Baskytara country
Pravidla fóra
-
karelretik
Baskytara country
Ahoj, prosím poradíte mi co hledat do začátku? Hrál jsem kdysi na kontrabas a chtěl bych zkusit basovou kytaru.Cena tak do 4000 za kytaru a tak 2000 za combo.Hlavně na domácí hraní.Nevadí ani bazar.Prostě jde mi o to na co se při výběru dívat.Líbí se mi vzhledově třeba tahle: http://kytary.cz/cort-action/HN102680/
Proč tuhle na country ano a nebo ne?Díky
Proč tuhle na country ano a nebo ne?Díky
Re: Baskytara country
Sice nejsem žádnej basák, ale hodně country hudebníků používá squire jazz bass
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
hele basu kup třeba tu cos psal cort neni zlá značka hlavně s to někde zkus a zaměřuj se na to jak pevná je kobylka, jestli je krk rovnej, jestli sou pražce ok, esi to nedrnčí, jak drží ladící mechanika, a hlavně esi ti sedí......jinak kombo http://kytary.cz/kustom-kba-30-x/HN098467/ třeba, hlavně nekupuj nic od stagu což je první na ráně ale taky první vodejde.....prostě STAGG NE!!
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Dle příspěvků na tomto fóru by značka Cort neměla být špatná volba, ale určitě záleží na kusu, na který narazíš, takže možná by to chtělo ji vyzkoušet na prodejně nejlíp s někým zkušeným. Rozlídni se zde po fóru, určitě už se tu něco podobného řešilo. Za sebe doporučuji Squier Jazz Bass, velice univerzální baskytara a když narazíš na povedený kus, budeš spokojen. Pak ještě značka Fokus, třeba tato basa je slevněná o 2600 Kč http://www.fokuskytary.cz/fokus/product ... ,23,!P,195. Koukni do bazaru, třeba seženeš něco lepšího za tu cenu.
Kombo za 2000 bude fakt jen na to domácí hraní a opět doporučuji použít tlačítko hledat.
Kombo za 2000 bude fakt jen na to domácí hraní a opět doporučuji použít tlačítko hledat.
na bazaru je Squier JB za 4k... (červená
) to by mohlo být ne?
*bass >>> Squier Vintage Modified Jazz Bass
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
*komb >>> Line6 LowDown Studio 110
*cable >>> Adam Hall
*case >>> kufřík (+Warwick RB20505 B)
*stand >>> Warwick RS20800 B
*strings >>> Hartke HSB440
*effects pedal >>> Zoom B2
--------------------------------------
Ptal jsem se jednoho amíka z Kalifornie co znamená Californication... prej germanizace v americkém podání...
Já bych taky asi kouknul po nějakém JB, ale ani ten cort co jsi na něj dal odkaz nebude špatně. Pokud bych se chtěl přiblížit klasickému zvuku tak bych volil singl snímače. Ne humbuckery. Co se týká značky fokus tak mám doma jeden jejich JB co jsem z něho vytrhal pražce a stal se z něho bezpražcák. Jsem s tím nástrojem maximálně spokojenej. Jediné co jsem měnil byl snímač. Koupil jsem na bazaru použítý RM pickups (JRM1) a už nemám co bych vytknul. Zvukově jsem naprosto spokojený. Jediné co je možná trochu rozdíl oproti ostatním basám je, že Fokus tuším dělá trochu užší krky, ale tím si nejsem přesně jist. Každopádně ten můj je poměrně úzký. Ale možná se mi to jenom zdá. Squiera jsem taky měl párkrát v ruce a řekl bych, že kvalita je více méně podobná. V této cenové relaci je vhodný vyzkošet více kusů stejného modelu. Mohou v nich být docela rozdíly.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
Ahoj, zkusil bych nasdílet pár mouder ze svého začátku - třeba mě tu i někdo po(o)praví 
Doporučuju pasivní elektroniku, dva snímače. Proč: je na tom krásně vidět, jak ten nástroj funguje - můžeš si vyzkoušet, jak zní který snímač a co dělá tónová clona. To vydrží v nejlepším případě na celý zbytek života
Myslím, že jsem tu někde četl, že kontrabas má docela vysoko struny. U baskytary se rozhodně neboj dát je tak nízko, jak jen to půjde (aby nedrnčely o pražce víc než tvoje ucho snese).
Při zkoušení - tohle je trochu obtížný, protože často nebývají nástroje seřízeny podle toho, kdo si je zkouší - projít hmatník, jestli ladí a jestli nemá vlky. Není taky od věci si tu basu zkusit naladit - už jsem viděl (i vlastnil
) kusy, u kterých to byl docela oříšek.
Pokud chceš hrát i někde veřejně, tak bych možná trochu víc peněz dal do aparátu - podle mě stačí málo a o hodně se zlepší zvuk, tj. i potěšení ze hry. Pamatuju na svoje první kombo - teď slouží jako stolek, protože mi svědomí nedovolí to někomu i jen zkusit prodat. Hlava co mám teď stála jen o 1500Kč víc (bazar) a rozdíl ve zvuku velikej...
