Gibson explorer vs. kopie Explorer
Pravidla fóra
Gibson explorer vs. kopie Explorer
Čaues. kámoš docela delší dobu řeší koupi Exploreru a chtěl by logicky Gibson ale taky přemýšlí nad šetřením. Moje doporučení bylo koupit BaCH explorer a vyměnit veškerý HW a elektroniku za originál a ušetřilo by se na tom určitě těch 10-12tis. POdle mého ty Explorery od Gibsonu nejsou až tak závratná kvalita a nemělo by se jít slepě za zančkou. SLíbil jsem tedy že se na to zeptám na fóru. Jaký je váš názor?
Gibson Les Paul Standard 2005
Gibson Les Paul studio
Zakázková celomasivní elektroakustika
Gibson Les Paul studio
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gibson explorer vs. kopie Explorer
Jde o dřeva a to vždy v první řadě. Kvalitní dřevo naprosto ovlivňuje pocit z hraní. Vyměnit hardware je pěkná věc, ale roubovat ho na podřadné dřevo je IMHO k ničemu. Radši šetřit.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
-
dfleischer
Fakt dělá dřevo hodně?? Podle mě se to moc přecenuje,dřevo se nepodílí až tak závratně na zvuku...teda aspon ne tak jako např. snímače nebo hlava+box
Red Bull píše:Jde o dřeva a to vždy v první řadě. Kvalitní dřevo naprosto ovlivňuje pocit z hraní. Vyměnit hardware je pěkná věc, ale roubovat ho na podřadné dřevo je IMHO k ničemu. Radši šetřit.
A to si myslíš že třeba dřevo od BaCHa je o tolik podřadnější? Je to taky mahagona materiály jsou stejné. Záleží smaozřejmě na místě kde strom rostl, hustotě dřeva apod, ale myslim že stromy pro Gibson nerostou ze zlatý skály. Zkus si někdy na něco od BaCH zahrát a uvidíš sám. S Epi nebo Fokuskama se to nedá podle mého moc srovnávat.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Dřevo se podílí hlavně na čistym zvuku a pod. Jinak víc dělaj rozhodně snímače + amp. Dřevo si ale těch 10-15 procent nese. Dřevo a celkový zpraování krku je hlavně důležitý pro sustain kterej je mooc důležitejdfleischer píše:Fakt dělá dřevo hodně?? Podle mě se to moc přecenuje,dřevo se nepodílí až tak závratně na zvuku...teda aspon ne tak jako např. snímače nebo hlava+box
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
Naprostá hovadina,nejvíce se podílí dřevo ,až potom řekněme 30 % snímače.dfleischer píše:Fakt dělá dřevo hodně?? Podle mě se to moc přecenuje,dřevo se nepodílí až tak závratně na zvuku...teda aspon ne tak jako např. snímače nebo hlava+box
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
- citizen.one
tak to jsou opravdu kvalitni nazory, a to mi chces tvrdit, ze lidi daji 100tisic za kytaru, ktera hraje po vymene HW stejne jo?
Drevo je totalni zaklad, stejne jako jeho samotne zpracovani.
Mahagonu je nekolik set druhu, pochopitelne s jinymi cenami a vlastnostmi.
Dalsi faktor je zpusob vysouseni, stari a struktura.
Kdyby to nebylo o drevu, tak nechapu v cem bys chtel hledat ty kolikrat propastny rozdily.
Na druhou stranu je fakt, ze kdyz si nekdo ten zvuk doku**i na aparatu, bude ten rozdil minimalni. Nicmene dobra kytara se projevi na blbym aparatu a naopak.
A tvrdit, ze se drevo nepodili na zvuku vic nez snimace nebo hlava a box je kravina, minimalne stejnou merou,ale spis mnohem vic...
Tohle jsem proste nemohl nechat bez povsimnuti...
Drevo je totalni zaklad, stejne jako jeho samotne zpracovani.
Mahagonu je nekolik set druhu, pochopitelne s jinymi cenami a vlastnostmi.
Dalsi faktor je zpusob vysouseni, stari a struktura.
Kdyby to nebylo o drevu, tak nechapu v cem bys chtel hledat ty kolikrat propastny rozdily.
Na druhou stranu je fakt, ze kdyz si nekdo ten zvuk doku**i na aparatu, bude ten rozdil minimalni. Nicmene dobra kytara se projevi na blbym aparatu a naopak.
