behringer-marshall
Pravidla fóra
Re: behringer-marshall
Marshall ! Nejlepší značka to jistí!
Z těch dvou bych si nevybíral.
Raději bych hrál přes počítač.
Z těch dvou bych si nevybíral.
Raději bych hrál přes počítač.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Z těhle dvou behringer - nebo ještě lépe, pošlu ti číslo účtu a pošli mi na něj peníze, co bys do toho chtěl investovat. Bude to skoro stejně vhodná investice
K věci - kolik máš na ten aparát peněz?
K věci - kolik máš na ten aparát peněz?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
behringer
- Skořepný Šokátor
Prosím tě, ty jsi spadl odkud? Behr za 1000 vs. Marshall za 4000? Ty jseš dobrej teda... 
fekál.
no hrál sem na obojí ! a je fakt že ten marshall má trošku lepší zvuk když je to na max
prostě mi nepříde že je tam tak brutální rozdíl ! pořád lepší než stagg 
Cort M 600 is good !
- McKozias
- Kontaktovat uživatele:
huh, todle bych radsi namax nedaval..
behringer GM, ale nejaky, co ma trochu vetsi repro a ne 8".
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Marshalla 15dfx mam a znova bych si ho nekoupil. Konkrétně mě třeba rozčiluje ten zabudovanej reverb. Vlastně všechny efekty:D Otočim s poťákem z nuly asi tak o jeden nano až mikrometr a reverbu jak kdybych stál v gotický katedrále. S ostatníma efektama to samý. Nehledě na to, že se ten efekt projevuje i když je na nule. Zkreslenej zvuk je dost agresivní a moc se mi nepáčí, ale to je samozřejmě subjektivní. No a přepínač clean/OD je umístěnej na tom nejblbějšim místě - těsně pod poťákama volume-clean a gain-od, který jsou blízko u sebe, takže nejde přepnout mezi kanálama aniž by sis s jednim z nich nepohnul. No teda jde, ale je to otrava, protože se na to musíš soustředit víc, než je pohodlný (tzn vůbec). Divim se, že jsem ho za tu dobu ještě neprodal, mam ho 6 let
Ta nová verze, MG15FX, už je sice trochu jiná s překopanym panelem, ale stejně bych si jí nekoupil a radši trochu ušetřil. Nebo možná koupil nějakou 5w lampu za stejnou cenu?
Kdo ví.
A toho behringera jsem na živo v akci neviděl. Ale kdybych se nutně měl rozhodnout mezi těmahle dvěma, pudu do něj, páč nepředpokládam, že bude o tolik horší, o kolik bude levnější:)
A toho behringera jsem na živo v akci neviděl. Ale kdybych se nutně měl rozhodnout mezi těmahle dvěma, pudu do něj, páč nepředpokládam, že bude o tolik horší, o kolik bude levnější:)
asi pudu do toho behringera !
má ho kámoš a hraje fakt dobře na tu cenu! a jak je vidět, že ani ten marshall není bez chyb 
Cort M 600 is good !
Nepodceňujte Behringer, mám už dlhší čas LX-1200H a pri dobrom nastavení hraje veľmi solídne, a všade rovnako, potichu i nahlas, žiadny problém typu "tuná je blbá šťava, nehrá to ako má, neťahá, nemá farbu".
Záujemcom poskytnem ochotne krátku ukážku. Hodil by som ju aj priamo tu do príspevku, akurát mi ktovie prečo nechce fórum prijať prílohu MP3 ani OGG.
Záujemcom poskytnem ochotne krátku ukážku. Hodil by som ju aj priamo tu do príspevku, akurát mi ktovie prečo nechce fórum prijať prílohu MP3 ani OGG.
Momentálne bez kapely, stále hľadám
Vybavenie - upravený biely HB SC-1000, Marshall JVM 215C, nejaké pedály ...
Tak sa mi nakoniec podarilo odoslať to ako ZIP. Treba rozbaliť a je v ňom MP3.
- Přílohy
-
- Ukazka Behringer V-Ampire.zip
- (882.7 KiB) Staženo 130 x
Ani jedno nebrat. Pokud má dotyčný aspoň ty 4000 tak se na bazaru dá sehnat i nějaká malá lampa s dobrym zvukem. Minimálně to bude mít lepší dynamiku hry a samozřejmě lepší zvuk.
