Poškrábaný lak
Pravidla fóra
Poškrábaný lak
Zdravím,
nevím, jestli zdejší vyhledávání nefunguje (nebo alespoň tak, jak by mělo), ale na hesla "poškrábaný" nebo "škráb" nic nenachází...
Čistil jsem Silichromem chromové rámečky okolo snímačů a nedopatřením (na facku) hadrem od Silichromu přejel po laku... Vzniklo mi zde několik vlasových škrábanců. Čím doporučujete je šetrně a zároveň účinně rozleštit?
Díky!
Ondra
nevím, jestli zdejší vyhledávání nefunguje (nebo alespoň tak, jak by mělo), ale na hesla "poškrábaný" nebo "škráb" nic nenachází...
Čistil jsem Silichromem chromové rámečky okolo snímačů a nedopatřením (na facku) hadrem od Silichromu přejel po laku... Vzniklo mi zde několik vlasových škrábanců. Čím doporučujete je šetrně a zároveň účinně rozleštit?
Díky!
Ondra
-
Teorge
Re: Poškrábaný lak
Hoj, já používám Dunlop Bodybloss 65 - Cream Carnauba, škrábance částečně zmizí, jen to vždy tím přeseru a mám všude šmouhy 
Ale říkáš, že se tedy ten Bodybloss vyplatí...? Předpokládám, že to bude lehce abrazivní...
Šmouhy jsou už věcí druhou, možná by na ně zabrala ta (čistě) leštěnka od Dunlopu (Guitar Polish & Cleaner).
Šmouhy jsou už věcí druhou, možná by na ně zabrala ta (čistě) leštěnka od Dunlopu (Guitar Polish & Cleaner).
-
Teorge
Nevím, co je to abrazivní a nechce se mi to teď bohužel hledat, pardon. Je to hustotou i barvou hodně podobné tělovému mléku a po pořádném rozetření to nejde vidět, jen se ta kytara víc leskne.
Abrazivní znamená, že jsou v tom pevný částečky (při rozetření mezi prsty cítíš jakoby jemný písek) který fungují jako brusivo.
Asi to teda zkusím... Dva roky jsem kytaru udržel bez jediného škrábance, chvilka nepozornosti a je to v prdeli
Asi to teda zkusím... Dva roky jsem kytaru udržel bez jediného škrábance, chvilka nepozornosti a je to v prdeli
-
Teorge
Ne částečky v tom necítím (teď jsem to zkoušel). Fakt je to jak pleťové mléko, až na to že to trochu smrdí chemií.
ondrasheq píše:. Dva roky jsem kytaru udržel bez jediného škrábance, chvilka nepozornosti a je to v prdeli
Bože, co na tom.. Kytara je na hraní a ne počítání škrábanců, kor vlasových
Viděl jsi, jak vypadá heavy relic ?
I´m wheels... movin´wheels
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ta na šmouhy opravdu dobře zabírá. Nicméně dokáže rozleštit i vlasové škrábance.ondrasheq píše: Šmouhy jsou už věcí druhou, možná by na ně zabrala ta (čistě) leštěnka od Dunlopu (Guitar Polish & Cleaner).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Každej to má "hozený jinak" - jsem zvyklý se o svoje věci starat a pečovat o ně...Tonda píše: Bože, co na tom.. Kytara je na hraní a ne počítání škrábanců, kor vlasových![]()
Je to jako třeba s autem - někoho nerozhodí, když auto odře - taky je přeci jenom na ježdění - mě to bude štvát a budu to řešit... Takže tyhle věci bych nechal stranou - "proč".
Jestli tím chceš naznačit, že já se o svý věci asi nestarám, tak ti ukážuje moje auta (a motorky)ondrasheq píše:Každej to má "hozený jinak" - jsem zvyklý se o svoje věci starat a pečovat o ně...Tonda píše: Bože, co na tom.. Kytara je na hraní a ne počítání škrábanců, kor vlasových![]()
Je to jako třeba s autem - někoho nerozhodí, když auto odře - taky je přeci jenom na ježdění - mě to bude štvát a budu to řešit... Takže tyhle věci bych nechal stranou - "proč".
Ale u kytary řešit vlasový škrábanečky to mi přijde .. no, zbytečný
To bys jí musel dát do vitríny a koukat se na ní.
Neznám Tě, nevím proč bych měl řešit Tvoje auta a motorky. Říkám jediné - vím co chci (škrábanců se zbavit), nerozmlouvej mi to, nedám se. Pokud nemáš nic k věci, pak nevím, proč přispíváš... 
O autech jsi přece začal ty, nebo ne ?
A myslím to s tebou dobře - čím dřív se smíříš s tím, že ty škrábance budou časem přibývat, tím líp pro tebe
Tohle je totiž k věci víc, než ti dochází. Nejde o to, čím miláška patlat
Jde o to zbavit se tý obsedantní neurózy (tu má teda ze začátku asi každej) ...
