pro ten pocit, ze jo :)
ne, tak treba monster se mi nekrouti toliko jako PW a je celkove masivnejsi a neroztahuje jack, coz mi za to stoji...ja ho mel kdyz delali nejakou akci asi za 9 kil, takze uplne ok...
Santana

Příspěvek od Santana »

citizen.one píše:no ty firmy, co opravdu vedou, se ani vyrobou na kytary nezabejvaj, ale jsou i firmy, ktery pouzivaj ruzny technologie a materialy a kdeco, nicmene malokdo je takovej blazen, aby dal za kabel vic jak za kytaru, tadyta ceska firma dela hifi kabely, ale mela v nabidce i kytarovej kabel, myslim za neco mezi 5-10 tisic a verim, ze to bude opravdu jeste trochu jinde.

Nejlevnější doporučenej kabel od Cable4you k PRSce v dýlce asi 150 cm stával 2300 Kč. Dražší potom k mikráku něco kolem 7000 Kč. Je to ale špička. Hodně čistý. Bude to šlyšet i na Jolaně :lol:
citizen.one

Hm, tak to by me docela zajimalo, dneska jsem presel na Mogami Platinum, cena kolem 2000/5m kabel, ale zvuk diametralne odlisny od Monsteru, na prvni poslech celkem sok, ale pak uz se cloveku nechce zpatky. Zvuk fantasticky srovnany, vic basu, vic stredu, vic citelnosti a prijemnejsi vysky, ne ostre jako dava monster...
Cekam jeste na kabel mezi hlavu a box, ted mam Monster Performer 500 a byl to uz tehdy skok oproti docela paradni dvoulince, tak ted by mel byt zas, i kdyz to uz neni Platinum,ale jen gold serie...
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak my jsme ted na zkousce trosku cachrovali s kabelama, protoze basak nechal svoje kabely doma, takze jsem mu musel pujcit nejaky kabel z tech, co jsem mel ja. Uprimne muzu rict, z emoc neresim s jakym kabelem hraju, ale ted uz zacinam silne uvazovat o nejakem kvalitnejsim s takovym vyrovnanejsim prenosem. Stalo se tohle:
Vetsinou hraju na nejaky kabel (snad Warwick, nejde to precist uz ani) 4m za 160kc tusim :) . Basak chtel jit z aparatu do linky, tak jsem mu pujcil ten muj dlouhy kabel a vzal si jeden z kratkych (asi 1,5m) kabelu, ktere jsem pouzival k propojovani efektu. Ted jedu primo kytara--->hlava---->box, takze se mi jen tak valely v kufru pro kytaru. Hral jsem na ten kratky Neutrick a zvuk mi ani neprisel nejak zmeneny oproti jinym zkouskam, jen jsem byl na kratkem provazku :D Pohoda, hrali jsme, ale pak basak kabely nasel, tak mi vratil muj dlouhy. Prehodil jsem kabely a k memu prekvapeni nastala obrovska zmena. Warwick byl urvany a mel najednou hnusne basy. Taky stredy ubyly. Zapojil jsem Neutrick a bylo to proste jinde... Zvuk pekne citelny, pevnejsi v basech, vice stredu a vysky uz nebyly tak urvane - ostre.

Jak to tak vidim, tak si asi koupim nejaky pekny novy kabel. Nejspise u pana Smrcky. Jestli teda mate dobre zkusenosti s jeho kabely... Efekty jsou paradni to vim, ale sam nevim jak jsou na tom jeho kabely.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
citizen.one

