Nicméně, budu si pamatovat, že nemám radama plýtvat... Až s ti rozváže tkanička u boty napiš, on to někdo vyřeší za tebe
Upadl mi struník u kobylky Tune-o-matic
Pravidla fóra
- rain
- Odborník
- Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
- Kontaktovat uživatele:
Re: Upadl mi struník u kobylky Tune-o-matic
Hmm, tak mě napadá, jak se třeba takový Jimmy Page vlastně naučil hrát na tu zatracenou kytaru když ten všudypřítomný internet a na něm ty skvělá fóra nebyly...
Nicméně, budu si pamatovat, že nemám radama plýtvat... Až s ti rozváže tkanička u boty napiš, on to někdo vyřeší za tebe
Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
- Skořepný Šokátor
Wow, dík to jsem netušil, ale kvůli tomu to nebudu kupovat...kdyžtak tak na něco kvalitnějšího za pár letFarrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
rain: S tím půjdu na tkaničkový fórum
fekál.
- Red Bull
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Pánové zanechte projevů antipatií, dál to řešte po SZ, ale zde už ne.
Jinak Skořepný Šokátor - Rain je opravdový odborník, je lepší takové věci řešit v klidu, protože můžeš přijít o možnost kvalitní rady u techničtějšího problému.
Jinak Skořepný Šokátor - Rain je opravdový odborník, je lepší takové věci řešit v klidu, protože můžeš přijít o možnost kvalitní rady u techničtějšího problému.
"MOJO" kills modern music...
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny. Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]
http://www.7daysgallery.com
- LukyTukySpeky
V muzikusu leden 2010 je mala rezenze na tone pros systém II a dost si to tam autor pochvaluje: "Když jsem dotáhl mechanismus tak, aby držel, získal jsem daleko bohatší a pestřejší zvukové spektrum, které výrazně a nečekaně oživilo nástroj."Farrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
Ibanez JTK2 RD with SD SH2+SH4
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
K čemu to má být dobrý? Nedokážu si představit nic, co by to mělo zlepšovat - pominu-li psychoakustiku a typický přístup člověka, že když už něco drahého koupil, tak to musí být lepší a mít tedy lepší zvuk... Tlak (nebo tah, jak chcete) strun je dostatečné "fixační činidlo"...Farrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
O nejakym efektu na zvuk tady pokud vim vubec nebyla rec (ac nekteri tvrdi ze tyhle zamykaci soucastky zlepsujou sustain a podobne, coz je dovolim si tvrdit dost diskutabilni a kdyz uz tak velice nepatrny) - tzn. nechapu proc za tim hledas neco vic, poradil jsem mu to jen a jen proto ze si stezuje ze ten stopbar odpadava (coz treba me samotnymu malinko vadi, kdyz topwrapem natahuju prvni strunu na LP a musim to tam drzet, a ten pocit ze tam drzi jen tak je proste krasnejNero píše:K čemu to má být dobrý? Nedokážu si představit nic, co by to mělo zlepšovat - pominu-li psychoakustiku a typický přístup člověka, že když už něco drahého koupil, tak to musí být lepší a mít tedy lepší zvuk... Tlak (nebo tah, jak chcete) strun je dostatečné "fixační činidlo"...Farrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Já za tím nic nehledám, jen se ptám, k čemu to je dobrý...
A pak jen nahlas uvažuju o tom, že podle mě to zvuk nemůže ovlivňovat - v čemž mimo jiné oponuju postu uživatele LukyTukySpeky... 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- LukyTukySpeky
Hele chlapi abyste si nemysleli, že jsem to zkoušel, pouze jsem si náhodou zrovna četl recenzi v Muzikusu a tak jsem z ní kus opsal, sám jsem to nezkoušel 
Ibanez 1527 MIJ with SD blackouts ABH1
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
VOX AD50VT 212
Vox Tonelab
Španelka Strunal
Noname dvanáctka
-
arcilucifer
Farrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
nevite nekdo .kde maj k dostani hrdwr TonePros ?
Konkretne TonePros v Cechach jen tak nesezenes (aspon v tuhle chvili nevim o zadnym obchode, kde by se u nas dal sehnat), ale treba na Thomannovi ho maji pomerne sirokej sortiment...arcilucifer píše:Farrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
nevite nekdo .kde maj k dostani hrdwr TonePros ?
zahlíd jsem nějakej takovej povědomej avatar na MLP dneska .....Farrell píše:,,,
/srry za OT ../
I´m wheels... movin´wheels
e
Pravda, pravda. Nedávno jsem viděl jednu zamykací Tune-o matic od Gibsonu. Prý by to zamčení mělo mít vliv na zvuk. Rezonance, sustain atd. Ale Gibson za ní chce cca 2500kč. Počkám si, až to někde uvidím na vlastní oči, že to ten vliv má a pokud ano, koupím siFarrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
YesssTonda píše:zahlíd jsem nějakej takovej povědomej avatar na MLP dneska .....Farrell píše:,,,Way to go !!
/srry za OT ../
- ...EDGE...
To uz je zlodejina celkem slusneho kalibruBuldokill píše:ePravda, pravda. Nedávno jsem viděl jednu zamykací Tune-o matic od Gibsonu. Prý by to zamčení mělo mít vliv na zvuk. Rezonance, sustain atd. Ale Gibson za ní chce cca 2500kč. Počkám si, až to někde uvidím na vlastní oči, že to ten vliv má a pokud ano, koupím siFarrell píše:Jestli ti vadi, ze samovolne nedrzi kdyz nejsou natazeny struny, sezen si zacvakavaci (zamykaci) - dela je TonePros, Gotoh a dalsi, k sehnani jsou i u nas...
No jo, je to Gibson. Na kytaru za 26táců ti tohle za 500 nenechaj
Nejde u toho o nic jinýho, než že jsou tam vyvrtaný dvě dírky se závitem a dva šnečky na inbusovej klíč, kterýma to pritáhneš napevno. Bylo to v prvním, nebo druhým letošním Muzikusu.
Gibson SG-SFWCH
Ty ceny jsou vysoký taky proto že je většinou i s těma kotvama do kytary, já třeba sháním wraptail koblku "předintonovanou" pro neopředený Gčko, hrany pro struny dělaj takovej ten klikyhák (lightning) - a ta je za 150 USD a ještě k tomu jí Gibson ani sám neprodává, jedině přes některý prodejce... a je za 150 USD 
I´m wheels... movin´wheels