Krušné začatky - Něco už "umím"..jak dál..prosím

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
rasomaso

Příspěvek od rasomaso »

prava neni tak hrozna pokud se nechystas na vybrnkavani prstama ;) kazdopadne ted bych to zatim nechal ulezet, pokud se ovsem nechystas naucit vec kterou umej nejlip jen ty nejvetsi blazni - a to hru jen levou rukou... videl jsem jak to zvlada SRV a musim rict ze na tohle by mi nestacily ani dve ruce a bullet-time :lol:

no tak at se ti to uzdravi :wink:
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...

"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Tyhle punkový kapely cos vypsal jsou většinou dost jednoduchý zahrát, většina samý powery. Na ten základní rytmus ani většinou nemusíš hledat taby ... já sem si chtěl zahrát visací zámek- známka punku, taby jsem nehledal, odposlouchal. Je to pár powerů ... no ale taky to hraju špatně v tom druhym se opakujícím riffu .. ale co :D http://www.youtube.com/watch?v=qtYQvwjg3jg
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Je to proste v hajzlu..kdyby mlada neprudila zbytecne pi....i,tak nemam potrebu si ulevovat do skrine...nekdo rika,ze jsem chuj,ale podle me porad lepsi nez aby to schytala ona nebo nekdo jiny.....nevim co budu delat,jsem z toho az zoufalej
:: Cort m600 AVD :: Roland Cube XL 40 ::
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

rasomaso píše:prava neni tak hrozna pokud se nechystas na vybrnkavani prstama ;) kazdopadne ted bych to zatim nechal ulezet, pokud se ovsem nechystas naucit vec kterou umej nejlip jen ty nejvetsi blazni - a to hru jen levou rukou... videl jsem jak to zvlada SRV a musim rict ze na tohle by mi nestacily ani dve ruce a bullet-time :lol:

no tak at se ti to uzdravi :wink:
Diky ...no kazdopadne budu neco zkouset...to se snad nejak podda :)
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

vikicek píše:Tyhle punkový kapely cos vypsal jsou většinou dost jednoduchý zahrát, většina samý powery. Na ten základní rytmus ani většinou nemusíš hledat taby ... já sem si chtěl zahrát visací zámek- známka punku, taby jsem nehledal, odposlouchal. Je to pár powerů ... no ale taky to hraju špatně v tom druhym se opakujícím riffu .. ale co :D http://www.youtube.com/watch?v=qtYQvwjg3jg
Blaaazne :)..no jako ty prvni powery umim taky..vesmes ten punk je vsechen pres powery...delal si tam dobre toca :)
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

jj zkus treba thunderstruck od ac/dc :-D ale mas pravdu aspon se muzes ucit teorii atd i kdyz je to hodne na h***o mit sadru no
cerfotoc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cerfotoc »

hej ja sem si zlomil zápěstí na prknu na slovensku a jen co sem přijel dom už sem valil na kytaru:D chvíli tvalo než jsem si zvykl, pak sem si odškrábal trochu sádry a hrál sem jak bez sádry:D uvidis ze to pujde :wink: držim pěsti :twisted:
schecter damien 7(w/ EMG 707), engl e530, l-amp 50W 6L6 poweramp, engl e212v
line6 relay g90, ehx memory toy, korg dtr-1000, rocktron hush super c, the t.racks pc200

Obrázek
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Dirty.Pig píše:jj zkus treba thunderstruck od ac/dc :-D ale mas pravdu aspon se muzes ucit teorii atd i kdyz je to hodne na h***o mit sadru no
uz jsem to zkousel :D..peklo,ale mozna,ze to pujde...rozhodne ne ale jen jednou rukou:D:D...mam volny ukazovacek a prostrednicek na pravacce,takze fakt mozna
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Dirty.Pig

Příspěvek od Dirty.Pig »

