Zdravim....Mam dotaz:-)!
Muzete mi nekdo poradit jaky studiove monitory do 15000kc koupit?
Hodne se mi libi Adam A5 muzu mit oba 2 za cca 11000kc a casem bych prikoupil subbwoofer SUB8 kterej je primo k nim!Je to dobra sestava nebo ne?Je to na hudbu typu Minimal, Techno, elektro a takove ty cink, tuc atd !Kazdopadne taky nevim jestli je dobre zrovna na michani sestava 2+1!Tak prosim zkuste mi napsat sve navrhy a poznatky budu moc vdecny!Diky
Ableton 8 Suite, Arturia 10 year the Suite ( Minimoog V, Jupiter 8V, Prophet-V, CS-80V, MoogModular V, ARP2600V, Analog Factory), Sennheiser HD25, Novation Remote SL MK2 49, TC electronic konnekt 8. Adam Audio A7X
Na kvalitni 2.1 sestave se micha dobre, ale:
1) Na techno, elektro atd. budes potrebovat ten sub uz od zacatku, ani A7ky nehraji zas tolik basu, natozpak A5ky.
2) Zvlaste se subwooferem je velmi dulezita akustika v mistnosti, pokud ji mas spatnou, tak tam sebelepsi bedny hrat dobre nebudou.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Diky za nazor!!Tak ani jedno mit od zacatku nebudu !Mistnost upravenou bohuzel nemam!Takze asi Adam nebude dobra volba...Ja sem slysel, ze A7 hrajou spatne spodky i kdyz ve specifikaci je myslim neco kolem 40Hz!Nemas nejakej tip na monitory, ktere by byli pro mne idealni?Co rikas treba na JBL LSR2328P nebo M-Audio CX8?Diky za odpoved!!
Ableton 8 Suite, Arturia 10 year the Suite ( Minimoog V, Jupiter 8V, Prophet-V, CS-80V, MoogModular V, ARP2600V, Analog Factory), Sennheiser HD25, Novation Remote SL MK2 49, TC electronic konnekt 8. Adam Audio A7X
Slammin píše:Ja sem slysel, ze A7 hrajou spatne spodky i kdyz ve specifikaci je myslim neco kolem 40Hz!
Jestli chceš, aby hrály dobře nízké frekvence, tak se dívej s jakým útlumem je ta nízká frekvence uvedena. 40Hz bez údaje útlumu je údaj naprosto k ničemu, nic ti totiž neřekne.
Slammin píše:Ja vim, ze je dam vzdy +-3db apod ale vubec nechapu jak to podle toho poznam
Muzes mi to prosim trochu objasnit?
Jestli je tam +-3db tak je to v pořádku, důležité je, aby tam ten údaj byl. Někteří výrobci udávají frekvenční rozsah bez té tolerance a to prostě může sice těch 40 Hz zahrát, ale tak, že ten zvuk není prakticky slyšet. Jinak myslím že útlum -3db je poloviční hlasitost oproti 0db. Ale to ti přesně řeknou místní odborníci - Pavlii, Wohma. Nebo to zkus pohledat.
OK...Diky!Budu jeste hledat informace na internetu a snad z toho budu chytrejsi !Nema jeste nekdo zkusenosti s tema M-audiama CX8?Ty vypadaji celkem slusne a videl sem je na zivo v audioteku tak si je pujdu asi poslechnout
A7 hraji od 46Hz, coz neni rozhodne spatny, ale taky to neni nijak super. Tolerance je tam opravdu +/- 3dB, coz je u studiovych monitoru mezni tolerance, kterou ma smysl udavat. Nekteri vtipni vyrobci udavaji i -10dB, ale je myslim celkem jasny, ze tady uz zdaleka nejsme ve sfere presne reprodukce.
V techto elektronickych stylech je myslim jednak docela zasadni duraz na zvuk bicich (predevsim kopak) a na to, jak to "pumpuje". Ani jednoho nelze poradne dosahnout bez beden, ktere ti zahraji i opravdu nizke basy, protoze prave kolem tech 40-50Hz muze byt pasmo, ktere ti do muziky prida ten spravny "oomph". Pokud nebudes vedet, co se na tech frekvencich deje, tak to budto prepisknes a ty basy vsechno prehlusi, anebo jich bude malo a bude to znit tence a malo naslapane.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu ‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau Somnus Aeternus
Tohle je hotova veda .....Budu tomu muset venovat asi jeste hodne casu abych vybral to nejlepsi pro mne v teto cenove relaci !Uvidime az poslechneme...Kazdopadne diky za nazory a informace
Ted sem nasel recenzi na ty M-Audia a pise se tam, ze ty JBL sou presnejsi!
Budu asi vybirat mezi nima!Mozna do vyberu zaradim i KRK VXT6...
