Lexicon Alpha - problém

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Lexicon Alpha - problém

Příspěvek od pavlii »

Aaaaach joooooooooooooo!!!!!!!!!!! :twisted:
Nero píše:Já si neumím představit, v čem by ta Alpha měla být vadná... Mám ji doma taky, znám kopu lidí, co ji vlastní a jediné problémy, co s ní jsou, je to, že si lidi myslí, te multiclientuje, což ale on neumí (stejně jako většina - no, snad všechny - zvukovek v téhle kategorii).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
daf666

Příspěvek od daf666 »

??? :shock:
Atkins
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atkins »

Pavlii: :arrow: Souhlas
Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2daf666: tak trochu stručné osvětu: zvukovky mohou mít několik typů ovladačů (MME, DirectX, WDM, GSIF, ASIO). Platí, že jeden software = jeden ovladač = zabere si pro sebe zvukovku. Pokud chceš tuto zvukovku využívat i pro jiný soft (a navypínat při tom ten předchozí), potřebuješ "multiclient" ovladač, čili takový, který ti zvládne aspoň 2 výše zmíněné data streamy naráz. Pak v jednom softu nastavíš třeba ASIO a ve druhém WDM - a bude to fungovat.

Lexicon to neumí, takže máš smůlu; když Winamp, tak vypnout Sonar a naopak :D

P.

daf666

Příspěvek od daf666 »

Děkuji za vysvětleni, tedkom to chápu :D , ani Lambda nebo Omega multiclient-ta nemají nebo ano?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Prostuduj web a specifikace :wink:

P.

daf666

Příspěvek od daf666 »

tak študuji a zatím jsem se ničeho ohledně multiclient-ta nedopídil, jen u M-Audia, mě by zajímaly ty Lexicony, tak snad dá nějaký majitel vědět.díky :D
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Tak než se někdo odhodlá, tak já začnu: ani jedna nemá multiclient ovladač. Zjevně to na mě dělá dojem, že Lexicon má pro svoje zvukovky jeden ovladač, který neumožňuje prakticky žádná nastavení :?

Ale absenci multiclient podpory nevidím jako něco, čím by se měl člověk zabývat :wink: na multimediální věci a hry jsou tady integrované karty a "lepší zboží", jako HW od Lexiconu, tu jsou pro muziku :lol:

P.

daf666

Příspěvek od daf666 »

Tak díky za vysvětlení :D
Budu muset se zdokonalit, pracoval jsem dříve jen Cakewalkem 9 a na stolním Pc přes SB, pro mé ůčely stačilo sic latence nic moc ale buduž , bohužel na noťasu jsem musel do externí,tak jsem to bral, že koupim kartu dám ovladač a bude to jako dříve, bohužel to byla jen má neznalost bo jsem se o takovou problematiku moc nezajímal , holt se musí človek učit :D
Ale díky fóru jsem zas o něco chytřejší :D :D :D :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

daf666 píše:jestli používáš midi nebo pracuješ jen s audio, používáš ji aj na výstup nebo na výstup máš jinou? a jaké používáš WIn?
XP SP3, používám ji na veškeré aplikace, vstup i výstup - to jen abych odpověděl na otázku.

Zbytek ti již zde sdělili Atkins a pavlii...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Lexicon Alpha - Problém

Příspěvek od Uncle »

Zdravím,

Nedávno jsem si tady na eshopu koupil tuto zvukovku, týden jela dobře, ale včera večer když jsem chtěl nahrávat, zjistil jsem, že furt problikává (vypína se a zapíná), nemám tušení proč.. kabel je v pořádku, sběrnice a software taky, nevíte v čem by mohl být problém?

EDIT: Ted sice svítí, ale jak mile do ní něco pustím (např. pustím písničku nebo zapnu amplitube) problikne a samozřejmě písnička ani amplitube nejede ..
Nero
Rádce

Re: Lexicon Alpha - Problém

Příspěvek od Nero »

Vyzkoušej ji na jiným počítači abys zjistil, jestli je vada v ní, nebo v PC.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Tak ted pro zmenu svítí furt, hudba jede, nicméně amplitube je strašně trhané, resp. zvuk který z něj leze ..
Uncle

Příspěvek od Uncle »

no včera večer jela v pořádku a dneska zase problikává ...
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Uncle píše:Tak ted pro zmenu svítí furt, hudba jede, nicméně amplitube je strašně trhané, resp. zvuk který z něj leze ..
studio-a-recording/externi-zvukarna-a-c ... 18146.html

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nechápu jakou to stím má souvislost? Já moc dobře vím, že zvukovka nemůže ve 2 aplikacích zároven...
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Zkus odpojit v ten moment nepoužívaná USB zařízení, připnout ji na nějaký USB hub s vlastním napájením nebo např nainstalovat nejnovější ovladače pro USBčka/chipset. Nebo případně zkus vrátit stav OS, přes obnovení systému na datum, kdy ti to jelo. (pokud jedeš na windows)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Uncle píše:Nechápu jakou to stím má souvislost? Já moc dobře vím, že zvukovka nemůže ve 2 aplikacích zároven...
Souvislost to má v tom, že s tvého popisování není zcela jasné, jestli si náhodou nezkoušel pustit jak Amplitube, tak i nějaký jiný software.

Jinak zkus nainstalovat nové ovladače, kdyby to nepomohlo, tak připojit Alphu přes jiný USB port. A hlavně vyzkoušej tu zvukovku i na jiném PC, aby zjistil, na které straně je problém - jestli u Alphy nebo u PC.

PetrPeter 1975 - 2008
Uncle

Příspěvek od Uncle »

Nené, čistě jenom aplitube, když do toho spustím něco jiného tak to chrčí a nejde prakticky nic slyšet... jinak ovladače používám ASIO4ALL.. vím že bych měl asi používat ovladače od výrobce, ale při A4A prakticky nemám latency při 48kHz a 512ti samplech bufferu .... no zvukovku jsem přehodil jinam, ted sice funguje, no jenže když spustím aplitube chvilku hraju a najednou se mi tam vmísí šum, asi tak na 2 sekundy, kromě toho mi ted amplitube něak chrčí , to předtím nedělal, každopádně jak bude možnost vyzkouším ji i jinde ..
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Doporučuji použít poslední verzi Asio pro Alphu (ke stáhnutí zde http://www.lexiconpro.com/product.php?id=7#downloads)
Pak je třeba vhodně zvolit mezi nastavením latence a velikostí bufferu (používám Cubase LE4 a nastavuje se to přímo v tom nahrávacím programu - u Amplitube nevím). Ne vždy je minimální latence to nejlepší řešení - velká velikost bufferu může způsobit to chrčení (teď nevím jestli nekecám - takhle z hlavy nevím jestli to říkám dobře).
Když jsem s tou Alphou začínal, taky jsem zkoušel Asio4All, ale uspokojivé výsledky poskytly až ty drivery pro Alphu.

Tady je něco z Alpha knowledgebase (v překladu zhruba to co jsem uvedl výše):
"When audio playback sounds distorted or broken up, the Alpha ASIO driver has most likely lost sync with the recording software. This may happen because of the buffer settings for the Alpha. To adjust the buffer settings in Cubase go to Devices > Device Setup > VST Multitrack and be sure Alpha ASIO is selected in the ASIO driver dropdown menu. Next, click on the Control Panel button and experiment with the slider position to find which position gives you the best performance..."
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“