p.s. hraju přes externí zvukovou kartu "JamLab"
velké zkreslení.. co s tím?
Pravidla fóra
velké zkreslení.. co s tím?
Zdravim bando! chtěl bych vás poprosit jestli by jste mě neporadili jak vyřešit můj problém.. jen pro upřesnění jsem naprostý začátečník který má doma elektrickou kytaru 14 dní. hraju přes PC a program GT player (demo). Problém mám ale takový, že když hraju "power akordy" tzn. přes 2-3 struny naráz, tak zvuk je s kytary docela doct zkreslený a docela to zakrýva přechod mezi jednotlivé melodie. nevíte co konkrétně poštelovat? v nastavení GT Playeru jsem zkoušl ledacos ale problém jsem nevyřešil... dál mě ještě trápí to že i když struny utlumím tak slyším ješte asi tak vteřinu až dvě ozvěnu.. docela mě tyto dva problémy štvou poněvač to zakrývá můj mistrovský um!
nedokázal by tedy někdo poradit??
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Re: velké zkreslení.. co s tím?
Zkus Amplitube nebo Guitar Rig, mělo by to být lepší...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
- knedlousek
- Kontaktovat uživatele:
s tou ozvěnou strun to je tvoje chyba to si děláš sám, a to velký zkreslení na to si sežeň třeba guitar RIG tam se dá nastavit ledacosjerry.s píše:Zdravim bando! chtěl bych vás poprosit jestli by jste mě neporadili jak vyřešit můj problém.. jen pro upřesnění jsem naprostý začátečník který má doma elektrickou kytaru 14 dní. hraju přes PC a program GT player (demo). Problém mám ale takový, že když hraju "power akordy" tzn. přes 2-3 struny naráz, tak zvuk je s kytary docela doct zkreslený a docela to zakrýva přechod mezi jednotlivé melodie. nevíte co konkrétně poštelovat? v nastavení GT Playeru jsem zkoušl ledacos ale problém jsem nevyřešil... dál mě ještě trápí to že i když struny utlumím tak slyším ješte asi tak vteřinu až dvě ozvěnu.. docela mě tyto dva problémy štvou poněvač to zakrývá můj mistrovský um!nedokázal by tedy někdo poradit??
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
- fundametalista
- Kontaktovat uživatele:
Taky zkus trochu stáhnout Volume na kytaře. Měl jsem podobnej problém, z kytary šel moc silnej signál, zvukovka to nepobírala a tak to kreslilo.jerry.s píše:Problém mám ale takový, že když hraju "power akordy" tzn. přes 2-3 struny naráz, tak zvuk je s kytary docela doct zkreslený a docela to zakrýva přechod mezi jednotlivé melodie.
Ibanez RG 321MH Custom (SD SH4 + RM Classic Neck), Ibanez TS-10 MIJ, BOSS SD-1, Carl Martin 2Wah, Fender Superchamp XD (Eminence Ragin Cajun), Fast Track MkII, Guitar Rig
tak už jsem problem vyřešil. nainstaloval jsem si místo GT playeru na kterem toho moc nešlo štelovat Guitar Ring a dá se říct že už se s toho line dobrý zvuk;)
jen bych chtěl ještě z nečím poradit než se pustím do nějakeho cvičení..
možná se vám to jako zkušeným kytaristům bude zdát směšné a budu tu akorád za vola ale kde jinde se zeptat než tu že jo:))
když hraju "power akordy" tzn přes 2-3 struny tak dost často brnknu i do čtvrté spodní struny a už to zní jak když kočku taháte za ocas.. v tomhle případě nechápu to, kdyz ostřílený kytarista hraje stilem že rukou mává jak na prvního máje přes celou kytaru a při tom se trefí jen do těch 2 až 3 strun??? tohle se mi zdá jako nedosažitelný úkol tak bych se chtěl zeptat jestli na to neznáte nějaký fígl nebo je to jen o tréningu??
jen bych chtěl ještě z nečím poradit než se pustím do nějakeho cvičení..
možná se vám to jako zkušeným kytaristům bude zdát směšné a budu tu akorád za vola ale kde jinde se zeptat než tu že jo:))
když hraju "power akordy" tzn přes 2-3 struny tak dost často brnknu i do čtvrté spodní struny a už to zní jak když kočku taháte za ocas.. v tomhle případě nechápu to, kdyz ostřílený kytarista hraje stilem že rukou mává jak na prvního máje přes celou kytaru a při tom se trefí jen do těch 2 až 3 strun??? tohle se mi zdá jako nedosažitelný úkol tak bych se chtěl zeptat jestli na to neznáte nějaký fígl nebo je to jen o tréningu??
