Pickuard-plech

Stavba a úpravy nástrojů všeho druhu
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Pickuard-plech

Příspěvek od knedlousek »

Mastr píše:Dnes jsem dokončil svůj projekt #2 hleďte na ono stvoření...
Obrázek
Obrázek
nevíte někde kde to sehnat, já sice vím kde sehnat ten 1,5 cm tlustej, ale to na kytaru vrtat nebudu to fakt ne!!myslel sem nějakou tenkou verzi jen plíšek nebo třeba folii nebo jíá nevím co se dělá
AXL-Badwtaer(vlastní modifikace)-->Peavey Rage Transtube 258 nebo 60W tranďák
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Re: Pickuard-plech

Příspěvek od Plumm »

knedlousek píše: nevíte někde kde to sehnat, já sice vím kde sehnat ten 1,5 cm tlustej, ale to na kytaru vrtat nebudu to fakt ne!!myslel sem nějakou tenkou verzi jen plíšek nebo třeba folii nebo jíá nevím co se dělá
Koukni se po foliích na auto apod...http://www.autosamolepky.cz/oddeleni-Ka ... lepky.html
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Plumm píše:
knedlousek píše: nevíte někde kde to sehnat, já sice vím kde sehnat ten 1,5 cm tlustej, ale to na kytaru vrtat nebudu to fakt ne!!myslel sem nějakou tenkou verzi jen plíšek nebo třeba folii nebo jíá nevím co se dělá
Koukni se po foliích na auto apod...http://www.autosamolepky.cz/oddeleni-Ka ... lepky.html
to vypadá obstojně ( http://www.autosamolepky.cz/detail-2008 ... lepka.html )ovšem je otázka jak to bude vypadat na tý kytaře, musel bych to stejně na něco nalepit.....třeba na stávající pick uvidí se díky.....další návrhy?co uživatel Mastr?
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

hmmmmmmmmm tak to je pěkný ta kytara to je natom přišroubovanej plech ?
no stěma samolepkama já by sem to tam asi nelepil .ne že by to pak vypadalo hnusně to ne .ale moblo by se to po čase začít v rohach loupat .leda zě by to bylo přilepený nějakým super echt lepidlem
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

core88 píše:hmmmmmmmmm tak to je pěkný ta kytara to je natom přišroubovanej plech ?
no stěma samolepkama já by sem to tam asi nelepil .ne že by to pak vypadalo hnusně to ne .ale moblo by se to po čase začít v rohach loupat .leda zě by to bylo přilepený nějakým super echt lepidlem
nevím jak to má vyřešený mastr, ale já myslel to udělat jen jako pickuard ne celou kytaru! pokud by mi nevyšlo toto mám v záloze jako možnost nerezovej plech (takzvaný zrcadlo-je to naprosto lesklý dělaj se z toho boilery)
poraďte jak na to radši bych ten plech co má mastr
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

knedlousek píše:
core88 píše:hmmmmmmmmm tak to je pěkný ta kytara to je natom přišroubovanej plech ?
nevím jak to má vyřešený mastr, ale já myslel to udělat jen jako pickuard ne celou kytaru! pokud by mi nevyšlo toto mám v záloze jako možnost nerezovej plech (takzvaný zrcadlo-je to naprosto lesklý dělaj se z toho boilery)
poraďte jak na to radši bych ten plech co má mastr
Tak co řešíš když chceš plech? :D Já to právě pochopil tak, že plech spíš ne a radši bys nějakou alternativu. Jestli chceš plech, tak si prostě vygoogli "slzičkový plech" (myslim, že se to tak oficiálně menuje),jeho prodejce v okolí a zajeď si ho omrknout a koupit. Případně i vyříznout, jestli nemáš jak. Zabrousit - aby ses nepořezal, provrtat, uzemnit, přišroubovat a fertig:) Buď plech, nebo ta samolepicí folie, jiná možnost neni.

core88: Ty folie jsou samolepící. Když to přilepíš na odmaštěnou a čistou, pokud možno co nejhladší plochu (což pickguard je), tak by to už neměl odlepit ani pámbů. Ale možný je všecko no.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

něco takovýho ?
http://www.keramet.cz/vyrobky.php?IDVyrobku=11

ta folie ne zě by to byl šmejd to ne :!: ale asi nebude tolik odolná na mechanický namáhání (tření oděr ....) na ploše to nebude dělat problémy spíš to bude delat bordel na okrajích. přeci jen nevždy se trefíš na struny takže počase by to mohlo zlobit . ten plech by měl bejt bezproblemů . překreslit naněj pickguard a vyříznout by nemělbejt takovej problem
Obrázek
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Tak tuhle srandu jsem dělal hodně dávno... pak jsem jí i prodal a vypadala vskutku obstojně. Koupil jsem na to imitaci slzového plechu. Problém byl v tom, že to bylo v podstatě tenké průhledné plexisklo s červeným odstínem, na kterém je ze spodu přidělaný alobal takže to působí plechovým dojmem. Díky tomu, že to ale bylo plexisklo mělo to tendenci nepřizpůsobovat se tvaru. Jednoduše bylo to moc pevné takže to semtam odstávalo. Bylo to na celém těle i hlavě přišroubované. Z blízka byly trochu vidět nedostatky, ale z 20 cm to vypadalo luxusně. Pokud to ovšem chceš na pickguard radši bych koupil tu lepící folii a nalepil ji na ten původní. Ten plast je totiž silný asi jen 1,5 mm takže je na pickguard dost měkký. Je to jak kdybys tam přidělal pláto od Paralenu :lol:
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Nebo to můžeš vyřešit samolepící folií, jako se dává na notebooky. Ale nebudeš to mít 3D no.
Třeba http://skinzone.cz/preview.php?src=_dat ... =500&h=450
http://skinzone.cz/?path=cz/motivy/