A tvrdit, ze se drevo nepodili na zvuku vic nez snimace nebo hlava a box je kravina, minimalne stejnou merou,ale spis mnohem vic...
Tohle jsem proste nemohl nechat bez povsimnuti...
- ...EDGE...
Pocitat to na procenta se to stejne neda 
Jinak drevo je urcite dulezite, ikdyz Gibsony budou asi o neco predrazenejsi nez Bachy a podobne. Ale ja kdybych na Gibsona mel, tak bych nevahal, a klidne bych pak na par mesicu vynechal serepeticky.
Jinak drevo je urcite dulezite, ikdyz Gibsony budou asi o neco predrazenejsi nez Bachy a podobne. Ale ja kdybych na Gibsona mel, tak bych nevahal, a klidne bych pak na par mesicu vynechal serepeticky.
Tak a je to tady zase,to už tady dlouho nebylo, Jasně kytary Bach sou perfektní a hrajou jako Gibson,ne-li líp.Prostě ten Gibson je jen předraženej,jinak je to to samý.Už mě to začíná opravdu unavovat tyhle bláboly.A ještě tady chybí nějakej týpek(nejlépe kámoš),kterej má Gibsona a :My sme to porovnávali a hraje to úplně stejně,prostě žádnej rozdílFuckub píše:Red Bull píše:Jde o dřeva a to vždy v první řadě. Kvalitní dřevo naprosto ovlivňuje pocit z hraní. Vyměnit hardware je pěkná věc, ale roubovat ho na podřadné dřevo je IMHO k ničemu. Radši šetřit.
A to si myslíš že třeba dřevo od BaCHa je o tolik podřadnější? Je to taky mahagona materiály jsou stejné. Záleží smaozřejmě na místě kde strom rostl, hustotě dřeva apod, ale myslim že stromy pro Gibson nerostou ze zlatý skály. Zkus si někdy na něco od BaCH zahrát a uvidíš sám. S Epi nebo Fokuskama se to nedá podle mého moc srovnávat.
Gibson LesPaul Goldtop Traditional,Fender Stratocaster Eric Clapton sig., Gretsch G 5122 DC ,Fender Stratocaster,Epiphone Les Paul Standard,akustika Ashton,pololubovka Fokus,VOX AC 30 CC2,Laney TF300
Počítat na procenta se to dá tak,že je to myšleno obrazně a je to všeobecný názor kytarářů a odborníků ,řadíš se k nim?...EDGE... píše:Pocitat to na procenta se to stejne neda
Naposledy upravil(a) panedge dne 3.03.2010 17:03, celkem upraveno 1 x.
panedge píše:Naprostá hovadina,nejvíce se podílí dřevo ,až potom řekněme 30 % snímače.dfleischer píše:Fakt dělá dřevo hodně?? Podle mě se to moc přecenuje,dřevo se nepodílí až tak závratně na zvuku...teda aspon ne tak jako např. snímače nebo hlava+box
Tak to bych tolik neřekl pokud nehraješ jen na akustiku
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
-
dfleischer
omg já neřikam že je dřevo na kytaře zbytečný,já jenom řikam že nemá až takovej vliv na výslednej zvuk jak si mnozí myslej 
- ...EDGE...
Ty jako, nedokazu si moc predstavit jak nekdo procentualne u jedne specificke kytary pocita, kolik z jejiho zvuku (resp. kolik z te urcite barvy zvuku) dela drevo, kolik procent snimace, a kolik procent napr. benda s boxempanedge píše:Počítat na procenta se to dá a je to všeobecný názor kytarářů a odborníků,řadíš se k nim?...EDGE... píše:Pocitat to na procenta se to stejne neda
- Plumm
- Kontaktovat uživatele:
Tak ono ani tak nejde o to, jestli ten strom vyrost na zlatý skále nebo na kopě hnoje:) Jde spíš o to, jestli ten strom pokosili, hodili do sušičky a za tejden z něj udělali kytaru, nebo si ty fošny nejdřív na 10 let uskladnili, nechali uzrát a vysušit přirozeně a teprv pak se při kontrole rozhodli, jestli z toho toho ta kytara může bejt nebo ne:)Fuckub píše: A to si myslíš že třeba dřevo od BaCHa je o tolik podřadnější? Je to taky mahagona materiály jsou stejné. Záleží smaozřejmě na místě kde strom rostl, hustotě dřeva apod, ale myslim že stromy pro Gibson nerostou ze zlatý skály. Zkus si někdy na něco od BaCH zahrát a uvidíš sám. S Epi nebo Fokuskama se to nedá podle mého moc srovnávat.