To Predátor: možná žes narazil na nějakej dobrej kousek, ale nic to nemění na věci, že behringer dělá do kytar špatný věci který odpovídaj taky ceně.
Jinak kdybys třeba měl 5000 tak na bazaru někdo prodává malýho Voxe heritage nebo je tam Peavey Bandit za stejnou cenu(ale to je trochu větší). Možná kdybys to trochu specifikoval.
To Predátor: možná žes narazil na nějakej dobrej kousek, ale nic to nemění na věci, že behringer dělá do kytar špatný věci který odpovídaj taky ceně.
Jinak kdybys třeba měl 5000 tak na bazaru někdo prodává malýho Voxe heritage nebo je tam Peavey Bandit za stejnou cenu(ale to je trochu větší). Možná kdybys to trochu specifikoval.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
René - Moc nesúhlasím s názorom, že som si "vybral akurát dobrý kúsok". Povedal by som, že aj ostatné aparáty tohto typu by hrali po rovnakom nastavení rovnako. Skôr by som si dovolil tvrdiť, že som si vybral vhodný model a vedel som ho dobre nakonfigurovať
.
Ono u Behringera je totiž viac než u ostatných výrobkov cítiť to, že sa v jednej výrobnej rade môžu nachádzať výrobky veľmi slušné bok po boku s menej podarenými typmi aj s totálnymi omylmi vývoja. Teda že za tie isté, pomerne malé peniaze, si človek, ak sa rozhodne pre správny typ, môže kúpiť dobre hrajúci aparát, a ak sa rozhodne zle, kúpi si nehrajúci odpad ....
Napríklad gitarové bedne ... robí sa u nich jedna rada bední, sú slušne konštruované po mechanickej stránke, odolné, znesú toho dosť, ale iba jeden typ hrá dobre, ten najdrahší model, s reprákmi Jensen. Ostatné sú síce vzhľadovo a konštrukčne úplne rovnaké, ale proste to nehrá dobre.
Rovnako aj aparáty. Lacnejšie GMX nehrajú vyslovene zle, ale nie je to fakt bohviečo. Stále je to tak trochu lacno znejúci bzučivý charakter skreslení. Ale najvyššia séria LX sú digitálne modelerové aparáty, ktoré znesú porovnanie trebárs s Line6 Flextone, a v niektorých ohľadoch (napríklad dynamické správanie sa skreslení pri tappingovej a hammeringovej hre, hladkosť znejúceho tónu, schopnosť presadiť sa aj v hustej aranži bez splývania s ostatnými nástrojmi) ju dokonca o niečo predbehujú.
V ukážke, čo som tu hodil, je pekne počuť, ako sa ten zvuk prekúše aranžou, nestratí sa a presadí sa aj pri klávesoch a dvojkopáku.
A samozrejme, aparát na kráme, či čerstvo vybalený z krabice, hraje totálne nanič, tie firemné presety stoja za prd ...človek si musí povyrábať svoje vlastné, čo je robota tak na tri hodinky. Ale potom to začne "hrať" ako má.
Za 4000 korún doporučujem kombo Behringer, ale nie GMX, ale digitálne LX. Alebo by som šiel do modelu Vintager s lampou v predzosíku, ten som už počul na jednom koncerte a hralo to naozaj pekne.
Ono u Behringera je totiž viac než u ostatných výrobkov cítiť to, že sa v jednej výrobnej rade môžu nachádzať výrobky veľmi slušné bok po boku s menej podarenými typmi aj s totálnymi omylmi vývoja. Teda že za tie isté, pomerne malé peniaze, si človek, ak sa rozhodne pre správny typ, môže kúpiť dobre hrajúci aparát, a ak sa rozhodne zle, kúpi si nehrajúci odpad ....
Napríklad gitarové bedne ... robí sa u nich jedna rada bední, sú slušne konštruované po mechanickej stránke, odolné, znesú toho dosť, ale iba jeden typ hrá dobre, ten najdrahší model, s reprákmi Jensen. Ostatné sú síce vzhľadovo a konštrukčne úplne rovnaké, ale proste to nehrá dobre.
