kytara do 5k

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Re: kytara do 5k

Příspěvek od kvapo »

Jo díky mám vyhlídlou 8080 jen pořád nevím rozdíly v čem se liší na stránkách jen že ta v65 má Two seperate channels a ta 8080 ma taky 2 kanály jen nepíšou odděleně a pak nějaké zkratky kterým nerozumím těch efektů...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Je pozdě večer a jsem fakt hrozně línej to dohledávat, takže jestli chceš odpověd, skopíruj mi sem btechnický popisy a pak ti povím, o co jde...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

Ok
VS65R

* 65 Watt Valvestate power stage into 1x12" speaker.
* ECC83 [12AX7] pre-amp valve active on both channels.
* Two seperate channels 'Clean' and 'Overdrive'.
* Treble, Middle and Bass controls plus Tone Shift switch for tonal options on the
* Clean channel.
* Gain, Volume, Treble, Bass and dramatic Contour control on the Overdrive channel.
* Built-in spring Reverb.
* Headphone jack [which mutes the internal speaker].
* Line Out jack for connection to external equipment.

8040 - This 40 Watt, 1x12, twin channel combo features an ECC83 (1 2AX7) valve in the Boost channel's pre-amp section for authentic valve distortion. Contour, Reverb and an Effects Loop make this amp equally effective at home, on stage or in the studio.

8080 - A two channel, 80 Watt, 1x12 combo with an ECC83 pre-amp valve in its Boost channel. It also features Contour, footswitchable Reverb, an Effects Loop plus a Clean/Crunch switch on the Normal channel and an OD1/0D2 option on the Boost. Thanks to its killer features, versatility and tone, the 8080 is currently Marshall's best seller.
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

kvapo píše: 8080 - A two channel, 80 Watt, 1x12 combo with an ECC83 pre-amp valve in its Boost channel. It also features Contour, footswitchable Reverb, an Effects Loop plus a Clean/Crunch switch on the Normal channel and an OD1/0D2 option on the Boost. Thanks to its killer features, versatility and tone, the 8080 is currently Marshall's best seller.
Staré verze Marshall Valvestate jsou velmi povedené.

Podle toho co jsi postnul, tak 8040 a 8080 se liší v tom, že 8080 má dva gainy, ale ruku do ohně bych za to nevrazil. Já hrál na verzi 8040 a byla dost uřvaná i na zkušebnu. Ještě je možnost pořídit si 8240.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

no já mám možnost koupit 8080 za 5 tis. 5let starou... na domácí hraní a do zkušebny a moc se v tom nevyznám...
teď mi psal že tenhle typ se samozřejmě neprodává je starší tak se bude asi lehce lišit ,
má to 2efekty jeden se silnějším další se slabším zkreslením, že je to spíš overdrive a druhý distortion
knoflík pro kontury takže se to může poladit od jemného zkreslení až po ostré-metal
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Tak já moc dobře vím, jak staré verze hrají. Musíš si najít popisky staré VS verze - ta třetí nebo kolikáta generace stojí za starou belu. Takže to, že je to stará verze VS je dobře. Ta nová nehraje.
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

kvapo píše:Ok
VS65R

* 65 Watt Valvestate power stage into 1x12" speaker.
* ECC83 [12AX7] pre-amp valve active on both channels.
* Two seperate channels 'Clean' and 'Overdrive'.
* Treble, Middle and Bass controls plus Tone Shift switch for tonal options on the
* Clean channel.
* Gain, Volume, Treble, Bass and dramatic Contour control on the Overdrive channel.
* Built-in spring Reverb.
* Headphone jack [which mutes the internal speaker].
* Line Out jack for connection to external equipment.

8040 - This 40 Watt, 1x12, twin channel combo features an ECC83 (1 2AX7) valve in the Boost channel's pre-amp section for authentic valve distortion. Contour, Reverb and an Effects Loop make this amp equally effective at home, on stage or in the studio.