Je třeba ostatní struny pečlivě tlumit ..
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Dunlop Tortex 1.0 (modré)
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Vox Satchurator
aha tak že naučit se tlumit "spodní částí dlaně"? pochopil jsem to správně?
V tomhle případě jde spíš o tlumení levou rukou .. prostě tou, kterou máš na hmatníku. Nemačkat struny tak, aby ti tam vznikal další tón, ale ani ne tak lehce, aby ti z toho nevylez nechtěnej flažolet - chce to trochu cviku
tlumení pravou rukou se využije spíš při palm mute ..
Epiphone Les Paul Special II (vyměněný kobylkáč za SH-4.. takže to aspoň trochu hraje)
Vox Valventronix VT30
Vox Satchurator
Vox Valventronix VT30
Vox Satchurator
to ne, to je palm muting, tímto se myslí prsty levé ruky, které budou jen volně položené na strunách, které nemají znítjerry.s píše:aha tak že naučit se tlumit "spodní částí dlaně"? pochopil jsem to správně?
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Nejen na hraní powerů, ale úplně všeho, platí zásada, že co nemá znít, to prostě znít nesmí. Dosáhneš toho pomocí 3 věcí:jerry.s píše:aha tak že naučit se tlumit "spodní částí dlaně"? pochopil jsem to správně?
1) naučit se pravačkou trefovat na správné struny, minimálně bys měl umět "zacílit" úder tak, že i s větším švihem se trefíš do 3 basových, 3 vysokých nebo do trojici prostředních strun.
2) tlumit pomocí levé ruky - vždy můžeš prsty zatlumit struny, které jsou vyšší než ta, kterou zrovna hraješ, špičkou prstu lze tlumit i strunu, která leží nad tou, kterou hraješ
3) tlumit pomocí pravačky - tím nemyslím p.m., ale vyložené tlumení
Jak toho dosáhnout? Prostě cvikem...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ok. tak jestli je tohle "strucny" navod jak zacit s hranim tak tohle by mi mohlo stacit za coz vam samozrejme dekuji pac jinak bych se v tom placal a asi by me to nejspis brzo prestalo bavit kdybych se pokousel o hrani ale vysledek cviceni by se nedostavoval. vim ze nicim jinym nez cvicenim, cvicenim a jeste jednou cvicenim zadneho kloudneho vysledku nedosahnu!!
nevim jestli jsem zvolil spravny postup, ale prvni bych se chtel naucit ty powerchordy s naslednym sblizenim s hmatnikem, trefovanim se do strun a tlumenim.
potom bych se chtel naucit akordy a ostatni techniky tak snad me to do te doby nepusti:)
nevim jestli jsem zvolil spravny postup, ale prvni bych se chtel naucit ty powerchordy s naslednym sblizenim s hmatnikem, trefovanim se do strun a tlumenim.
potom bych se chtel naucit akordy a ostatni techniky tak snad me to do te doby nepusti:)
- Nero
- Rádce
No, stručný návod, jak začít hrát, to určitě není, ale rozhodně to je dost zásadní věc
Jinak krom powerchordů bude dobré, když rovnou začneš i se standardními a barré akordy. Lépe pochopíš, o co vlastně jde. Současně s tím i budeš poznávat hmatník. Pak se přesuň na pentatoniky a začni s různýma technikama. A pak se jen stále více s více probírej nepřebernými možnostmi, které ti kytara nabízí
Jinak krom powerchordů bude dobré, když rovnou začneš i se standardními a barré akordy. Lépe pochopíš, o co vlastně jde. Současně s tím i budeš poznávat hmatník. Pak se přesuň na pentatoniky a začni s různýma technikama. A pak se jen stále více s více probírej nepřebernými možnostmi, které ti kytara nabízí
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
ok tak diky za objasneni par veci bez kterych by to asi neslo
Jinak tlumení levackou se mi aspon ted zda, jako nedosazitelny ukol, ponevac kdyz mam ukazovak, prstenik a malicek na strunach tak mi zbyva jen prostrednik a s tim uz me to dela docela problemy tlumit nejakou spodni strunu..