A rovnou mi pak můžeš říct, jak to drží a jak snadno se to odře, protože už delší dobu přemejšlim, jak ošéfovat jistou grafiku na pickguardu a tohle je pro mě pravděpodobně jedinný řešení :D Kámoš měl timhle polepenej notebook pár let a vydrželo to, jenomže si už nemapatuje, kde konkrétně to koupil a já taky ne, i když jsem mu ten obchod doporučil :roll: A myslim, že různý výrobci, různá odolnost.

Jestli chceš bejt tvrďák, tak se ale vyprdneš na různý folie a samolepky a koupíš tenkej slzičkovej plech. Aspoň to nebude žádnej fejk a bude to skutečný:)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Plumm píše:Nebo to můžeš vyřešit samolepící folií, jako se dává na notebooky. Ale nebudeš to mít 3D no.
Třeba http://skinzone.cz/preview.php?src=_dat ... =500&h=450
http://skinzone.cz/?path=cz/motivy/

A rovnou mi pak můžeš říct, jak to drží a jak snadno se to odře, protože už delší dobu přemejšlim, jak ošéfovat jistou grafiku na pickguardu a tohle je pro mě pravděpodobně jedinný řešení :D Kámoš měl timhle polepenej notebook pár let a vydrželo to, jenomže si už nemapatuje, kde konkrétně to koupil a já taky ne, i když jsem mu ten obchod doporučil :roll: A myslim, že různý výrobci, různá odolnost.

Jestli chceš bejt tvrďák, tak se ale vyprdneš na různý folie a samolepky a koupíš tenkej slzičkovej plech. Aspoň to nebude žádnej fejk a bude to skutečný:)
nejsou ty folie na ty notesy dělaný tak aby šly pak sundat dolu . kamos to měl na notesu a zě by to tam nějak exta drzelo to ne .myslim te to bylo z tutech stranek
Obrázek
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

core88 píše:něco takovýho ?
tak tohle asi někde posplaším a bude, to se mi líbí. Znám lidi co mi to s přesností máilimetru vyříznou a pak si to zabrousím. Jinak musím to zemnit? četl sem někde něčí příspěvek a ten tam psal že má pickuard z plechu a nezemnil, a prej je to pohoda.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

knedlousek píše:
core88 píše:něco takovýho ?
tak tohle asi někde posplaším a bude, to se mi líbí. Znám lidi co mi to s přesností máilimetru vyříznou a pak si to zabrousím. Jinak musím to zemnit? četl sem někde něčí příspěvek a ten tam psal že má pickuard z plechu a nezemnil, a prej je to pohoda.
tak je to z vodivýho materialu melo bi se to uzemnit aby to nedělalo nějakej bordel
P.S. až to budeš mít hotový tak sem hod foto. parkrat sem to už taky chtěl začít delat ale pak bi sem neměl na co hrát tak sem se nato vybod :?
Obrázek
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Já taky psal uzemnit, ale pak mi došlo, že teoreticky bys ho měl uzemnit už tim, že do něj našroubuješ potenciometry. Kdyby to dělalo nějakej bordel, tak je asi bude potřeba odizolovat a spojit jednim drátkem pickguard a společnou zem no. Zkus a uvidíš:)
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Plumm píše:Já taky psal uzemnit, ale pak mi došlo, že teoreticky bys ho měl uzemnit už tim, že do něj našroubuješ potenciometry. Kdyby to dělalo nějakej bordel, tak je asi bude potřeba odizolovat a spojit jednim drátkem pickguard a společnou zem no. Zkus a uvidíš:)
pravda :!: ted sem cumel na kytaru a napadlo mě to samý . bordel by to dělat nemělo snad možná přepínač snímačů
Obrázek
Mastr

Příspěvek od Mastr »

Mám na dvou explorerech pickguard z tohohle plechu a to tak, že se nedotýká poťáků a ani nijak jinak není spojený se zemí. Nedělá mi to vůbec žádný bordel... sice bych to asi pro dobrý pocit měl uzemnit, ale nějak nevidím důvod.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Kolik těch expů prosimtě máš ? :lol:
Mastr

Příspěvek od Mastr »

tolik :lol:
Obrázek
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

hmmmm pěkná sbírka :D
Obrázek
knedlousek
Kontaktovat uživatele:

Mastr píše:tolik :lol:
Obrázek
nechal bych si lívit toho býlího, nebo jak má Ota Váňa z kabátu celýho pokrytýho plechem. Jinak to asi zemnit nebudu, nebo to udělám potom kdyby náhodou bylo potřeba. Jo to sem se chtěl zeptat jak na stratu sundám čepičky od poťáků?a jak čepičku od přepínače? díky moc.......
Flajtr

Příspěvek od Flajtr »

Toš pěkná sbírka, Lawrence je ale všechny smete pokud se ti podaří.
Odpovědět

Zpět na „Nástroje“