!pang píše:
Dirty.Pig píše:jj zkus treba thunderstruck od ac/dc :-D ale mas pravdu aspon se muzes ucit teorii atd i kdyz je to hodne na h***o mit sadru no
uz jsem to zkousel :D..peklo,ale mozna,ze to pujde...rozhodne ne ale jen jednou rukou:D:D...mam volny ukazovacek a prostrednicek na pravacce,takze fakt mozna
prave ale ze to intro se hraje bez pravy ruky jenom tappingem
Drobák

Příspěvek od Drobák »

hele nebo tapuj jenom třeba stupnice powerchordů, nemusíš hned nějakou neoklasiku,ale třeba je dobrej Song z filmu halloween,určitě víš co myslim,jmenuje se to halloween theme kdyby si sháněl tab...

http://www.youtube.com/watch?v=fA6yLQG5akY

Nic na tom neni,akorát vynecháš tu basovou část pravačkou...naučíš se to za pár minut a můžeš tim v noci strašit sousedy :wink:
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Dirty.Pig píše:
!pang píše:
prave ale ze to intro se hraje bez pravy ruky jenom tappingem
jo to jsem videl :D..jsem v zacatcich,tak sem si trosicku pomohl...nekde mi o to ted neco primo kopiriovat,ale neco si zahrat..vsak chapes,ne?
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
!pang
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od !pang »

Drobák píše:hele nebo tapuj jenom třeba stupnice powerchordů, nemusíš hned nějakou neoklasiku,ale třeba je dobrej Song z filmu halloween,určitě víš co myslim,jmenuje se to halloween theme kdyby si sháněl tab...

http://www.youtube.com/watch?v=fA6yLQG5akY

Nic na tom neni,akorát vynecháš tu basovou část pravačkou...naučíš se to za pár minut a můžeš tim v noci strašit sousedy :wink:
Diky...vypada to dobre a hlavne si timhle nastartuju poradne levacku a az bude pravacka zdrava,tak to bude neco jinyho nez do ted :)
Říkám vám to!
Naposled!!
Vy konzumenti!!!
Punk´s not Dead!!!!
Urby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Urby »

taky mam takovej problem umim intra asi 2 AC/DC Nirvana to se ted budu ucit Black Sabbath ale jak dal urcite cvicit ja si vzdycky rikam ze mi to nejde ael jedu dal ale druhej hlas mi rika ze nemam sanci se to naucit ze sem levej ale porad zkousim ale treba highway to hell mi vubec nejde hlavne to jak mam trefit E a vynechat a trefit ostatni struny a taky me zarazi odlisny taby nekde je to tak nekde jinak nekde je napsano ze je to v jinym ladeni a tak
kytara:Epiphone Les Paul LP100 a Squier by Fender affinity strat
španělka neznámého původu
kombo:Kustom Dart
Efekt:Marshall Bluesbreakers II
trsátka:dunlop tortex
Karas

Re: Krušné začatky - Něco už "umím"..jak dál..prosím

Příspěvek od Karas »

proto je dobré si to odposlouchat a když na to namáš zatím sluch tak si pusti ty taby a který je ti nejsimpatičtějsí tak ten se nauč... nebo to hrej podle sebe což je uplňe nelepší :wink:
A neboj určitě máš nějakou písničku (solo, riff ...) při kterém ti mrazí v zádech a chtěl bys se ji naučit ale je eště moc těžká :cry: Aspoň máš nějakou inspiraci.. ale už ani nevím co píšu to jsi asi vědět nechtěl :lol:
Každý má šanci ! vše je o trénování... ale to taky víš :lol:
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
kenjiroo

Příspěvek od kenjiroo »

Jenom bych chtěl podotknout,že v podstatě všechny tyhle notoricky známý věci jsou 100% jako gutar lesson na you tube.Rozhodně se vyplatí se na to podívat protože výuková videa vám dají hodně.Jinak všem držím palce :wink:
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Hodně užitečný lekce od Petra Henycha. http://www.henych.com/lick.html
Karas

