Transpose

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
Otis
Kontaktovat uživatele:

Transpose

Příspěvek od Otis »

Ahoj,vím,že to je asi hooodně hloupej dotaz,ale bohužel jsem se zatím s ničím podobným nesetkal. Našel jsem si TAB pro jednu písničku a k ladění je tu napsáno Drop D Tuning (Transposed To C). Takže co je vlastně to ladění? Drop D,nebo Drop C? Díky moc.
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Re: Transpose

Příspěvek od McKozias »

co to je za pisnicku?ja vcera jednu pisnicku hledal a mel sem tamnapsane to same..neni to ze taby jsou v drop C a je to transponovane z drop D? :?
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

McKozias píše:co to je za pisnicku?ja vcera jednu pisnicku hledal a mel sem tamnapsane to same..neni to ze taby jsou v drop C a je to transponovane z drop D? :?
Je to Feel So Numb od Roba Zombieho. Ale abych řekl pravdu,zatím mi ta tabulatura nějak nesedí ani v jednom ladění.Alespoň ty vyhrávky okolo určitě ne. :lol:
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Díky moc. :) Já otevírám z 911 většinou jen tTabs,protože ty jdou vždycky a tam zrovna byla ta tabulatura nějaká nepoužitelná. :D A měl jsi pravdu,podle toho jak jsem porovnal ty tabulatury,tamta byla transponována do Drop C. Proto to moc neznělo,kvůli nultému pražci.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Drop D Tuning (Transposed To C)" bych osobně pochopil tak, že kytaru naladím do Drop-D, ale že ta skladba zahraná v tomto ladění dle dané tabulatury je oproti originálu přetransponovaná do C tóniny (těžko ale říct které C)...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

Nero píše:"Drop D Tuning (Transposed To C)" bych osobně pochopil tak, že kytaru naladím do Drop-D, ale že ta skladba zahraná v tomto ladění dle dané tabulatury je oproti originálu přetransponovaná do C tóniny (těžko ale říct které C)...
Spíš bych řekl,že originál je v Drop D a ta tabulatura byla transponována do Drop C.Těžko říct proč,ale je vážně psaná v Drop C,když jsem to zkoušel hrát s originálem.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Otis píše:
Nero píše:"Drop D Tuning (Transposed To C)" bych osobně pochopil tak, že kytaru naladím do Drop-D, ale že ta skladba zahraná v tomto ladění dle dané tabulatury je oproti originálu přetransponovaná do C tóniny (těžko ale říct které C)...
Spíš bych řekl,že originál je v Drop D a ta tabulatura byla transponována do Drop C.Těžko říct proč,ale je vážně psaná v Drop C,když jsem to zkoušel hrát s originálem.
Tak tak...no transponuje se, kvuli bud jednodussimu zapisu, nebo jednodussimu hrani...
Otis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Otis »

holkoun píše:
Otis píše:
Tak tak...no transponuje se, kvuli bud jednodussimu zapisu, nebo jednodussimu hrani...
neumim si moc představit o kolik by byl zápis Drop C těžší než Drop D. A ani hraní nebude o moc jiný.Spíš se to transponuje kvůli zvuku.
holkoun

Příspěvek od holkoun »

Otis píše: Spíš bych řekl,že originál je v Drop D a ta tabulatura byla transponována do Drop C.Těžko říct proč,ale je vážně psaná v Drop C,když jsem to zkoušel hrát s originálem.
Tak tak...no transponuje se, kvuli bud jednodussimu zapisu, nebo jednodussimu hrani...[/quote]
neumim si moc představit o kolik by byl zápis Drop C těžší než Drop D. A ani hraní nebude o moc jiný.Spíš se to transponuje kvůli zvuku.[/quote]

Ja jsem odpovidal obecne, co se tyce transpozice...napriklad kytara se pise jinak nez ve skutecnosti zni...a to nemluvim o "F" saxofonech...tam pises F dur v C dur
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“