Ladění ADGC
Pravidla fóra
Ladění ADGC
Zdravím. Mám 4 strunou basu Jackson CMG a chtěl bych jí nazout do strun pro 5strunku. Ale nemám stím žádné zkušenosti. Mám vypilovat stávající nultej pražec a nebo koupit nový na 5strunku a uříznout ?
A je to vůbec vhodné ? vydrží to krk když se najednou změní tah strun. A poperou se se s těmito strunami snímače ?
Snímače jsou EMG HZ 35, aktivka EMG, krk šroubovaný javor
5ti strunou basu mám. Ale nedosahuje takových kvalit jako tato (Cort C5H). Basu bych nejraději prodal, ale nějak se furt neozývá žádný kupcec , tak bych zkusil tohle .
A je to vůbec vhodné ? vydrží to krk když se najednou změní tah strun. A poperou se se s těmito strunami snímače ?
Snímače jsou EMG HZ 35, aktivka EMG, krk šroubovaný javor
5ti strunou basu mám. Ale nedosahuje takových kvalit jako tato (Cort C5H). Basu bych nejraději prodal, ale nějak se furt neozývá žádný kupcec , tak bych zkusil tohle .
Baskytara: Schecter Riot 5
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
Aparát: zesilovač Gallien Krueger 700RB-II + box Gallien Krueger NEO 410 + NEO 115
Efekty: Digitech bass synth, MarkBass Riverbero, EHX Black Finger,MXR M89,Boss bass chorus
Re: Ladění ADGC
Snímače by to měli brát ... ale pokud mě rozum neklame (a teď bacha co říkám,může to být blbost !) tak G,D,A posuneš a místo G dáš Céčko .. takža stratíš Éčko .. logicky to nebude táhnout víc po natažení ale míň .. ubereš tlustou strunu a přidáš tenkou .. no a brousit nic nemusíš , když "tenčí" posuneš do dír pro "tlustější" 
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
Už se to tu řešilo. Byl tu o tom docela dlouhej topic,tak zkus pohledat.
Mělo by to jít bez problémů. Na 5ti strunnejch basách nebudou podle mě spešl snímače a to samý předpokládám i u krku...
To Mirus: Předpokládám, že Stoupa bude chtít přidávat Háčko a ne Céčko, proto taky řeší to pilování nulťáku
Mělo by to jít bez problémů. Na 5ti strunnejch basách nebudou podle mě spešl snímače a to samý předpokládám i u krku...
To Mirus: Předpokládám, že Stoupa bude chtít přidávat Háčko a ne Céčko, proto taky řeší to pilování nulťáku
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
To Pepe : Ano , ale že o Háčku nepsal ani ranu .. zato Céčko má v názvu tématu ...
Washburn WV40 Vindicator >> AMT R1 Mesa Rec Preamp >> SWR Workingmans´s 2x12 cab
To C v názvu topicu je možná matoucí
. Pepe dobře pochopil podle pilování, že chci přidat Hčko (resp. Ladím do A).
Už jsem se do toho pustil ,ani to nepotřebovalo moc pilovat. Nandal jsem černé warwicky a zvuk zatím dobrý, spokojenost
.
Díky za dodání odvahy
Už jsem se do toho pustil ,ani to nepotřebovalo moc pilovat. Nandal jsem černé warwicky a zvuk zatím dobrý, spokojenost
Díky za dodání odvahy
V tom případě není to C v názvu topicu matoucí, ale je tam blběStoupa píše:To C v názvu topicu je možná matoucí![]()
Yamaha BBG5A, Jolana Galaxis Bass, Zoom B2, VOX, ORX
EAGDC je totiž ladění "vysoké C" používané na pětistrunce třeba jazzmany. A neí pravda že by se změnil tah strun, všechny jsou napnuté víceméně stejně, výšku tónu udává jejich různá hmotnost.
Na tenhle profil mi nepište, nefunguje. Funkční je woro90-1.
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Hraju našrot na šrot: trubka Amati/Arigra po dědovi (patrně 1948), elektrika Behringer mojí rukou přeměněná v hrající žluté cosi -> homemade Woro90 signature Bazz Fuss -> Tesla Transiwatt 140 Studio + bedny že se o ně vždycky v noci přerazím, akustika Stamar KA-120, pár dalších akustik v různém stavu, homemade cajón bez strun ("rockový"), foukací harmoniky...
Asi mě špatně chápete ... jsme podladění o tón. V případě 5-ti strunky ADGCF, ve 4strunné verzi potom ADGC 
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
A to jsme měli jako pochopit jak? Podladění o tón opravdu není zrovna standartní, aby si ho každý domyslel zvlášť v momentě, kdy druhá varianta je mnohem běžnější...Stoupa píše:Asi mě špatně chápete ... jsme podladění o tón. V případě 5-ti strunky ADGCF, ve 4strunné verzi potom ADGC
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.
http://www.bandzone.cz/fan/nesst
Nepopírám, že jsem se asi špatně vyjádřil,ale ...Nesst píše:A to jsme měli jako pochopit jak? Podladění o tón opravdu není zrovna standartní, aby si ho každý domyslel zvlášť v momentě, kdy druhá varianta je mnohem běžnější...Stoupa píše:Asi mě špatně chápete ... jsme podladění o tón. V případě 5-ti strunky ADGCF, ve 4strunné verzi potom ADGC
+ další malé indície ?!Stoupa píše:To C v názvu topicu je možná matoucí. Pepe dobře pochopil podle pilování, že chci přidat Hčko (resp. Ladím do A).
Už jsem se do toho pustil ,ani to nepotřebovalo moc pilovat. Nandal jsem černé warwicky a zvuk zatím dobrý, spokojenost.
Díky za dodání odvahy
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
To jo, ale příště by to chtělo do prvního postuStoupa píše:Nepopírám, že jsem se asi špatně vyjádřil,ale ...Nesst píše:A to jsme měli jako pochopit jak? Podladění o tón opravdu není zrovna standartní, aby si ho každý domyslel zvlášť v momentě, kdy druhá varianta je mnohem běžnější...Stoupa píše:Asi mě špatně chápete ... jsme podladění o tón. V případě 5-ti strunky ADGCF, ve 4strunné verzi potom ADGC+ další malé indície ?!Stoupa píše:To C v názvu topicu je možná matoucí. Pepe dobře pochopil podle pilování, že chci přidat Hčko (resp. Ladím do A).
Už jsem se do toho pustil ,ani to nepotřebovalo moc pilovat. Nandal jsem černé warwicky a zvuk zatím dobrý, spokojenost.
Díky za dodání odvahy
Naučit se pentatoniku je jako naučit se plazit. Pokud nechceš žvýkat hlínu, nauč se teorii.