Příspěvek od Karas »

dík za tu adresu vůbec jsem netušil že něco takového existuje :D fakt moc dík :wink:
elektrika: Cort EVL-X4, kombo - ROLAND Cube 30 X 30 W
akustika: LA PATRIE Etude
Plumm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Plumm »

Karas píše:dík za tu adresu vůbec jsem netušil že něco takového existuje :D fakt moc dík :wink:
Poděkuj Henychovi, že u doho dobrovolně trávil svuj volnej čas:)
Jinak je to taky samouk. Občas v těch videích hodně kecá a málo hraje, ale doporučuju si ho poslechnout, ví co říká a některý informace jsou užitečný. Spoustu věcí i vykládá vyloženě "pro blbečky", což je pro začátečníky taky skvělá věc:) Viz třeba teorie tvorby akordů a podobně.
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Já jsem momentálně v úplně stejné situaci.

Kytaru mám od vánoc, ale pořád jsem zoufalý začátečník.. strašně moc mi chybí jistota levačky, třeba i těch základních věcí. Umím ty nejzákladnější akordy, ale ty moc nepoužívám, protože hraju jiné věci..
90% písniček, co zkouším je od Iron Maiden, protože to je banda mého srdce :). Zahraju třeba Run To The Hills bez sóla, ale pokaždé to je jinak, protože mi chybí jistota, hlavně ve slokách, kde je strašně rychle po sobě ten klasický Maidení "TAM TA-DY-DAM TA-DY-DAM TA-DY-DAM TA-DY-DAM " riff, prostě trefit to přesně a rychle. Už jsme vystřídal spoustu písniček a ke každé jsem si zkusil třeba jednoduché intro ale dál jsem se zklamal, protože na postup dál prostě nemám level.. Sice už mi to jde určitě líp než na začátku, ale pořád ne tak, jak bych si představoval. Další kapitola sama pro sebe je, že tomu věnuju strašně málo času, škola mi teď vážně dává.
Pomalu mi dochází, že asi budu muset nazkoušet nějaké základní techniky, roztáhnout prsty a hlavně zrychlit a zpevnit levačku, protože bez toho se snažit o nějaké písničky se mi prostě nedaří.. :idea:

Zkusím stránku toho Hanycha, nebo i pogooglit nějaké lekce základních cvičení..

Dost závidím těm, co už mají začátky za sebou, a už prostě můžou k tomu sednout a cvičit něco pořádně bez ohlížení se na to, že mají blbě prsty, nebo to zní nějak vykripleně.., těším se, až v tomhle stádiu taky budu :twisted:
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
kenjiroo

Příspěvek od kenjiroo »

Já nějak začínám mít pocit (z vás "začátečníků"),že prostě zkoušíte level na který nemáte a divíte se že vám to nejde.Aty jsi to vystihl naprosto přesně,Hrát běžné akordové věci tě nebaví tak zkoušíš maiden.Já sem naopak přesvědčený,že hrát akordové věci,nejlépe na čistou,nebo ještě lépe akustickou kytaru,je naprostý základ. Tam se naučíte odposlouchávat rytmy,slyšet chyby,dávat barré,výměny akordů atd.Nikdo vám neříká abyste hráli "Na hradě okoři" .Můžete to zkoušet na bigbeatu. Když zahrajete např.kabáty na akustiku tak aby to nějak znělo,bylo to k poslouchání,tak na elektrice si z toho můžete dělat p***l. Jde o to,že ta akustika vám nic neodpustí,nedomáčknutá struna,frázování,atd všechno je to slyšet. Osobně každému doporučuji asponˇpůl roku hraní akordovek,aby dostal do ruky asponˇty minimální základy.
Am. Fender Strat(HSS)+POD-X3. Nájemným vrahům ušních bubínků,se s timhle nejlíp cestuje:)
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“