no smrcka dela obdobu tehle Mogami (resp konektory), ale sam uznava prave Mogami jako viteze testu jeste dostupnych kabelu. Dokonce o tom na zdejsim foru na bazaru a myslim i na sve strance pise.
Mogami jsou dostupne v USA a nemecku, cena byla 75E + 10E postovne.
Uprimne doufam ze se mi nedostanou do ruky jeste nejake lepsi, bez ohledu na cenu jsem pak schopen poridit kdeco :)
Takhle jsem presel od noname a lowend na Planet Waves, pak na Monster a ted o dalsi level, ale slysel jsem i o safra drahych zajimavych kabelech, Cable4You bude mezi patrit, ale otazka jeste az tak dobre.
Jinak se mi ted osvedcilo propajeni vicedratovych kabelu, ne jen pripadne zapojeni, v mem pripade do svorek u EVM, zvuk se zase o kousek posunul dal...uz je to skoro sice jak hifi, ale mnohdy malickosti, ktere nestoji nic nebo temer nic a muze je zkusit kdekdo...jako napr vytlumovani zadni steny repraku filcem, ktery sice uz dneska taky neni za pakatel, ale da se to.
Podkladani boxu na jehlany nebo alespon kolecka ma taky sve vyhody...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

me to prijde jako trochu alchymie. pro me ma vetsi vliv na zvuk jakym hraju trsatkem, jak prekroutim presence nebo jestli mam novy struny. nedejboze kdyz mi v signal splitteru dochazi baterka :)

momentalne hraju na spectraflex, ale ted se mi zacina nejak dojebavat jeden jack takze pujde na reklamaci. tyhle kabely jsou zvukove ok (mam ho zejmena proto ze se malo krouti do uzlu - izolace je z tkaniny, vypada to jak drat od zehlicky), nicmene nedoporucuju ty verze s silent jackem - maji nejaky opravdu dementni patent ktery ve stratech nefunguje - u kytar s jackem z boku neni problem. jednoduchy reseni je takovy ze tu stranu s silent plugem davam do ladicky :)

jinak hraju na nejaky drazsi typ cordialu s konektorama neutrik. je sice tvrdy, ale zvukove naprosto dostacujici (o dost lepsi nez planet waves a drazsi kabely me nepresvedcily o sve mimoradnosti) a tyhle pro me placebalni efekty typu monster cable nechavam jinym kteri to oceni vic nez ja :)
Skořepný Šokátor

Příspěvek od Skořepný Šokátor »

Já mám s Warwickem blbou zkušenost - od 4 měsíce hraní mi prostě přestal vést signál (prostě to nehrálo), teď mám skoro rok levnej AXL a funguje bez problémů.
fekál.
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Warwicky nejsou dobre kabely. Do zacatku OK, ale jak uz zacne clovek investovat, tak urcite vymenit aspon za ty zlaceny PW nebo za pajenej.
Somnus Aeternus
citizen.one

Kinx píše:me to prijde jako trochu alchymie. pro me ma vetsi vliv na zvuk jakym hraju trsatkem, jak prekroutim presence nebo jestli mam novy struny. nedejboze kdyz mi v signal splitteru dochazi baterka :)

momentalne hraju na spectraflex, ale ted se mi zacina nejak dojebavat jeden jack takze pujde na reklamaci. tyhle kabely jsou zvukove ok (mam ho zejmena proto ze se malo krouti do uzlu - izolace je z tkaniny, vypada to jak drat od zehlicky), nicmene nedoporucuju ty verze s silent jackem - maji nejaky opravdu dementni patent ktery ve stratech nefunguje - u kytar s jackem z boku neni problem. jednoduchy reseni je takovy ze tu stranu s silent plugem davam do ladicky :)

jinak hraju na nejaky drazsi typ cordialu s konektorama neutrik. je sice tvrdy, ale zvukove naprosto dostacujici (o dost lepsi nez planet waves a drazsi kabely me nepresvedcily o sve mimoradnosti) a tyhle pro me placebalni efekty typu monster cable nechavam jinym kteri to oceni vic nez ja :)

tak trsatko je dalsi docela zasadni casti retezce :D postupne jsem sesel az na skoro nejtensi, nicmene driv se na ne myslim hralo, pro me je snazsi kontrolovat na nich dynamiku...

spectraflex vypadaji dobre, celkem by me zajimalo porovnani s monsterem a mogami, uz mezi nima byl opravdu na prvni poslech vyrazne slysitelny rozdil, potvrdil to i zbytek kapely, kterej uz bere to moje vecny stelovani s vybavou dost s rezervou :)

ale na doma mam takovej ten starej telefoni drat, tim ze je kratkej, tak je to ok...
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“