Kdyby se ti třeba povedlo hodně levně sehnat nějakou slušnou baskytaru (moje záložní/zábavová stála 2000Kč a hraje v pohodě), tak by podle mě určitě mělo smysl ty peníze dát do lepšího kombíčka - mně se třeba moc líbí ty malinký Rolandy, nebo EBS má 60W kombo za asi 7000, který vypadá moc pěkně. To jen co mě napadlo...
Můj závěr: Basa dobrá, bazar asi lepší a přitlačit na kombo
Vyhnout se značkám (což neznamená, že od nich nelze najít dobrý kus): Stagg, Dimavery, Tenson, Harley Benton, Soundking (v týhle kategorii),... a už toho bylo dost.
Doporučuju pasivní elektroniku, dva snímače. Proč: je na tom krásně vidět, jak ten nástroj funguje - můžeš si vyzkoušet, jak zní který snímač a co dělá tónová clona. To vydrží v nejlepším případě na celý zbytek života
Myslím, že jsem tu někde četl, že kontrabas má docela vysoko struny. U baskytary se rozhodně neboj dát je tak nízko, jak jen to půjde (aby nedrnčely o pražce víc než tvoje ucho snese).
Při zkoušení - tohle je trochu obtížný, protože často nebývají nástroje seřízeny podle toho, kdo si je zkouší - projít hmatník, jestli ladí a jestli nemá vlky. Není taky od věci si tu basu zkusit naladit - už jsem viděl (i vlastnil
Pokud chceš hrát i někde veřejně, tak bych možná trochu víc peněz dal do aparátu - podle mě stačí málo a o hodně se zlepší zvuk, tj. i potěšení ze hry. Pamatuju na svoje první kombo - teď slouží jako stolek, protože mi svědomí nedovolí to někomu i jen zkusit prodat. Hlava co mám teď stála jen o 1500Kč víc (bazar) a rozdíl ve zvuku velikej...
Kdyby se ti třeba povedlo hodně levně sehnat nějakou slušnou baskytaru (moje záložní/zábavová stála 2000Kč a hraje v pohodě), tak by podle mě určitě mělo smysl ty peníze dát do lepšího kombíčka - mně se třeba moc líbí ty malinký Rolandy, nebo EBS má 60W kombo za asi 7000, který vypadá moc pěkně. To jen co mě napadlo...
Můj závěr: Basa dobrá, bazar asi lepší a přitlačit na kombo
fretless a 6tka od Petra Minaříka, jazzbass od Jardy Ubla, hlavy Peavey MAX160 a Eden WTX260, 2x box Hocke 1x12", mulťák Zoom B2.1u, trombon King 3B
http://bandzone.cz/sunday4
http://bandzone.cz/sunday4
-
karelretik
zatím díky moc za rady...v bazaru se moc nevyznám, tak půjdu asi do tý co jsem dal odkaz....teď už jen nějaký to combo k tomu...v tom fakt tápu...zatím co jsem tady a jinde zjistil...asi mi stačí 20W.Poraďte víc...pls.
-
karelretik
tak jsem to prošel...jsem moudřejší...ale když by měl někdo doma kombo na prodej...na doma tak do 2000,-....
Pokud by jsi chtěl sehnat kombo přímo tady na fóru tak k tomu použij naše Třžiště. trziste/
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
-
jicinskyampeg
Zdravím bobry country songů a písní...
Country potřebuje hutné basové podbarvení a MMSting Ray není špatnou volbou ale doporučení není závazné každému tak jak to cítí a má rád.I bezpražec rozehřeje nejedno srdéčko když se za to umí vzít že Pavle T.?
Country potřebuje hutné basové podbarvení a MMSting Ray není špatnou volbou ale doporučení není závazné každému tak jak to cítí a má rád.I bezpražec rozehřeje nejedno srdéčko když se za to umí vzít že Pavle T.?
-
bassguitar
Doporučuji Fender Jazz bass,levnější Mexickou verzi lze pořídit do 18000kč + kombo G&K 75W cirka 9000kč.Nešetři na tom ,nebudeš litovat.Cort atd... jsou vhodné spíš na tvrdou muziku.
Chlape trochu mimo limit peněz
Ale jinak jsem taky pro squier, ale na začátku to je stejně všechno dost podobný
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
tu cortku mam doma a za ty prachy je to hodne muziky. v tehle cenove relaci urcite tuhle
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
To meleš naprosto mimo až to nechápu. On píše že chce kombo do dvou a kytaru kolem čtyř a ty tady vypálíš do 18ti tisíc? A ještě navíc píše že na country a ty ještě dodáš že je to vhodný na tvrdou muziku... Nechápubassguitar píše:Doporučuji Fender Jazz bass,levnější Mexickou verzi lze pořídit do 18000kč + kombo G&K 75W cirka 9000kč.Nešetři na tom ,nebudeš litovat.Cort atd... jsou vhodné spíš na tvrdou muziku.
- whisoure
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
- Kontaktovat uživatele:
Čti pořádně..píše že Corta ne že je spíš na tvrdší. Protože tady byl dotaz jestli se Cort action hodí na Country. Jinak tuhle basu sem pár let měl a neni to špatný vzhledem ke kombinaci snímačů, ale neni to taky žádná velká pecka. Prostě dobrý vzhledem k ceně.jakub.kubaaa píše: A ještě navíc píše že na country a ty ještě dodáš že je to vhodný na tvrdou muziku... Nechápu
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? 
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210