8080 - A two channel, 80 Watt, 1x12 combo with an ECC83 pre-amp valve in its Boost channel. It also features Contour, footswitchable Reverb, an Effects Loop plus a Clean/Crunch switch on the Normal channel and an OD1/0D2 option on the Boost. Thanks to its killer features, versatility and tone, the 8080 is currently Marshall's best seller.
Pozor, zásadní rozdíl - 8040/8080 používají elektronku jen na zkresleném kanálu! VS asi nebude mít efektovou smyčku, ale navíc má line-out a sluchátkový výstup. 8080 má 2 kanály, ale 4 módy zvuku
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Nero píše:VS asi nebude mít efektovou smyčku
Mám 8240 a efektovou smyčku má.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Já ale mluvím konkrétně o VS65...

PetrPeter 1975 - 2008
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

takže kterej byste mi zhruba doporučili na netu je takovej výběr až jde laikovi hlava kolem :D
teď sem třeba viděl Valvestate VS 102R za 6tis. což už zase není rozdíl od toho 8080 kde chce 5500....

Jen mi přijde, že mají málo efektů jasně jsou starší...kamoš má rolanda a má tam4 efekty prej je sice stejně nepoužívá... ale problém je u mě, že pořádně nevím co si vybrat na doma a časem do zkušebny...
na doma nějakej výkon moc nepotřebuju to spíš budu zeslabovat jinak by to letělo z baráku, ale ta zkušebna...

s tím mím nevědícím stylem to je těžké...kombo na doma časem do zkušebny... na rock a metal vážně se v tom moc nevyznám...a ještě do toho ten výběr.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Hele, rozhodni se fakt podle aktuální nabídky a pak zejméma výkonu. Pokud jde o zvuk, je to fakt to samý. Jestli to chceš na doma, nemá smysl brát víc jak 40W. Pokud zkušebna, tak rohodně více než 40W, ale doma ti to pak urve hlavu.

PetrPeter 1975 - 2008
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

No právě, že chci na oboje - zkušebna i na doma... a snad když nebudu hrát na plnej kotel to půjde ne?stáhnout hlasitost není problém :D nestrašte... :D
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Problém je v tom, že tu hlasitost máš nějak ovládanou a běh potenciometru není přesně lineární co se týče nárůstu hlasitosti. Ze začátku ti to docela dost skočí, pak to jde pomaleji. Takže nízká hlasitost se nastavuje u silných aparátů blbě.

PetrPeter 1975 - 2008
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

jasně takže i když to budu mít skoro utlumené může to hrát díky tomu potenciometru hrát nevypočitatelně jestli to chápu...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jsem to nemyslel - spíš to ultumené nebude hrát zcela 100% co do kvality zvuku a hlavně čím silnější aparát, tím kratší část dráhy potenciometru ti nabídne hlasitost, která bude doma snesitelná. Pak to dost skokově zesílí.

PetrPeter 1975 - 2008
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

kvapo píše:jasně takže i když to budu mít skoro utlumené může to hrát díky tomu potenciometru hrát nevypočitatelně jestli to chápu...
Prostě to bude hrát daleko za možnostmi. Asi jako by sis světlost na monitoru dal na 10% taky to nebude ono.
.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
biker_xx

Příspěvek od biker_xx »

Možná budu trochu mimo, popisuju jen zkušenosti s VS 8240 a můžu k tomu říct, že si můžeš předzesik natavit, jak chceš a hlasitost na konci si můžeš nastavit úplně od potichu docela v klidu, žádný skokový ani nevypočitatelný chování to nemá a vliv na zvuk má koncovej zesik prakticky minimální.
- 2008 Gibson Les Paul Standard
- 2009 ESP Horizon FR II
- 1999 Fender Stratocaster USA Custom Vintage
- 1986 Gibson Explorer
---------------------------------------
- 1997 Ephiphone AJ18SCE
- 2021 Gibson Hummingbird Custom Adirondack
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

tak pánové je to doma...docela velká krabice bude dominanta pokoje :D a prodávající taky říkal, že na doma to hraje, ale samozřejmě čím hlasitější tím kvalitnější.. no ještě splašit tu kytáru a budu drnkat http://www.muzikmanie.cz/prodej/Fokus-UL200S-BLK asi se v Brně stavím osobně zkusím jak mi sedne...jinak já asi prd poznám...takže zatím dikes za rady
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Co mas teda za aparat?
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
kvapo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kvapo »

marshall valvestate 8080
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“