Změna profilu krku

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
Flajtr

Re: Změna profilu krku

Příspěvek od Flajtr »

woro90 píše:Jde o to, jestli na to chceš dávat barvu nebo lak. Pokud chceš vidět dřevo, dáš dospod lak k broušení, přebrousíš, a na to rovnou nastříkáš vrchní lak. Pokud to bude přikryté barvou, použiješ stříkací tmel, který také přebrousíš až na na dřevo, přes to dáš barvu a přes tu teprve vrchní lak.
Díky, bude tam barva a přes to bezbarvej já jsem jenom nevěděl jestli ten tmel stačí jako základ nebo musím použít tmel a ješte základ. Tata mi to veme do práce, tam stříkají prej nějakým drahým tmelem tak ho nemusím kupovat. Ještě jednou díky
dfleischer

Příspěvek od dfleischer »

Potom určitě napiš jak to dopadlo,jakýma barvama si to nakonec stříkal atd.:-)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Určitě sem hodím nějaký fotky, momentálně jsem u odstraňování laku a je to pěkná řehole je to tvrdý jak kamen :D . Zítra upravím profil krku dobrousím to a pak to půjde bohužel až za 4 týdny k lakýrníkum takže musím počkat, chtěl jsem upravit i korpus ale kašlu na to protože bych to urcite zvrtal a taky doufám, že se ten airbrush tomu klukovi povede mám už vzor v komplu :D :twisted:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Čau, sorry, že se zase ptám, ale teď brousím kytaru a jsem na dřevě. Má cenu to stříkat ještě jednou tím plničem ? Mě tata furt říká, že se na to mám vybodnout, že když už tam ten plnič je z fabriky tak že to stačí. Odpovídejte pokud možno rychle. Nerad bych se s tím zbytečně dřel 2x když můžu jen jednou, je to pěkná dřina :lol: .
woro90

Příspěvek od woro90 »

Flajtr píše:Čau, sorry, že se zase ptám, ale teď brousím kytaru a jsem na dřevě. Má cenu to stříkat ještě jednou tím plničem ? Mě tata furt říká, že se na to mám vybodnout, že když už tam ten plnič je z fabriky tak že to stačí. Odpovídejte pokud možno rychle. Nerad bych se s tím zbytečně dřel 2x když můžu jen jednou, je to pěkná dřina :lol: .
Myslím že to není potřeba, i když záleží na tom, kam jsi to obrousil. Možná tam toho radši trochu cákni, jestli to máš po ruce. Pokud ne, zjistíš to snadno - přetřeš to řidším bezbarvým lakem a uvidíš jestli se vsakuje nebo schne na povrchu.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Dík, to byla rychlovka :D , já to vzal na dřevo jen lehce a ani se do toho nebudu nějak zařezávat tak to asi bude stačit. Včera jsem dělal na kytaře něco se silikonem tak jsem to pak umýval hadrem namočeným v ředidle a vypařovalo se to dlouho. A jestli to na nějakým místě bude obroušený trochu víc tak se taky nepo...u :D je to kejtra za 1800 :lol:
mrkendy

Příspěvek od mrkendy »

by me zajimalo, jak si mohl zmenit profil krku a zaroven se neprobrousit pres plnic..
woro90

Příspěvek od woro90 »

mrkendy píše:by me zajimalo, jak si mohl zmenit profil krku a zaroven se neprobrousit pres plnic..
no jo, recht :lol:
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

a mluvi porad o krku?
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

mrkendy píše:by me zajimalo, jak si mohl zmenit profil krku a zaroven se neprobrousit pres plnic..
tak ja bych se tomu u tehle tlustokozcu moc nedivil :-D
i kdyz si taky myslim ze ted uz se bavi o tele...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

:D Jo je fakt, že jsem přeskočil ke korpusu, krk jsem si upravil a můžu říct, že teď padne mnohem líp do ruky a jsem s tím spokojenej. Jeste tu kytaru nemám zkompletovanou ale jde to prostě cítit. Dělal jsem to rašplou a pak dobrušoval smirglama a není to nerovnoměrný nebo tak něco ( kupodivu ). Taťka mi dneska nesl do práce ten krk na to nastříkání plničem, to je jasný, že když jsem to bral rašplou, že to musím udělat znova :wink:
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Hoši sorry, že zase otravuju a sám si už připadám jako vůl, ale pořád mi nevychzí čas na barvu a na lak a proto o tom jen čtu. Co tu psal petrpeter a co jsem se dočetl z článku kytaráře pana Procházky tak jsem přehodnotil nitrolaky ( sice akusticky dobré ale ne zas tak trvanlivé jak mi potvrdil i můj kmotr který je truhlář a hlavné špatně aplikovatelné s nejistým výsledkem ) a došel k tomu, že polyuretan bude lepší ( akusticky dobrý, odolný a dobře aplikovatelný s jistým výsledkem ) asi bych tedy udělal barvu černým dvousložkovým polyuretanem a vrch bezbarvým taktéž dvousložkovým polyuretanem. Trochu jsem se o tom bavil s kmotrem a on se v lakování hud.nástrojů nevyzná ale říkal, že to nitro není zas tak odolné a říkal ať si vyberu nějaká dvousložkový a co jsem se dočetl tak, že se i špatně stříká. Když jsem se zeptal strýce který dělal klavíry tak mi řekl ať to udělám šelakovou politurou a to jsem se jen pousmál, ani bych to nechtěl a hlavně je to hrozně obtížné udělat ( holt stará škola ) 8)
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Tak šelak se na hudební nástroje používá od tý doby, co poprvé někoho napadlo smontovat nějak dřevo dohromady tak, aby to hrálo. Tzn, nějakej ten pátek už to bude :D Je to tradiční záležitost. Pak někdo přišel s tim, že šelak sice supr, ale na masovou výrobu je naprd, protože se nanáší růčo a nedá se stříkat, tak do hudebního průmyslu ve velkym vstoupila nitrocelulosa, která je, dá se říct, prostě chemickou náhražkou šelaku. No a jak šel čas, ukázalo se, že nitro sice taky super, ale tak trochu chemicky nestálý, časem se v laku tvoří miniaturní prasklinky, do kterejch vniká vlhkost, z miniaturních prasklinek jsou už ne tak miniaturní prasklinky a za čas jsou z těch kytar nádherný vintage kousky, který se dneska platí zlatem :D No a taky že vlastně zabíjí zvířátka a kytičky. Tak se na to dneska nejčastěji stříká polyuretan, páč je to držák:) Jeho pozitiva se sice přibližujou, ale nedosahujou těch, co má nitro, na druhou stranu ale skoro vůbec netrpí jeho nedostatkama. A to je asi konec přběhu:)
Nějakej hudební geek ti samozřejmě řekne, že polyuretan je k prdu, páč to prostě zaleješ do umělý hmoty a dřevo nebude vibrovat a podobný kecy, ale když tam toho nedáš centimetrovou vrtstvu, tak samozřejmě žádnej normální člověk nepozná sebemenší rozdíl. Takže tak:)
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Jo taky si myslím, u nitra člověk nemá tu jistotu, že se to povede ale zvukově je nitro dobré, u mé kytary to stejně nemá cenu hrotit. A navíc je fakt, že polyuretan za nitrem nějak významněji nezaostává a hlavné je pevný a stálý. Dík za odpověd určitě mi pomohla :wink: :!:
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“