Jo jasně,takže když dáš snímače Gibson na LesPaula z dřevotřísky, tak to vlastně bude hrát skoro jak ten mahagonovej Gibson viďFuckub píše:panedge píše:Naprostá hovadina,nejvíce se podílí dřevo ,až potom řekněme 30 % snímače.dfleischer píše:Fakt dělá dřevo hodně?? Podle mě se to moc přecenuje,dřevo se nepodílí až tak závratně na zvuku...teda aspon ne tak jako např. snímače nebo hlava+box
Tak to bych tolik neřekl pokud nehraješ jen na akustiku. Jinak samozřejmě dřevo nepodceňuji, ale nehraje na finálnim zvuku nejhlavnější roli. Snímače a amp daj dohromady rozhodně víc než 50% zvuku pokud nkoukáme na sustain kytary kvůli dřevu.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Všichni víme, že to a to dělá asi takové a takové procento zvuku, ale někdo, jako já je staromódní a vyzdvihuje kvalitu dřeva a tónu, nad hi-end snímače, protože když na něco narvete aktivní EMG, tak i prkno od záchoda bude hrát prostě skoro stejně. Kvalita dřeva je velmi důležitá, pro kytaristy, co používají snímače s nižšším výstupem.
Miloš DoDo Doležal dává na své kytary snímače podle hustoty let dřeva.
Kvalita dřev je prostě jiná není mahagon jako mahagon. Kdysi se používal nejkvalitnější mahagon na Gibsony, byl to Honduraský mahagon, který se už nemůže těžit. Gibson už ho používá jen na Custom shop kytary. Gibson měl velkou zásobu dřev, jako zavedená stará firma. Všechny nynější dřeva je výplod rychlosušičky a to se na zvuku chca nechca projeví. BaCH je prostě špalek do 10tis. srovnatelný s ostatnímy značkami v této cenové hladině. Kvalita hardwaru a snímačů se liší značka od značky. Zpracování je opět stejné, jako mají kytary do 10tis. a v tom to je, na špalek se hraje ztěžka, mam s tím svou zkušenost, protože všechny mé kytary pod 10tis. byly v něčem podobné, a to v lehkosti a pohodlnosti hry. Když jsem se přehoupl přes 10tis.(S470, Schecter) , tak jsem zjistil, že zpracování a kvalita dřeva dělá hodně. Navíc pořád je u Gibsona zaručeno made in USA, a to hraje roli na výsledku celé kytary. Já osobně Gibsonům LP nikdy nepropadl, protože k nim mám své výhrady, ale výstupní kontrola je v USA vyšší než u nějakého BaCHu a Fokusu z horní dolní. Schceter to dělá mazaně - levně na východě vyrobí části kytar a složí je v USA, kde udělají i výstupní kontrolu a na těch kytarách je to prostě znát.
Takže myslet si, že z BaCHa udělám Gibson je blbost, strašná blbost. Já bych do toho nikdy nešel.
Miloš DoDo Doležal dává na své kytary snímače podle hustoty let dřeva.
Kvalita dřev je prostě jiná není mahagon jako mahagon. Kdysi se používal nejkvalitnější mahagon na Gibsony, byl to Honduraský mahagon, který se už nemůže těžit. Gibson už ho používá jen na Custom shop kytary. Gibson měl velkou zásobu dřev, jako zavedená stará firma. Všechny nynější dřeva je výplod rychlosušičky a to se na zvuku chca nechca projeví. BaCH je prostě špalek do 10tis. srovnatelný s ostatnímy značkami v této cenové hladině. Kvalita hardwaru a snímačů se liší značka od značky. Zpracování je opět stejné, jako mají kytary do 10tis. a v tom to je, na špalek se hraje ztěžka, mam s tím svou zkušenost, protože všechny mé kytary pod 10tis. byly v něčem podobné, a to v lehkosti a pohodlnosti hry. Když jsem se přehoupl přes 10tis.(S470, Schecter) , tak jsem zjistil, že zpracování a kvalita dřeva dělá hodně. Navíc pořád je u Gibsona zaručeno made in USA, a to hraje roli na výsledku celé kytary. Já osobně Gibsonům LP nikdy nepropadl, protože k nim mám své výhrady, ale výstupní kontrola je v USA vyšší než u nějakého BaCHu a Fokusu z horní dolní. Schceter to dělá mazaně - levně na východě vyrobí části kytar a složí je v USA, kde udělají i výstupní kontrolu a na těch kytarách je to prostě znát.
