Díky, bude tam barva a přes to bezbarvej já jsem jenom nevěděl jestli ten tmel stačí jako základ nebo musím použít tmel a ješte základ. Tata mi to veme do práce, tam stříkají prej nějakým drahým tmelem tak ho nemusím kupovat. Ještě jednou díkyworo90 píše:Jde o to, jestli na to chceš dávat barvu nebo lak. Pokud chceš vidět dřevo, dáš dospod lak k broušení, přebrousíš, a na to rovnou nastříkáš vrchní lak. Pokud to bude přikryté barvou, použiješ stříkací tmel, který také přebrousíš až na na dřevo, přes to dáš barvu a přes tu teprve vrchní lak.
Změna profilu krku
Re: Změna profilu krku
-
dfleischer
Potom určitě napiš jak to dopadlo,jakýma barvama si to nakonec stříkal atd.
Určitě sem hodím nějaký fotky, momentálně jsem u odstraňování laku a je to pěkná řehole je to tvrdý jak kamen
. Zítra upravím profil krku dobrousím to a pak to půjde bohužel až za 4 týdny k lakýrníkum takže musím počkat, chtěl jsem upravit i korpus ale kašlu na to protože bych to urcite zvrtal a taky doufám, že se ten airbrush tomu klukovi povede mám už vzor v komplu

Čau, sorry, že se zase ptám, ale teď brousím kytaru a jsem na dřevě. Má cenu to stříkat ještě jednou tím plničem ? Mě tata furt říká, že se na to mám vybodnout, že když už tam ten plnič je z fabriky tak že to stačí. Odpovídejte pokud možno rychle. Nerad bych se s tím zbytečně dřel 2x když můžu jen jednou, je to pěkná dřina
.
Myslím že to není potřeba, i když záleží na tom, kam jsi to obrousil. Možná tam toho radši trochu cákni, jestli to máš po ruce. Pokud ne, zjistíš to snadno - přetřeš to řidším bezbarvým lakem a uvidíš jestli se vsakuje nebo schne na povrchu.Flajtr píše:Čau, sorry, že se zase ptám, ale teď brousím kytaru a jsem na dřevě. Má cenu to stříkat ještě jednou tím plničem ? Mě tata furt říká, že se na to mám vybodnout, že když už tam ten plnič je z fabriky tak že to stačí. Odpovídejte pokud možno rychle. Nerad bych se s tím zbytečně dřel 2x když můžu jen jednou, je to pěkná dřina.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Dík, to byla rychlovka
, já to vzal na dřevo jen lehce a ani se do toho nebudu nějak zařezávat tak to asi bude stačit. Včera jsem dělal na kytaře něco se silikonem tak jsem to pak umýval hadrem namočeným v ředidle a vypařovalo se to dlouho. A jestli to na nějakým místě bude obroušený trochu víc tak se taky nepo...u
je to kejtra za 1800 
by me zajimalo, jak si mohl zmenit profil krku a zaroven se neprobrousit pres plnic..
no jo, rechtmrkendy píše:by me zajimalo, jak si mohl zmenit profil krku a zaroven se neprobrousit pres plnic..
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
a mluvi porad o krku?
tak ja bych se tomu u tehle tlustokozcu moc nedivilmrkendy píše:by me zajimalo, jak si mohl zmenit profil krku a zaroven se neprobrousit pres plnic..
i kdyz si taky myslim ze ted uz se bavi o tele...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
www.black-audio.net
Hoši sorry, že zase otravuju a sám si už připadám jako vůl, ale pořád mi nevychzí čas na barvu a na lak a proto o tom jen čtu. Co tu psal petrpeter a co jsem se dočetl z článku kytaráře pana Procházky tak jsem přehodnotil nitrolaky ( sice akusticky dobré ale ne zas tak trvanlivé jak mi potvrdil i můj kmotr který je truhlář a hlavné špatně aplikovatelné s nejistým výsledkem ) a došel k tomu, že polyuretan bude lepší ( akusticky dobrý, odolný a dobře aplikovatelný s jistým výsledkem ) asi bych tedy udělal barvu černým dvousložkovým polyuretanem a vrch bezbarvým taktéž dvousložkovým polyuretanem. Trochu jsem se o tom bavil s kmotrem a on se v lakování hud.nástrojů nevyzná ale říkal, že to nitro není zas tak odolné a říkal ať si vyberu nějaká dvousložkový a co jsem se dočetl tak, že se i špatně stříká. Když jsem se zeptal strýce který dělal klavíry tak mi řekl ať to udělám šelakovou politurou a to jsem se jen pousmál, ani bych to nechtěl a hlavně je to hrozně obtížné udělat ( holt stará škola ) 
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Tak šelak se na hudební nástroje používá od tý doby, co poprvé někoho napadlo smontovat nějak dřevo dohromady tak, aby to hrálo. Tzn, nějakej ten pátek už to bude
Je to tradiční záležitost. Pak někdo přišel s tim, že šelak sice supr, ale na masovou výrobu je naprd, protože se nanáší růčo a nedá se stříkat, tak do hudebního průmyslu ve velkym vstoupila nitrocelulosa, která je, dá se říct, prostě chemickou náhražkou šelaku. No a jak šel čas, ukázalo se, že nitro sice taky super, ale tak trochu chemicky nestálý, časem se v laku tvoří miniaturní prasklinky, do kterejch vniká vlhkost, z miniaturních prasklinek jsou už ne tak miniaturní prasklinky a za čas jsou z těch kytar nádherný vintage kousky, který se dneska platí zlatem
No a taky že vlastně zabíjí zvířátka a kytičky. Tak se na to dneska nejčastěji stříká polyuretan, páč je to držák:) Jeho pozitiva se sice přibližujou, ale nedosahujou těch, co má nitro, na druhou stranu ale skoro vůbec netrpí jeho nedostatkama. A to je asi konec přběhu:)
Nějakej hudební geek ti samozřejmě řekne, že polyuretan je k prdu, páč to prostě zaleješ do umělý hmoty a dřevo nebude vibrovat a podobný kecy, ale když tam toho nedáš centimetrovou vrtstvu, tak samozřejmě žádnej normální člověk nepozná sebemenší rozdíl. Takže tak:)
Nějakej hudební geek ti samozřejmě řekne, že polyuretan je k prdu, páč to prostě zaleješ do umělý hmoty a dřevo nebude vibrovat a podobný kecy, ale když tam toho nedáš centimetrovou vrtstvu, tak samozřejmě žádnej normální člověk nepozná sebemenší rozdíl. Takže tak:)
Jo taky si myslím, u nitra člověk nemá tu jistotu, že se to povede ale zvukově je nitro dobré, u mé kytary to stejně nemá cenu hrotit. A navíc je fakt, že polyuretan za nitrem nějak významněji nezaostává a hlavné je pevný a stálý. Dík za odpověd určitě mi pomohla