Rovnako aj aparáty. Lacnejšie GMX nehrajú vyslovene zle, ale nie je to fakt bohviečo. Stále je to tak trochu lacno znejúci bzučivý charakter skreslení. Ale najvyššia séria LX sú digitálne modelerové aparáty, ktoré znesú porovnanie trebárs s Line6 Flextone, a v niektorých ohľadoch (napríklad dynamické správanie sa skreslení pri tappingovej a hammeringovej hre, hladkosť znejúceho tónu, schopnosť presadiť sa aj v hustej aranži bez splývania s ostatnými nástrojmi) ju dokonca o niečo predbehujú.
V ukážke, čo som tu hodil, je pekne počuť, ako sa ten zvuk prekúše aranžou, nestratí sa a presadí sa aj pri klávesoch a dvojkopáku.
A samozrejme, aparát na kráme, či čerstvo vybalený z krabice, hraje totálne nanič, tie firemné presety stoja za prd ...človek si musí povyrábať svoje vlastné, čo je robota tak na tri hodinky. Ale potom to začne "hrať" ako má.
Za 4000 korún doporučujem kombo Behringer, ale nie GMX, ale digitálne LX. Alebo by som šiel do modelu Vintager s lampou v predzosíku, ten som už počul na jednom koncerte a hralo to naozaj pekne.
asi musím souhlasit
a mě fakt postačí BEHRINGER GM 108
mám ho jen na doma ...
Cort M 600 is good !
Ak ti môžem doporučiť, priplať si a choď do toho LX komba. Nielen že máš tam možnosť nasetiť hromadu presetov, vyberať si z 32 simulácií aparátov a 16 efektov, ale hlavne je to veľmi praktické na živé hranie. Má to mimo iné aj dvojicu XLR konektorov s linkovým výstupom obsahujúcim simuláciu boxu, takže "nazvučenie" aparátu vyzerá asi takto - prídeš, postavíš kombo, pichneš 230V, footswitch a gitaru, a zvukárovi prikážeš natiahnuť dva linkové dráty, korekcie na mixáku do nuly, rozhodiť to v panoráme, vytiahnuť do pomeru k ostatným a zvuk je HOTOVÝ, a to dokonca V STEREU. Žiadne krútenie čudlami a štelovanie zvuku na aparáte, žiadne laborácie s mikrofónom pred kombom, žiadne nechcené spätné väzby, žiadne problémy s naberaním iných nástrojov cez mikrofón pri kombe, s vrčaním kvôli napájaniu, či obavy z dobabrania zvuku nevhodnou akustikou pódia, nevhodným mikrofónom, nevhodným zvukárom ...
V poľných podmienkach našich fesťákov a klubov je to neoceniteľné
. Byť hotový so zvukom za dve minúty a nedostať sa do časového stresu pred vystúpením, nebyť odkázaný na fúru krabičiek a tanec po nich, prepnúť si hlasnejší, "gainovejší" a stredovejší preset s delayom na sólo jedným šliapnutím atď... V podmienkach typu "chlapci, máte na nástup na pódium a nastavenie spolu 10 minút" je to skvelá vec. Ja na stackovej verzii hrajem od minulého leta a zatiaľ na každom pódiu pohoda, klídek, nikdy ma to nesklamalo spoľahlivosťou ani zvukom ...
Samozrejme je hromada drahších a lepších aparátov, to bez debaty, ale toto je výborné preto, lebo tie svoje štandardné zvuky máš proste v kompaktnom balení "instantne" všade so sebou za všetkých podmienok, a nie je to "nevyspytateľné".
V poľných podmienkach našich fesťákov a klubov je to neoceniteľné
Samozrejme je hromada drahších a lepších aparátov, to bez debaty, ale toto je výborné preto, lebo tie svoje štandardné zvuky máš proste v kompaktnom balení "instantne" všade so sebou za všetkých podmienok, a nie je to "nevyspytateľné".
Jo to lx vypadá moc pěkně!
já mám V-amp 2, takže o efekty mám postaráno 
Cort M 600 is good !
LX má už v sebe V-Amp PRO (miesto preampu), takže V-Amp ti vlastne ani netreba. Všetko, čo je vo V-Ampe, je aj tam. Výhodou je práve to, že netreba krabičky, prepojky, adaptéry, zbytočné káble, zvukovo sa nič s ničím neháda, nie sú problémy, ako prispôsobiť aparát efektu atď. Proste iba strčíš gitaru, zapneš a drvíš
!
to je pravda! na tom je to to nejlepší!
jen mi je zbytečný kupovat si to když už to vlastně mám
mě jen stačí ten repro! o efekty mám postaráno 
Cort M 600 is good !