Takže myslet si, že z BaCHa udělám Gibson je blbost, strašná blbost. Já bych do toho nikdy nešel.
-
dfleischer
a myslíš si snad že Gibson nechá 10 let zrát fošny a ještě vybírat ze který bude kytara?? Je to prostě fabrika na kytary jako třeba Bach a podobný,jenom s rozdílem že používaj jiný HW a třeba i jiný laky...Tak ono ani tak nejde o to, jestli ten strom vyrost na zlatý skále nebo na kopě hnoje:) Jde spíš o to, jestli ten strom pokosili, hodili do sušičky a za tejden z něj udělali kytaru, nebo si ty fošny nejdřív na 10 let uskladnili, nechali uzrát a vysušit přirozeně a teprv pak se při kontrole rozhodli, jestli z toho toho ta kytara může bejt nebo ne:)
Mám tam opravu ,aby bylo jasný ,že sem to myslel na procenta obrazně...EDGE... píše:Ty jako, nedokazu si moc predstavit jak nekdo procentualne u jedne specificke kytary pocita, kolik z jejiho zvuku (resp. kolik z te urcite barvy zvuku) dela drevo, kolik procent snimace, a kolik procent napr. benda s boxempanedge píše:Počítat na procenta se to dá a je to všeobecný názor kytarářů a odborníků,řadíš se k nim?...EDGE... píše:Pocitat to na procenta se to stejne neda
To jsem rád že tady nejsou zaujatý lidi
Jde rozhodně o dřevo. Ale Jak tady někdo mluvil o propastnejch rozdílech. Tak je to taky hodně tim že platíš za značku.Dřeva je spousty druhů a spousty úprav a má to samozřejmě velkej vliv a odvíjí se to na ceně.Ale jen dřevo zdaleka nehraje. Je to hodně o snímačích a aparátu. Kvalitu kytary soudím jen podle dřeva protože mi na tom dost záleží.Proto neřeším snímače protože když jsou na prd, tak je vyměnim. Myslím že v poměru cena/kvalita pro mne BaCH jednoznačně vítězí a , myslim že to jsou poměrně slušný kytary za ten peníz a Gibsonum Expum se svym způsobem rovnam můžou. Když chceš šetřit mít dobrou kytaru tak je to super volba.Za Gibson dáš o dost víc, bude dřevově lepší, ale nebude to žádný veliký rozdíl (mluvě+ o BaCH a Gibson). Samozřejmě mezi FOkuskou nebo jinejma hrůzama rozdíl bude.
Jde rozhodně o dřevo. Ale Jak tady někdo mluvil o propastnejch rozdílech. Tak je to taky hodně tim že platíš za značku.Dřeva je spousty druhů a spousty úprav a má to samozřejmě velkej vliv a odvíjí se to na ceně.Ale jen dřevo zdaleka nehraje. Je to hodně o snímačích a aparátu. Kvalitu kytary soudím jen podle dřeva protože mi na tom dost záleží.Proto neřeším snímače protože když jsou na prd, tak je vyměnim. Myslím že v poměru cena/kvalita pro mne BaCH jednoznačně vítězí a , myslim že to jsou poměrně slušný kytary za ten peníz a Gibsonum Expum se svym způsobem rovnam můžou. Když chceš šetřit mít dobrou kytaru tak je to super volba.Za Gibson dáš o dost víc, bude dřevově lepší, ale nebude to žádný veliký rozdíl (mluvě+ o BaCH a Gibson). Samozřejmě mezi FOkuskou nebo jinejma hrůzama rozdíl bude.
Gibson Les Paul studio
Gibson Les Paul studio
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě se strašně líbí střet nás, co mají cit pro vnímání dřeva a mezi těmi co považují dřevo jen za estetickou a fixační ozdobu snímačů.