A myslím to s tebou dobře - čím dřív se smíříš s tím, že ty škrábance budou časem přibývat, tím líp pro tebe
Tohle je totiž k věci víc, než ti dochází. Nejde o to, čím miláška patlat
Jde o to zbavit se tý obsedantní neurózy (tu má teda ze začátku asi každej) ...
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
no kdyz ti vadi todle tak sem zvedav jak sneses to, ze cely zadek budes mit ojebany od pasku...nebo kvuli toho zacnes nosit ksandy? 
Nevíte někdo náhodou jestli se prodává něco i na voskované kytary? Snad nevadí že sem to postnul sem.... 
Porizka - BS Custom 8
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
Ibanez - RGA 8
Line6 - POD X3
Orange - PPC 212
!!!!!Morava!!!!!
Fractal Audio - Axe-Fx ULTRA už brzooo!!!
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Na nástroje s tímto finišem bych prostě použil nějaký polish na bázi vosku a vymalováno. Na trhu takové jsou.DirX píše:Nevíte někdo náhodou jestli se prodává něco i na voskované kytary? Snad nevadí že sem to postnul sem....
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Tak škrábance mě osobně nevadí.Kdyby mě zajímal každej škrábanec,asi bych si tu kytaru nechal někam zasklít a jen se na ní díval. Osobně jí mam poškrábanou jako prase a je mi to jedno.Je to stagg. Ten si nezaslouží ani nějakou údržbu.
Samozřejmě kdybych měl Gibsona,tak ho asi opečuju,ale moc bych to neřešil.koupil bych z kytar set na údržbu,co stojí asi 1000,- a hotovo.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas s Tondou, při živém hraní se člověk různým bouchancům, vrypům, odřeninám ba i prasklinám jednoduše nevyhne (tedy pokud nehraje pouze vážnou muziku v klimakterizovaných sálech.
).
Z mého pohledu má být na kytaře vidět, že se na ní hraje - není to železniční model do vitríny...Měl jsem kamaráda, co svůj nástroj stále dokonale leštil až se najednou začly objevovat nedřív malé a pak stále větší hrudky koroze na kovových částech - říkali jsme mu "rezavej basák".
Z mého pohledu má být na kytaře vidět, že se na ní hraje - není to železniční model do vitríny...Měl jsem kamaráda, co svůj nástroj stále dokonale leštil až se najednou začly objevovat nedřív malé a pak stále větší hrudky koroze na kovových částech - říkali jsme mu "rezavej basák".
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
Pánové, mám podobnej problém. Jedno nejmenovaný vemeno z kachny, mi pobryndalo Gibsona pálenkou. Než jsem si toho všimnul, naleptalo mi to lak. Special Faded jsou známý tím, že na nich pan Gibson při výrobě lakem dost šetřil a tak je to až na dřevo. Štve mě to, protože za tuhle kytaru jsem před pár rokama vypláznul 26litrů. Poraďte, mám to zkusit zakamuflovat? Šelak je dost drahej na experimentování a musel bych chytit ten správnej odstín. No a povýst se to nemusí. Nebo to mám nechat jako opotřebení a jen zavoskovat dřevo? Používám Dunlop 65 Bodygloss- Cream of Carnauba.
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
A odešel po svých? Trochu mi to připomíná, když si náš druhej kytarista nabrousil trsátko o "koberec", kterým je potažená moje 100W lampová hlava kopie Marshall JCM 900 a udělal do něj brutální rejhy. To bylo na zabití.Buldokill píše:Pánové, mám podobnej problém. Jedno nejmenovaný vemeno z kachny, mi pobryndalo Gibsona pálenkou. Než jsem si toho všimnul, naleptalo mi to lak.
K tomu tvýmu Gibsonu, je to na blbým místě, aby to vypadalo jako opotřebení a u takhle drahýho kousku je škoda to tak nechat. Být tebou svěřil bych to odborníkovi.
kytary: Yamaha Pacifica 821D, J.J.Gtrs Warbeast, španěly Admira a 2 x J.J., J.J.Gtrs - 7string PRSo, steelstring J.J. ala Martin 00, Jolana Diamant
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
kombo: Mesa Boogie Nomad 55, Beaver 50W (kopie Valvestate)
apec: Beaver 100W (kopie JCM Slash), 200W bedna
nějaký efekty, kabely, trsátka atd.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Buldokill: Tohle je IMHO poměrně problém - je to na špatném místě a ještě k tomu vypleptané skrz lak. Já bych do toho v domácích podmínkách nešehal a neexperimentoval, protože výsledek, by mohl být horší, než toto poškození. Zkusil bych stavitele kytar, či lepšího kytaráře, ať ti to minimálně skonzultuje, protože tohle mi nepřipadá na jednoduchou opravu, aby to k něčemu vypadalo.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com