Výměna elektronek
Pravidla fóra
Výměna elektronek
Potřeboval bych poradit. Hraju na PEAVEY Valveking 212. Kombo je staré přibližně rok a hraju denně. Poslední dobou, se při hře v nepravidelných intervalech objevuje takové chrčení. Někdy chrčí co deset minut, někdy třeba ani jednou za čtyři hodiny. Dozvěděl jsem se, že toto může být způsobeno prošlostí elektronek a je třeba je vyměnit. Taky jsem si všiml, že při pohledu na jednu ze čtyř elektronek v ní svítí taková jakoby tyčinka světle modře. Všechny ostatní svíti řekl bych v barvě jakou mají mít. A tady pramění můj problém. Chci se zeptat, jak a jestli je možé vyměnit vadnou elektronku. Koupil bych si ten samý typ elektronky, ale četl jsem tady o problémech s nastavením toho Biasu a taky o jakemsi párovaní elektronek. Zajímá mě tedy, jestli si můžu koupit ten samý typ elekronky a jednoduše ji vyměnit za poškozenou nebo zda kvůli tomu párovaní musím vyměnit hned dvě. Ještě bych dodal, že toto chrčení se objevuje ikdyž na kombo zhora středně silně poklepu. Omlouvám se, pokud zbytečně zakládám nové téma.
Re: Výměna elektronek
Kazdopadne budes muset zanest kombo nekomu, kdo tomu rozumi, k nastatovani biasu je treba mit nejake znalosti a zkusenosti. Bohuzel te ale zklamu - urcite bude potreba vymenit alespon par elektronek, s velkou pravdepodobnosti pak vsechny 4. Takhle na dalku ale tezko soudit, chce to promerit a podivat se na to.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
tak to jsem právě nechtěl, díky za odpověďWohma píše:Kazdopadne budes muset zanest kombo nekomu, kdo tomu rozumi, k nastatovani biasu je treba mit nejake znalosti a zkusenosti. Bohuzel te ale zklamu - urcite bude potreba vymenit alespon par elektronek, s velkou pravdepodobnosti pak vsechny 4. Takhle na dalku ale tezko soudit, chce to promerit a podivat se na to.
ještě máte někdo nějáké rady?
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Wohma to shrnul správně, co se týče výměny elektronek. Závada, kterou popisuješ, asi nebude odstranitelná doma, pokud nejsi zkušený. Tak teda doporučuji zanést do servisu.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Tenhle problém mam taky+při přepnutí kanálů (FS i na kombu) to strašně zachrčí. Lampy už chtěj vyměnit, ale zajímalo by mě jestli to chrčení dělaj právě ty lampy, nebo nějaká chyba komba. Mam ho totiž ještě v záruce, tak by se mi nechtělo zbytečně vyměnit lampy a zjistit že je to na reklamaci. Prosim jestli někdo máte zkušenost, poraďtě. Díky
Jeslti to dela neco, co nema (chrceni), tak to s klidem zanes do servisu.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Dík, tak to asi budu reklamovat, vzít by to snad měli. Nejradši bych si nechal vrátit peníze a koupil si něco kvalitnějšího, ale to asi bohužel nevrátěj.Wohma píše:Jeslti to dela neco, co nema (chrceni), tak to s klidem zanes do servisu.