Kazdopadne ty Adam A5 mne mrzi jsou to pekne monitory!
Podívej, žádný dvoupásmový bedny nebudou hrát dobře pod 50 Hz, to prostě fyzikálně nejde (malá ozvučnice, malý reprák). Takže to řeší buď sub nebo třípásma. Ale třípásma jsem nikdy jako studiové monitory neviděl, což ale neznamená, že nejsou. Ale já o studiu nic nevím, to jsou poznatky z mého koketování s hifi technikou.
Jester píše:Podívej, žádný dvoupásmový bedny nebudou hrát dobře pod 50 Hz, to prostě fyzikálně nejde (malá ozvučnice, malý reprák). Takže to řeší buď sub nebo třípásma. Ale třípásma jsem nikdy jako studiové monitory neviděl, což ale neznamená, že nejsou. Ale já o studiu nic nevím, to jsou poznatky z mého koketování s hifi technikou.
Coze? Moje dvoupasmovy Macky HR824 hraji od 37Hz a to s toleranci +/-1.5 dB. A to zdaleka nejsou zadny spicky. Napriklad Adam S2.5A hraje od 34Hz (+/- 3dB, ale mozna to nakonec vyjde nastejno jako ty moje), Dynaudio BM15A hraji od 30Hz (+/- 3dB)
Jinak tripasmaky (nebo i ctyrpasmovy) dela napr. Adam Audio a spousta vetsich firem, mid-fieldy jsou pak vetsinou vicepasmove.
Na ty Macky HR824 sem se v audioteku taky dival...zrovna je tam meli pusteny!Ses s nima spokojen?Ty stoji v audioteku neco kolem 12-13tis KC nekde je maji jeste za 16-17tis!
Ja jsem s nima velice spokojenej, nemuzu si stezovat. Rozhodne me limituji jiny veci nez moje monitory, zejmena zkusenosti a know-how
Jinak ta cena je za kus (stejne jako u vetsiny ostatnich beden), na to pozor.
Wohma píše:
Coze? Moje dvoupasmovy Macky HR824 hraji od 37Hz a to s toleranci +/-1.5 dB. A to zdaleka nejsou zadny spicky. Napriklad Adam S2.5A hraje od 34Hz (+/- 3dB, ale mozna to nakonec vyjde nastejno jako ty moje), Dynaudio BM15A hraji od 30Hz (+/- 3dB)
Nevím, možná to je i o pocitu, ale prostě basy stojanový dvoupásma nezahrají nikdy jako sloupový třípásma. A nemyslím tím pocit, že se mi chvěje tělo, spíš objemový pocit. Což je podle mě dáno tím objemem ozvučnice a průměrem repráku. Moje třípásma taky hrají od 35Hz, ale to tam mám 8 palcový repro.
Ja vim, ze ta cena je za kus ale myslim, ze u monitoru bych setrit nemel jestli chci dosahnout trochu kvalitniho zvuku!Kazdopadne mne trochu zarazi ceske ceny!Napriklad na ebay.com a v cele USA se daji JBL LSR4326P coz jsou monitory
i s mericim mikrofonem ktere u nas stoji minimalne 28 000kc sehnat nove i se zarukou za 19tisic !A to nemluvim o JBL LSR2328P o kterych uvazuji tak u nas cena 10 500kc za kus a tam se daji sehnat v sade 2ks+stojany+kabely za 13 000kc!To vse nove coz znamena i zaruka!Bohuzel postovne v tomto pripade je jeste drazsi nez monitory samotne!Bohuzel!
Wohma píše:No ja tam taky mam 8,75" repro a nektery repraky maji i 9". Nicmene u near-fieldu to bude asi trochu jina situace nez u hi-fi sloupu...
Aha, to je docela dost - díval jsem se na ně, nevypadají, že jsou tak široké - musí to být docela pěkný macíčci. U hifi se používaj středobasy většinou tak kolem 6 palců.
Slammin píše:To vse nove coz znamena i zaruka!Bohuzel postovne v tomto pripade je jeste drazsi nez monitory samotne!Bohuzel!
No DPH a clo lehce obejdes ...Ja jsem si objednaval pred vanocama balik z ebay od Arturie normalne by mne to tady v CR prislo tak na 30 000kc kdybych si mel koupit vsechno co v tom baliku bylo a tam sem za to dal 12 000kc i s postovnym!No a tomu clu a tim padem i DPH sem se vyhnul tak, ze sem se domluvil s prodavajicim at napise na balik, ze cena je 180dolaru!Do 200dolaru clo neplatis ani DPH!Prodavajicimu je to jedno a ty usetris!Stejne jsem zjistil, ze sem to delat nemusel protoze na software se pry clo a DPH neplati ale u tech beden by se to tak udelat dalo