rikam si ze misto toho tlumeni se raci naucim trefovat do tech strun, ale zajimalo by me za jak dlouho se to muze normalni smrtelnik nauci?? vsechno mi to pripada docela slozite a nekdy si i rikam jestli mi ta kytara nezustane jen jako modni doplnek v pokoji.. coz bych samozrejme nerad:o))
Jinak tlumení levackou se mi aspon ted zda, jako nedosazitelny ukol, ponevac kdyz mam ukazovak, prstenik a malicek na strunach tak mi zbyva jen prostrednik a s tim uz me to dela docela problemy tlumit nejakou spodni strunu..
rikam si ze misto toho tlumeni se raci naucim trefovat do tech strun, ale zajimalo by me za jak dlouho se to muze normalni smrtelnik nauci?? vsechno mi to pripada docela slozite a nekdy si i rikam jestli mi ta kytara nezustane jen jako modni doplnek v pokoji.. coz bych samozrejme nerad:o))
- Nero
- Rádce
Jen tomu všemu dej čas a bud trpělivý - s cvičením to vše přijde, jen to chvíli trvá...
Ohledně tlumení levou rukou - špatně si to pochopil. Pokud ukazovákem zmáčkneš tón na D struně, múžeš jím rovnou tlumit g,h,e struny, případně špičkou ukazováku přitlumit i A strunu. Tlumíš těmi prsty, kterými mačkáš tóny - a samozřejmě případně i těmi volnými.
Ohledně tlumení levou rukou - špatně si to pochopil. Pokud ukazovákem zmáčkneš tón na D struně, múžeš jím rovnou tlumit g,h,e struny, případně špičkou ukazováku přitlumit i A strunu. Tlumíš těmi prsty, kterými mačkáš tóny - a samozřejmě případně i těmi volnými.
PetrPeter 1975 - 2008
mno a má cenu se to tlumení učit už teď od ůplného začátku nebo až budu umět nějaké ty základy a tak??
jen pro představu, začal jsem se učit písničku od Green Day - Holiday http://www.youtube.com/watch?v=v93pM09I ... re=related
budu u téhle písničky potřebovat tlumit bo se to dá zvládnout i bez toho? jinak naučit se zabrnkat tuhle melodii pro mě nebyl problém, ale když se snažim hrát s písničkou, tak jsem po pár vteřinách vedle jak ta jedle

jen pro představu, začal jsem se učit písničku od Green Day - Holiday http://www.youtube.com/watch?v=v93pM09I ... re=related
budu u téhle písničky potřebovat tlumit bo se to dá zvládnout i bez toho? jinak naučit se zabrnkat tuhle melodii pro mě nebyl problém, ale když se snažim hrát s písničkou, tak jsem po pár vteřinách vedle jak ta jedle
pak bych si dovolil ještě jednu otázku ohledně toho tlumení, pokud můžu..
když se tlumí, tak se ty struny tlumí už do předu aby vůbec nezněly nebo se utlumí až v případě že do ní omilem brnknu?
když se tlumí, tak se ty struny tlumí už do předu aby vůbec nezněly nebo se utlumí až v případě že do ní omilem brnknu?
- ...EDGE...
No v druhem pripade by to byl pekny bordeljerry.s píše:pak bych si dovolil ještě jednu otázku ohledně toho tlumení, pokud můžu..
no já si to hned myslel ale radši jsem se zeptal, jistota je kulomet 
- Nero
- Rádce
I zde platí, že prevence má smysl - takže důsledně předem...jerry.s píše:pak bych si dovolil ještě jednu otázku ohledně toho tlumení, pokud můžu..
Tlumení je základa, to bys měl umět hned, jakmile přijdeš ke hraní něčeho, u čeho nezní všech 6 strun.jerry.s píše:mno a má cenu se to tlumení učit už teď od ůplného začátku nebo až budu umět nějaké ty základy a tak??
budu u téhle písničky potřebovat tlumit bo se to dá zvládnout i bez toho? jinak naučit se zabrnkat tuhle melodii pro mě nebyl problém, ale když se snažim hrát s písničkou, tak jsem po pár vteřinách vedle jak ta jedle![]()
![]()
PetrPeter 1975 - 2008